Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A vicc az,hogy nekem a Shoei volt kényelmetlenebb és cibálósabb...
Biztos ortopéd fejem van,de a HJC jobban passzolt rám.
HJC-m nekem is volt. nem mászott el a sisak 170-nél sem - gondosan választottam méretet - sőt hárítottam egy esést is vele arccal előre. most egy negyvenezres kategóriájú kbc-t nyúzok. szintén jónak tűnik.
http://www.motoroazis.hu/?m=2&...

Ez még jól is néz ki....csak a méret kérdéses hogy van e nekik...
Szolgálatban én Caberg Justissimot- hordok, meg vagyok vele elégedve. Felnyithatós beépített napszemüveges, kivehető mosható béléses és a motoroázisban 35.000 volt tavaly karácsony után. Van nem felnyithatós változat is 30.000-ért és talán még alatta is volt akkor, most nem tudom mi a helyzet, érdemes benézni hozzájuk. És beépített napszemcsi volt a zárt sisakban is.

A Marushint még csak képen láttam, de ha tényleg olyan rossz akkor hagyjátok.
Desmonak igaza van: amit egy sisaknak bírnia kell, azt egy középkategóriás sisak is bírja. A különbség hosszú távú túrázásnál vagy nagy tempónál jön elő: az olcsó sisak nem elég kényelmes, vagy zajos, vagy cibálja az ember fejét. De ez is azon múlik, hogy mennyire passzol a sisak a tulaj fejére. Ha jól passzol, akkor az olcsóbb sisak sem rendelkezik feltétlenül rosszabb paraméretekkel.
köszi de nem kell...adom el az rs-t erre már nem költök semmit.
Valóban... ha megtehetném, a legdrágábbat venném mindenből, és nemis igazán magam miatt, hanem azok miatt akik várnak itthon...
Én sem tehetem meg, hogy Shoei sityakot vegyek, és nagyon gondolkozom, amikor a 30-as árkategória tetejénél nézelődöm...
Sisakpróba mindenképpen lesz/kell vásárlás előtt, de legalább mostmár bele tudom számolni, hogy kinek milyen tapasztalata van pl. béléstágulás terén...
Pohi, amit te írtál oldalt; teljesen egyetértek, gyönyörű bukók vannak, de HJC és Lazer (utánaolvasgatás szerint) gyakoribb, relatíve "jobb"... (elnézést, ha ostobaságot írok, de tény, hogy eddig még az életben nem hallottam, de még nem is olvastam ezt a márkanevet... persze lehet, hogy ez csak engem minősít...)
Egyre jobban kezdek HJC felé húzni, de még biztos több helyen érdeklődni fogok, és nem vetek el semmilyen ötletet... De az biztos, hogy csakis új sisakot veszek...
Eddigi véleményeket köszönöm, az újakat pedig továbbra is szívesen várom...
kell akkor az arrow rendszer?
halihó
ha marushinban gondolkoztok..akkor azt felejtsétek el....az 1 szemét...külsőleg jó meg szép...210nél meg lehet süketülni benne....a bélése szar...idővel nekem elkezdett felfelé gyűrődni a fűlnél...vettem hozzá sötét plexit,párszor cserélgettem,mostmár semmi plexi záró mechanikája sincsen....szal.
A HJC Shoei gyártosoron készűl,és sok versenyző hord ilyet(főleg az amcsiknál pl. AMA SBK).Ott azért kicsit többel mennek 160-nál....Mellesleg ott piacvezető is a HJC.
Nekem Shoei után volt HJC,és valahogy nem vettem észre azt a -100e ft-ot.
Ami pedig a törést illeti,egyforma szabvány vonatkozik minden sisakra.
250-nél pedig a nyakad és a gerinced előbb törik...
HJC: Meleg (már-már forró) vízzel mostam le a páragátló réteget, szerintem bármilyen márkás sisak plexjéről lejött volna.
160-nál elmászó sisak? Szerintem ez inkább méret és/vagy fej- és sisakforma (de semmiképpen sem árkategória) probléma lehetett. Szorosat és jól illeszkedő sisakot kell választani, de tény, hogy a HJC párnázása sokat lazul idővel. Az enyém nagyon szoros volt kezdetben, egy maszkot is alig tudtam alá venni, most pont jó (kényelmes), de ez azt jelenti, hogy sokat(!) engedett a párnázás.
A drága sisakokról annyit, hogy nekem van egy limitált szériás AGV Ti-Tech, és egy kalap ... Fogok venni egy "rendes" bukót, ezt meg beteszem a vitrinbe... Iszonyúan párásodik, a plexi magától berepedt, a szellőztető pöcke letört, az orrvédő tartópöcke letört, a plexi nehezen nyílik, karistolja a fényezést, a bogárháló nem marad a helyén, soroljam még?
Próbáld fel azokat a sisakokat, amik legjobban tetszenek, a 30-35e-es sitykák között is vannak jók, és a drágák között is van pocsék. Kedvesem a második Caberg Rhynot (vagy hogy hívják) gyűri, totál meg van vele elégedve, 35e pénz volt akciósan.
Hát kiröhöghetsz engem nyugodtan a 35 ezer kategóriájú sisakommal, de elárulom,hogy most egy 8000 Ft-os LIDL-ös sisakom van...
Jah és márcsak azért se tudok 100 at rászánni egy sisakra,mert mongyuk nekem a motorom ér annyit...
Attól mert nemtudok 35 nél többet szánni rá, tudom, h fontos.
Köszi a meglehetősen velős választ, akkor elég strapabíro ruha lehet
Köszi
Én sem vennék lomot a helyedbem! Én már estem párszor. pl: lazer 30e lekopott mint állat párásodik stb.
inkább várjátok meg a telet és vegyetek MINIMUM egy ilyet! Nekem is van! (még)
Shox-ban télen vettem 45e Megéri!
bár a strandpapucs-rohambilihez képest isten a HJC.....
halálközeli élmény volt, amikor 160 felett elkezdett a HJC elmászni az arcomra, és csúszott hátra.....haza sem mentem, az IMET-ben vettem egy SHOEI-t, és a HJC-t eladtam......nekem többet ér 30 rongynál a fejem. De 100-nál is, ezért vettem SHOEI XR1000-t.

Meg lehet venni a 30-as sisakot is, csak ha buksz és nem kelsz fel akkor majd a család elgondolkodik, összedobhattak volna egy komolyabbat neked a spórolás helyett.
Én a Parillánál vettem 115.000-ért annak idején a Suomy bőrruhámat. " alakolmmal taknyoltam benne 1x 160-al bal oldalt és háton csúsztam száraz aszfalton 1x pedig 100-al jobb oldalt és hason csúsztam nedves aszfalton és fűben sáron. A ruha nem szakadt ki sehol, persze a festék lekopott és "karcos" lett, de azóta is azt hordom, tökéletesen illeszkedik rám az 54-es méret 185 cm magas vagyok és most 86 kg, de voltam 100 kg is akkor is belefértem, bár akkor nehezebben. Eléggé perforált így jól szellőzik......a gyári koptatók jól tapadnak a ruhára és nem nagyon kopnak hirtelen, pedig leértek már párszor. Nekem nagyon bevált, ilyen árban meg főleg tökéletes, más márkát max. azért vennék, mert szebb, vagy "márkásabb". Egy gond volt vele, ahol ezüst színű volt a bőrfesték az lepergett, a többi szín tartós és jól beivódott, de az ezüst az full lepergett, bár erre az esések is rátettek sokat.
http://www.webmotoros.hu/produ...

Nekem ez tetszik a legjobban.....
http://www.webmotoros.hu/produ...

Itt megnézhetitek, hogy néz ki. Bocs Yamaha World, de nektek nincs képgalériátok.....
Vegyetek marushin-t A Yamaha World-nél most akciós asszem. De máshol is megnézhetitek. A ti árkategóriátok, ées ezektől azért szebb szerintem. Full mosható bélés meg egyebek....
Na hallod )::( , nagyon egy csónakban evezünk
Énis itt hetek óta faggatom a népet
Énis kb ezek közül szeretnék választani, HJC, LAZER, LS2, esetleg Römer
Az a gond, h pl LS2 ről is alig van infó
Súlya, bogárháló, páramentes-e a plexi ténylegesen? Mennyi egy sötét plexi rá ,mennyire hangos
Én kb 30-35 ezret szánnék rá
Nah, akkor most az a nagy helyzet, hogy van, aki azt mondja, hogy szar, van, aki azt mondja, hogy egész jó, én meg nem tudok semmit...
Feltételezem, ha veszek, nincs rá garancia, amennyiben "nem felelt meg az elvárásoknak" indokkal visszaviszem...
No, de akkor mégis mit vegyek?!
Lazer, LS2, HJC között hezitálok... (((ebből a HJC tetszik legjobban, de elvileg a Lazer a legjobb tulajdonságú/legdrágább)))
Hello!
A suomy bőrruhával van vkinek tapasztalata?
Mennyire éri meg az árát?
Köszi