Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nyilván, a csapágyakat is úgy szerelem
oké köszi, mivan Badacsonyban?
Szívesen segítek Neked si ahogy sok más motorosnak is, de legközelebb mielőtt valamit tennél, írj emilemre, szívesen leírom, és ne utána. Jövő nyáron meg gyere Badacsonyba.
Igen ez is egy módszer.
dugó felmelegít csapszeg fagyó
és gyorsan össze mint a csapágyat a helyére
Csapszeg ki be szereléséhez ezen van egy szerszám...
a fenébe tényleg ott van az a horony.
Valószínüleg ez nem engedte a hejére menni a gyűrűt.
Egyébként ha nem durvulunk akkor nem nagyon lehet tönkretenni a hengert vagy a dugattyút?
Köszi a segítséget holnap viszem is furatni.
Egyébként jozsef.petro, majd meglátod hogy milyen jól fog működni.
csinálok majd csak neked egy videót.
Egyébként jó műszaki ember vagyok akárcsak az apám sokmindennel foglalkoztam már, de motorhoz most nyúltam először, de lassan majd csak belejövök...
ha ez megvan akkor a következő a 4. beépítése, na azt hiszem hogy az már komplikáltabb lesz egy kicsit.
mégegyszer köszi a segítséget.
Te kalapácssal?
Első körben, helger levszedés előtt célszerű a zaccot lemosni a henger külsejéről, akokr nem hullik bele a szemét.
Felszerelésnél halványan beolajozod a cuccot, felső holtpontba állítod a ftengőt, beigazítod a felső gyűrűt, hogy a végei a stiftnél legyenek, egyik kézzel összenyomod a felső gyűrűst, másikkal ráhúzod a hengert.
HA bepattant a felső, mehet az alsó uygan így.

Rutinosabb szakik mindkét gyűrűt a stithez igazítják, összenyomják, és egyuzatra rányomják a hengert.
Nem olyan bonyi.
gyűrű két vége pont annál a kis kiálló résznél legyen a dugattyún ami van a gyűrűhoronyban, körömmel tod összenyomni a gyűrűt, vaaki segítsen a hengert rátenni, olajat mindenhez használj, könyebb sokkal:)

amúgy szerintem a nem rutinos simsonostól még jobb motort venni, aki régóta ismeri a motort az már tudja azokat az otthoni ideiglenes megoldásokat amivel nem kell megvenni az alkatrészt, szóval farag:)
Csavarral csapszeget..
Egy iylen akció után mérj meg egy dugót, hogy mennyire deformáltad el..
(tudom, 30éve így csinálod, bár szerintem egyszer sem mérted meg)
de legalább ezzel foglalkozik nem az öreg néni tatyóját pukkantja meg... amúgy csapszeget visszalehet tenni csavar nélkül
pL: A DUGATTYÚCSAPSZEGET HOGY FOGJA VISSZATENNI? Mert azt illik csavarral behuzatni. Kifelé szintén!
Igen! nekiáll nagy önbizalommal motort szerelni, jó van az ővé! de ha ezt valaki megveszi?
gondolom ezt keresteted vele....
Akkorn nézd figyelmesen körbe a dugattyút , kitüntetett figyelemmel a gyűrűhoronyra. Aztán ha észrevettél valamit írj.
Hellosztok!
Mosd kezdtem el komolyan foglalkozni simsonnal de nagyon az elején vagyok:)))))))
Ügyesen lekaptam a hengerfejet meg a hengert, de most a visszarakásnál tartok:D
És kihitte volna... nem tudom visszarakni mert a gyűrű nem engedi vissza és nem tudom úgy összenyomni semmivel hogy rámenjen a henger.
Ugye két gyűrű van de az elsőre sem tudtam ráhúzni a hengert nemhogy a másodikra. áááááááááááááááááá
Ugyhogy le akartam venni az egyik gyűrűt de nemtom miért:) és levételközben eltörtem
Tudom hogy most lefogtok hurrogni hogy mekkora béna vagyok de valahol el kell kezdeni nemde?
Úgyhogy a sok szidás közé ha azt a módszert is be tudnátok iktatni amivel gondnélkül rá tudom tenni a hengert, na hát azt megköszönném.
Amúgy a törött gyűrű nem gáz mert úgyis most viszem majd a táborihoz felfuratni 60-asra csak majd nekem kéne visszatenni a hengert.
Köszi skacok
BYE
csáó! hátcsak az óra van meg, mondj egy árat!

Peti msnre vegyél fel: adika0@msn.com ott megdumáljuk
Engem a fordlatszámmérő óra érdekelne. Mennyiben adod?
Én blokktartó konzolra gondoltam, de mind1.
6500-ért tied, ha kell.
Mondj címet, ha kell postán is küldöm utánvéttel.
eggyik sem talált. én motortartó baknak egy asztalt használok. csak fel dobom rá és szerelhetem kedvemre, persze a dt-hez van másik is:D na szoval akkor 6500?
Esetleg motortartó bak vagy lábtartó nincs?
Ha az lenne odaadnám akár 5-ért is!
ehez mérjem.. oké, de ez uj :D hát figyi a gyári hengerfej jó hozzá? én igy cakom pakk adok érte 7ezret meg ha szükséges adok még egy ford.szám mérőd vagy van még hátsó sárvédőm és ülés vasam. na szoval 7e.+ ha szükséged van vmire akk adom
Mit adsz érte?
Tudom, hogy nem ér sokat, mert 50-esből fúrt.
de itt egy új 50-es:
http://www.simsonbolt.hu/produ...
Ehhez mérd!
De mit adsz érte?