Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A lényeg leginkább az, hogy ha meg is izzadsz, mire leveszed a kabátod egy étteremben, már meg is száradt és nem "tocsog" a pólód a nedvességtől.

Egyébként ezek a modern anyagok már közel sem nejlon érzésűek, nagyon sokféle kevert anyag létezik, például alsónadrág/bugyi/melltartó nem is létezik, csak max 20% műszáltartalommal, viszont tökéletesen működik.
Ha sok, vagy kizárólag műszál, az inkább nyári ruházat, ha nagy százalékban tartalmaz pamut, vagy gyapjú szálakat, akkor melegebb érzést biztosító, thermo hatású alsóruháról beszélünk. Vannak speciális, többféle szövéssel, anyaggal készült ruhák, amiken a kényesebb helyeken (derék, könyök, váll, térd, stb) vastagabb, más összetételű szövetet találunk, mint a test többi részén. Ezeket igen drágán árulják, felhívva a figyelmet az anatómiai kialakításra.
wow.. ..végre egy kis fény az éjszakában
Valószinűleg úgy működik, hogy a szövetet alkotó szálak felülete nagyságrendileg nagyobb, mint a pamutszálakból készülteké, így nagyobb felületről tud elpárologni a nedveség, emiatt gyorsabban szárad, mint a pamut. Mivel ezek a ruhák aránylag szorosan simulnak a testfelületre, így a szövet közvetlenül a testfelületről párologtatja el a nedvességet. És pont ezért kell ilyen esetben minden rétegnek műszálas (coolmax, vagy hasonló) anyagból lennie, mert ez a pára áthatolva az összes köztes rétegen, végül a GoreTex membrán felületéről kerül ki a legkülső ruharétegen (kabát) kívülre. Ez a membrán viszont bent tartja a meleget a köztes rétegek segítségével és kizárja a külső nedvességet, mivel a páracseppek átmérője lényegesen kisebb, mint a levegőből érkező csapadék (eső, hó) cseppek átmérője.
Használok én is aláöltözetet, előszőr pamutot használtam, most direkt erre a célra kifejlesztett rucit hordok. Rengeteget megnéztem meg (legalább 10-15 félét ), mert a műszálastól én is írtózom . Szóval a mostani cuccom valami szintetikus anyag, külsőleg és anyagában is a selyemre hasonlít és egyáltalán nem iritálja a bőrt (kellemes viselet). Ebben a ruhában is is izzad az ember, és ez is csuron víz lesz, csak a bőr és a ruha között viszonylag száraz marad mivel a ruha külső felületén van a nedvesség nagy része. Nekem ez a cucc bevált.
Nem azt kell várni ezektől a cuccoktól, hogy nem izzadsz, hanem h kevésbé habzik a hátad illetve az alattad lévő polóból csavarni lehet a vizet vagy "csak" izzadsz, de nem tocsogsz-na ez nem mindegy, sztem.
Rövid időn belül válaszolni fogok rá! beszerzés alatt egy "ezüstszálas"
Az a hugyozás szindróma Én sem értem a mikéntjét a dolognak, de mindenki csak áradozik róla, mennyire jó. A pamutnál biztos jobb, az nálam sem vált be.
Üdv valamikor régen egy jó 2 vagy 3 hónapja ajánlott nekem egy illető németből sisakot barátságos áron ha esetleg magára ismer akkor szóljon mert érdekelne a dolog, ja és előre is köszi!
De hogyan is vezeti el az izzadságot? Lefolyik a csizmámba, onnan meg a szellőzőn keresztül kifolyik?
Ok!
Azért egyszer próbálj ki egy Cool-Max aláöltözőt, a Louis Áruházban olcsó pénzért mérik. Nagyon kellemes a tapintása és ma letekertem 530 kilométert 28-30 fokban és az összes izzadságot elvezette a habtestemről. Persze más kérdés, ha valóban nem bírod a műszálat, de egy próbát megérne, higgy nekem!
Ha lehetne , akkor én a 2. pontot választanám. De akkor téged mint tippadót biztos becsuknának. Kőrnyezetszennyezés riadalom keltése ,riasztás ...stbstb. Vagy meleg van, vagy hideg, vagy esik az eső?!
az aláöltözôkhöz csak annyit tudok hozzászólni, azon kívül, hogy jók, hogy a Lifa nevû cég a beszállítója mind a HH-nak, mind pl. a Diadorának, így a kettô dettó... a melósrucikat nem vágom HH-ból, de az aláöltözôje, mint olyan rendben van, de mivel az anyag készen érkezik hozzájuk, összevarrni nem nagy tûz.... bôrruha alá kötelezô!
Jót röhögök ezeken a HellyHansen istenítő hozzászólásokon...
Nekem spec minden munkásrucim HH és azon kívül is van rendesen belőle, de egy nagy kalap szar az egész... Ha már norvég technikai cuccot akar valaki venni, keresse inkább a Devold, Ulvang, Strömberg, Norrona...stb márkákat
tényleg, nekem úgy tűnt....
iszol te rendesen? ..nem is szóltam hozzá a témához..
hogy ennyire vágod...
már miért lennék az?
NNa végre köszönöm.
Bőrruha+30 C fok = izzadás. Ez van ez ellen nem tudsz semmit tenni. de elárulom Gore-tex kordúraruha + 30 C fok is = izzadás, szóval tökmindegy. Nyáron meleg van ez ellen csak a rossz idő tud tenni valamit, de az meg megint csak nem jó, mert akkor meg nem akartok motorozni.....

Én vékony pamutot hordok, izzadni így is úgy is izzadok.....a műszálastól irtózom...csak a lábgomba jut eszembe róla a rossz szellőzés miatt meg a kínai zoknik....

1.lehetőség: Motorozás nyáron hajnalban vagy szürkület után
2.lehetőség: Motorozás nyáron meztelenül
3.lehetőség: Mindenki azt csinál amit akar.....

Kérem válasszon
textilmérnök vagy?
Nem feltétlen akarok "ghosztrájder" feelinget bár az se áll távol tőlem csak h passzoljon a mocihoz..........tehát egy fekete alapon kis kék mint vagy valami nem gáz csak h összhangban legyen.
De elég drága mulatság ez a tükrös plexi..... de akkor is kell egy kék
Akkor tökéletes lesz rá egy ilyen kat sisak. És szerintem ezek amiket belinkeltem is tökéletesek. Gondolom gosztrájder filinget akarsz, habár nekem nem tetszenek a full egyszinü fekete dolgok, de én is szeretem a feketét, de szerintem egy ilyen sisak jo vétel lenne... meg ha nagyon akarod sporolsz hozzá egy kicsit és veszel egy félsötét vagy sötét plekot, csak aztán győzd hurcibálni magaddal, vagy van aki átlátszó munkavedelmis szemüveget vesz fel, és ako pleko maradhat feljhatva... monjuk akor meg a buko bélése, és a pofád lesz bogaras, én is akartam régen felhajtott plekoval napszemcsivel májerkodni 160al jo filing volt, csak karcosra szétbaszta a napszemcsit is, meg a buko bélésében azota is találok bogármaradványokat