Én húsvétkor jártam arra, akkor annyi volt akcióban, de a többiek szerint még tart ez a fajta leértékelés... Egy telefont megér. Az SMX-plus meg tán 49.9e....
Sajna sok lett a vége... 185 ajró volt az ár német áfa nélkül, szállítási költséggel együtt. Aztán jött egy kb. 16 ezer forintos számla a UPS-től, hogy szíveskedjek már befizetni a norvég áfát , aminek az alapja 217 ajró, tehát a német bruttó plusz a száll. díj... Így cirka 60 rongy lett a vége...Még mindíg olcsóbb mint Mo-on (pláne olcsóbb mint itt..), bár lehet már leakciózták azóta, hiszen ez 2007-es modell, de így utólag asszem Supertechet vennék inkább a Pardiban...Bár ez csak design dolog, kényelemre a Puma olyan mint egy házimamusz...
Befejezve az offolást, még pár szó....: Én tavaly nyáron beültem az autómba, kijöttem ide - mert köztudott, hogy itt a legnagyobb az osztás.. - kérdezősködtem és tulajdonképpen az első napon felvettek...Attól kezdve köszönöm, jól megvagyok. Volt sok szopás az elején (pici autóban alvás, műszerfalról ebéd esőben, benzinkút wc...) de minden megérte. Nem tudok igazán segíteni senkinek, de javaslom, hogy akit érdekel, picit olvasson utána, aztán jöjjön ki egy csomagtartónyi páncélossal ...
Köszi. Havernak néztünk egy Norton Commandot, amit a gyár becsődölése előtt asszem már csak Oregonban gyártottak, így Európában nem sok van... Számolgatunk, osztunk-szorzunk aztán lehet, hogy megkereslek privátba ha nem gond...
Off...ostoba fizikai munkát nyomok egy halcsomagolóban. Nem vagyok rá büszke...Viszont amíg többet keresek csak az évvégi adóvisszatérítésemmel meg a nyári szabipénzzel, mint otthon egy év alatt "Key account manager"-ként, addíg kurva boldogan pakolászok meg targoncázok itt még egy darabig...
On
Szia! Én 4 db hoztam... lásd adatlapomat... 30 év felett vámolható veteránként, tengerentulról jön akkor 10% vám 25 % Áfa, de jobban jársz ha Hamburgban vagy Anrwerpenben lépteted be tehát ott fizeted meg a vámot illetve az Áfa-t mert ott alacsonyabb. Ha hazajött a vas, utánna veterán minősités majd forgalombahelyezés a végén OT-s rendszám. Veteránra nincs súlyadó, zőldkártya, műszaki 5 évenként illetve tulajdonos váltáskor. A kötelező az Amerikai veteránok esetében Évi 16.000.- Ft. Veterán vizsgáról bövebben mail-ben ha érdekel. Ha Európában veszed akkor vám sincs tudtommal a járműre mivel az EU-ban már forgalomba volt helyezve. Ha az USA-ból jön pl: East Coast akkor normál 20 feet container-ben Budapestig 1.500.- USD-vel számolhatsz
Alex! Nem ismered véletlenül az amcsi ebay-ről vásárolandó veterán (35-40 éves) moci behozatalának költségeit? Asszem veteránoknál pici könnyítés van, talán vám sincs....
Pohi! olvastam a dolgot...és remélem rendben lesz minden és nem lesz komolyabb gond, bár sohasem vásároltam európai ebay site-okról azért lehettél volna körül tekintőbb ... a feedback-je az embernek pont egy kalap .....r. a csillagja pedig nagyon alacsony tehát nagyon kevés eladása volt idáig.
off: elég változó. A nyugati parton szinte nincs hó és enyhe a tél a golf-áram miatt, nyáron meg lehet akár 30-35 fok is... Északabbra cudarabb a helyzet, ott szoktak mérni 50-et is mínuszban.... Én az alsó harmadban élek nyugaton, évi 200 napot minimum esik.... Viszont áprilistól kezdve nem megy le ez a kurva nap, ami jópofán hangzik, de én már egy hónapja nem tudok aludni...on
Pohi! Láttam béjes fórumon mi a helyzet.. ide írok me ott elfelejtettem nikkem Az egy nagy kamu,minél előbb szólj az ebaynak,s írjál le nekik mindent disputén keresztül. Biztosítást fizettél?
On
Roger On
BŐRRUHA
City-bike, Big-bike, Pinkmotors; ezeket tudom.
Más?
Köszi!
Krisztián