ja, hát nem úgy jöttek össze dolgok, mert úgy volt, hogy ezen indulok én is:(
na mind1, viszont akkor eltudsz jönni a cuccaidért, s körülnézel hátha megtetszik vmi:)
Kifúj a hengerfejnél?
Tegyél bele 65-körüli főfúvókát húzd föl a schibertűt (a legalso barázdba tedd) nézd meg hogy bennvan-e a gátló a schiber felett (nem tudod továbbhúzni egy adott ponton).
Hengert dobd el róla vagy ha vágod a témát akor alakícsd át B-s hengerformájúra a kipuablakot, kipucsőből vágjál le ennyi hogy kab 3 centit lógjon bele a dobba (ha gyári akkor még belelóg vagy 20 centit és az nem jó) kipudobot dobd el róla vagy ha vágod a témát fúrd föl a belső 4szögletes folytást nagyobbra olyan 16 környékére úgytudom de lehet tévedek, tegyxél bele többlukú főfúvókát nem biztos hogy jobb lesz tőle de próbát megér.
Egy hónapja kaptam egy Simson S51N-et(első motor).Meg kelett furatni és hibátlanul megy kivéve a 3. fokozat sebességét.Az lenne a bajom vele, hogy a haverom S50b-jét simán otthagyom 2-esbe még dombra felfele is lemaradva de a 3. fokozatba ő úgy elhúz mint a baj.Az én motorom pedig vergődik mintha többet is kitudna hozni magábol de valami vissza húzza.A karburátorom 16N1 és az lenne a kérdésem hogy nem kéne-e bele egy nagyobb fúvóka hogy több benzint kapjon 3-ban?És még hogy milyet kell bele venni és mekkorát?
A gyári fúvókát nem tudom milyen.Csak azt tudom hogy 1 furatás és a dugattyú 37,97ről 38,50-re lett cserélve.Meg hogy a karburátorom 16n1 a gyetyám pedig Brisk super 19C
Mert néztem a vaterán alkatrészenként többet ér.
így 10-15 alat nem adnám. Max megmarad alkatrésznek. Mert a gumik is jók meg stb. a első lámpa nem rég lett hozzá szerezve.
gyerekek! tudod mit szereztem ma egy simson S51n enduró változat motort ami felújításra tökéletes lenne. Bár blokk nincs benne és egy két apróság hiányzik, de a kerekei alulelnisek! a kipufogódobba van MZA jel beütve. meg gyújtás kapcsolós, index kapcsoló van rajta több nem jut eszembe. BÁr egyben is elvihető vagy bontva. Szóljon akit érdekel.
sziasztok!
olyan helyzetbe keveredtem h fel kell hoznom egy S51-et Békésről Pestre (kb 180 Km), viszont a motorrol kb annyit tudok hogy kék színű
adjatok légyszi pár tippet h mit kéne átnézni, megnézni a kaland sikere érdekében.
Nincs nagy Simsonos múltam és nem szeretném tolni a határban
Segítségeteket előre is hálásan köszönöm!
Sziasztok!
Vettem egy Simsont, és a cimbin tegnap szétszedte, nyugdíjas katona van ideje. Nekem viszont nincs időm és ő mahinálja a motort. Tegnap felhívott, hogy a motoron 70-es kuplung van.
Segítsetek! Létezik ilyen és ha igen akkor az miben különbözik a másiktól mert én még csak olyat láttam mindegyik motoromon.
Köszi
S50B simóhoz keresek kipufogót könyökbilincsekkel együtt, gyújtáskapcsolót, esetleg 3 sebességes váltót, indexet karral együtt. ha esetleg tudtok szerezni, vagy rendelkeztek ilyenekkel, vagy van ötletetek, hogy honnan lehet szermányolni ezeket, pls jelezzétek
azt is hozzá kell tenni, hogy a forgattyúsházat is át kell alakítnai(mivel ennek alul van egy forgótárcsa a 3db léptető villa végett)
illetve berúgótengely is másik kell!
na mind1, viszont akkor eltudsz jönni a cuccaidért, s körülnézel hátha megtetszik vmi:)