2 éve kivittem az Erzberg rodeora szaladgálós motornak a legótvarabb Simsonomat, egy nagyon-nagyon-nagyon lelakott, de bontatlan blokkos szürke 6V-os Endurot. A padock-ban csodájára jártak a németek, az egyik versenyszerelő meg akarta venni, (mert hogy ilyen volt a megboldogult nagyapjának) 250 euroért, de nem adtam
Lényegesen nagyobb kultusza van a Simsonnak náluk, főleg a volt NDK területen. Ebből fakadóan lényegesen drágábbak náluk a Simsonok, de persze nem is a hazai műszaki állapot uralkodik köztük.
helló szeretnék pár infót szerezni arról h Németországban menyire felkapott ez a Simsonozás , illetve h menyire van ott alkatrész és h keresett lenne e ha ott akarnék el adni egy komplett simsont !
Szia!
Miért akarsz dobfékes felniket a mocidra? Ha már csinálod akkor inkább tárcsafékes legyen.
Az első futómű átalakítása nagyon egyszerű, csak a teleszkópszár átmérőjét kell tudni. A simsonéval megegyezik a yamaha tzr 50-es.
Tehát csak kihúzod a régit a villahídból és betolod az újat. A hátsó futómű csere is kivitelezhető,de az már hozzáértést igényel.
Ha valakinek van kedve egy kicsit feldobni a vasat, annak én is tudok adni komplett első és hátsó futóművet tzr-ből.
A tzr-es hirdetések között található.
Sziasztok! Szerintetek a puch maxi fékbetétjei amik ebbe a felnibe: http://www.jofogas.hu/vas/Sims... mennek felérnek a gyári simson fékekhez? Disznós 10le biztos lesz majd a motor amire kellenek és semmit sem tudok a puch maxiról. Van egy másik páros is https://mail-attachment.google... amiről azt írja a srác, hogy egy 60-as ktm-ről vannak (típust nem tudok) és, "annyi hogy a hátső fékfedélhez kell egy fékkar, akér simsonét is rálehet rakni!". Elhiggyem és egyáltalán?
Üdv!
Segítségre lenne szükségem mert ötletem sincs mi lehet a baj...
Tehát,elinditom a motort,megyek vele addig semmi baj nincs,de amint megállok, hagyom alapjáraton,kb fél perc mulva leáll a motort,és utána rugásra egyáltalán nem,tolásra meg csak nagyon nehezen indul.De ha elindul és megyek vele addig megint semmi baj,de ha megállok ugyanez a szisztéma.. mi lehet a gond?
Sziasztok! Tudom nem simsonos a kérdés de hátha tudtok rá mondani vmit. Babetta 207 es hajtókarba bronzpersely helyett lehet e valamilyen tűgörgős csapágy megoldást alkalmazni?
Üdv
Ez azért van mert sokat kap és mikor húzod neki belefullad a benyába kicsit.Hanyas fúvóka van benne?Ha sima 50es henger 72-es már bőven elég,bár karbi függő is.Rakd lejjebb a tűt aztán levegőcsavar és jólesz az.
Sziasztok! Vaterán simson tuningolással foglalkozik egy ember Lacca444 (Erki László) vele egyeztettem egy meglepetés simson tuningot. Homályos agyamban megjelent a kép, hogy a bunkó városi autós szedegeti az állát, amikor éppen úgy alakul, hogy menni kell. Na most ehhez egy S51 3seb. széria van birtokomban amiből alakulna ez a szaladós motorka. Dilemmában vagyok, hogy vásároljak tőle egy 60/4f 8le hengerszettet és egy tervezett rezót + 4 sebis váltót és tirisztoros gyújtást, vagy az eredetileg elgondolt S90 ~18le -ba vágjak (junk) bele. Ez utóbbiról a következőt leveleztem Erki Lászlóval:
"Szia!
:) pont van egy ilyen hengertervem ami 90es és 17-18 lovat tud csúszó kuplunggal 1esbe 1 kerékre vette magát.
Ez egy osztott kipus és szívós 4f henger ezért a kivitelezés: 16000
nyershüvely: 5000
hengerfej tuning: 2000
fúrás verseny dugóval: 10000
karbi bővítése 19re ha nagy súberes: 2000
tervezett rezó: 11000
blokk felmarása: 5000
70es könnyített erősített főtengely: 13000 (új)
3 sebis váltóhoz a 4. re kiegészítő szett 12000 de ez így hosszzú áttét lesz ennyiért inkább vegyél egy gyári 4es kiosztású váltót ami rövid."
Szeretnélek titeket megkérdezni, hogy tulajdonképpen mire elég egy 60/4f + rezó 17-es, vagy nagyobb első lánckerékkel, mit szól a kuplung, ha a 90-es henger alakul. Erősen számít mit mondtok, mert nem lapátolom a pénzt. Nagyon érdekelne, hogy mit tud egy 60/4f + rendes rezó és hozzá felmart karbis trió. 70-esem volt, de nem tudom hány lóerő stb, de szerettem, hogy nyomatékos volt. Emiatt gondolkodok a 90-esen, mert nem részingelek, persze valamit pörögjön, de ne kelljen ehhez induláskor komolyabban pörgetni a sima városi forgalomban. Hát előre köszönök mindent!
Amúgy mindegy, hogy babszi, simson tirisztoros, vagy vape a gyújtás? Jól beállítva ugyanúgy veszik a lapot?