Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

elkell vinni eyg jó kárpitoshoz. pikk pakk megvágja neked ugy a szivacsot hogy jó lesz bele a szemcsi. de ha tudod hogy szemcsit akarsz vegyél beépített szemcsiset. nekem azvolt, de msot nagymotorra vettem egy oylat amire van sötétplexi
Figyelj....jobb ha nem látod mekkora sebességgel mentek bele a kanyarba szóval nem kell az a szemüveg annyira. Majd felteszed ha megálltatok.

Én a napszemüveget sem viselem el a bukó alatt, mert nyomja a halántékomat egy idő után és idegesít, sőtt hosszabb idő után, már fáj. Ezért vagy sötét plekót használok, vagy beépített napszemüveges bukósisakot.
:( Igen, a tanulópénzt úgy néz ki meg fogjuk keresni. Sajna egy bukót is rendeltünk, teli a gatya, hogy vajon azzal lesz-e a probléma.
Lenne egy kérdésem még. Aki szemüveget visel, az hogy oldja meg a bukósisak használatát? Annyira fogja a fejem a bukó ami eddig rajtam volt, hogy nem bírom felvenni. Vagy kontaktlencse? Esetleg ki lehet vágni a szivacsot?
Bocsi, kezdő vagyok nagyon. Most érett meg a helyzet hogy fel merjek a párom mögé ülni, és jönnek sorba a problémák.....
Szép estét nektek!
Üdv:
Cintu
sztem kesztyűt úgy vegyél hogy felpróbálod. midnen ruhának, kesztyűnek bukónak más a méretezése. nekem most S es nitro bukom van, de másból az S es kicsit nagy. kesztyűbe is most L es másból kicsi az xl.. midnent felpróbálni 5 ször
Köszönöm szépen! :)
Arra nincs valami praktika, hogy a már meglévő kesztyűt hogy mérjem le? Kb M-es lehet. A párom L-est vett, neki is rossz volt a méret. Lecentizzem a bütykök közötti távot? Megveszi valaki, és tényleg nem lesz jó neki sem. Áhh...
Soha többé nem veszünk neten semmit... :( A motorkiállításon szerintetek lesz választék, lehet majd költeni?
Üdv:
Cintu
Kesztyű nem biztos, hogy fontos még egy ha nem akarsz költeni, bár nekem van már vagy 8 pár. Lehet kapni esőruhát, esőkesztyűt és esűcsizmát is. Szerintem ha nem akarsz költeni sokat ruhára és túratempóban motorozol akkor neked a www.superzone.hu megfelelő. Mugen cordura nadrágot és kabátot most meg lehet úszni 30.000-ből és jó mínőség nekem is van egy ilyen szettem. Sisakjuk is van olcsón KBC elég jó mínőség a legdrágább 30.000. A csizma áraikat nem néztem. Hajrá....
Hát amit én láttam a full dainese, az ilyen fémlapokból áll. Gondolom az deformálódik eséskor....és később már nem úgy véd. Egyébként meg minek kelsz fekszel annyit Kótner kollégám megmondta, "a motor nem pokróc, hogy azzal takarózzál"
Bammeg akkó dobjam el! Van benne 4 perkó semmi baja! Basszam ki a kukába?
Valaki nem tudja, hogy Cölöp úr milyen árakkal dolgozik?
sztem a szinét szard le. nekem most kék fehér gixer, kék fehér fekete ruha, arany bukó. kicsit se passzol. de ez volt jóáron jó minőség. esőruhát sztem egyberészest vegyél. louisba lehet venni nagyon faszát, igaz hogy nem olcsó de legalább nem szakad le rólad mint a tescos szatyor. gatyát sztem nézz a kabátodhoz valót, vagy legalább oylat amit összetudsz cipzározni vele
/csizmát is sokalltam 25-20 ért. most találtam rám valót 10eFtért csak a baj, hogy piros-fekete, a kabátom meg kék-fekete :( / igaz a motor színében majd elveszik a csizma..csak ha leszállok róla, hogy nézek ki..bbrr Fene se gondolta hogy nehezebb motorhoz felöltözni mint egy buliba
Sziasztok! Olvasom itt hogy kezdő motoros kért ruházathoz segítséget. Engem is érdekelne pár dolog. Eddig csak sisakom, kesztyűm és bukóm volt úgy motoroztunk. De hosszabb túrához és veszély úthoz nem ártana csizma, nadrág, és esőruházat(ruha,csizmára és kesztyű) is. Kérdéseim: esőruházatnál mit javasoltok egybe vagy külön részeset? ezt akkor kéne felkapnom mikor elkezd esni az eső motorozás közben? mert akkor a külön a jó, de viszont ha hátul ülök valaki mögött meg inkább az egybe részes, nem? alá ne kapjon a szél! Illetve kesztyűt vastag de esőálót gondoltam, hisz ha esik akkor fúj is. ha meg nincs túl hideg jó a sima bőrkesztyűm-?. nadrágot bőrt szeretnék -csak full protektoros jöhet szóba! Viszont hogy a kabátomhoz illjen a csizma és jó árban is legyen és protektoros legyen és a gatyához is menjen..hááát eddig még nem jutottam vele dűlőre. Női motrosok..:) bocsi. Szóval PRAKTIKA szempontjából MILYEN ruházat javasolt túrázáshoz sportmotorra! (részletes leírást kérek szépen!) Köszönettel Jenny u.i.:rem nem hagytam ki semmit:)
Köszönöm a segítséget , azért ezt a protektort néztem ki, mert olyan vásárlási lehetőségem van amit csak egy pár üzletben lehet levásárolni , és azokban csak ez a protektor van.
Az Xr-1000-hez volt zajcsökkentő kitt, nekem ez van most és nagyon jó dolog. Ha hideg van teljesen körbe veszi a nyagad és nem fúj be a szél. Ez x-spirithez nam kapható. Tehát ha hidegben is mész akkor jobb az xr-1000 vagy az xr-1100, de ehhez az 1100-ashoz nem tudom lehet e kapni ilyet......még nem néztem utána.

Az x-spiritek, meg annyival jobbak, hogy + szellőző van a szemöldöknél is szóval még jobban szellőznek mint az xr széria, bár én ezzel is meg vagyok elégedve. Valamint az új x-spirit2-n van arcpárna kioldó ami baleset esetén jól jöhet, mert könnyebben le bírják venni a mentősök a sisakot.
Japánból Shoei X-spiritet (125), X-spirit 2-t (150), és Arai Rx7 GP-t (145) tudok.
Árakat ismerem, igazából az lenne a fontos hogy erre a túra, néha pálya meg hajtósabb stílusra melyik sisak felel meg a célnak jobban. Elég sokat lenne huzamosabb ideig a fejemen (bár 600RR nem túra tudom, de bírom a gyűrődést és ez tetszik...) egy-egy túra miatt.
Köszi pohi! Akkor csak X-Spirit II-t tudsz japcsiból?
X-spirit 1 pedig 125-ért van. Az XR-1100 itthon 125.000, és külföldön sem olcsóbb sajnos.
Az xr1100 a shoei tökéletes túra sport sisakja. Az X-spirit 2 pedig a full versenysisakja. X-spirit 2 még nem volt a fejemen, de x-spirit 1 igen és nagyon kényelmes.

A 2-ről itt egy videó, szerintem tökéletes sisak:

http://www.youtube.com/watch?v...

Ha e mellett döntenél az itthoni 199, helyett 150-ért tudok szerezni Japánból. E-mailban elérsz.
Hát én feketét vettem. Miért? Mert azon kevésbé látszódik meg az aszfalt kátrány, kevésbé észrevehetőek a szétkenődött fekete bogarak és egyébként minden més piszok, valamint a fehér hajlamos a besárgulásra. Kesztyűből szintén ezért vettem feketét. Persze ezek jobban szívják a meleget, de ezért vettem belőlük perforáltat, így a szellőzés eléggé hűt.
Hali all!

Segítsetek már nekem egy kicsit.
Sisak vásárlás előtt vagyok.
3 jelöltem van:
Shoei XR1100 vagy Shoei X-Spirit II esetleg az I.
Nem pályázok, tervezem hogy megpróbálom hobbi jelleggel 2-3 alkalommal évente. Inkább túrák, találkozók amiken részt veszek.
Az X-Spirit széria úgy tudom már nagyon verseny szint. Ezek a sisakok huzamosabb ideig nem kényelmetlenek?
Várom a véleményeket!

ÜDv,
Valaki pár héttel ezelőtt dícsérte, de horror ára van. Én többe nézem a spidi airback-et. Szerintem az a legjobb gerincprotektor amit lehet kapni mostanában. A dinese-t is istenítik, holott egy esés után dobható a kukába, míg a spidi nem. De mindenki azt vesz amit akar, meg amire telik neki.....
Használt már valaki a képeken látkató protrktort? Észrevételek, tapasztalatok?
ha nézed a tenyered, a nagyujj, és a mutató ujjad közötti v alak, és a tenyeres másik sakra között tekerd körbe a mércét (mintha fásliznád a kezed, srégen) valamint elég csak a közpéső ujjad és a csuklód közti távot megmérni de ha pontos vagy minden ujj hosszával megméred! Ennyi elég! aztán mehet az apróba! Csak majd tedd hozzá hogy a te méreteid mellet rád mennyire kicsi/mennyire nagy! Mert értelemszerüen ugyanojan méretüre nem lesz jo hisz neked sem az!