OK, nyilván van 2-3 márka, ami jó, a Spyke-nak is van elég megbízható kinézetű, meg talán az Alpinstar-nak is, vagy a SPIDI-k sem rosszak, de ezek mind a 20ezer feletti kategória. Talán nem is véletlen, hogy a többség ezeket hordja (legalábbis az én haveri körömben) és nem a 3-4 ezreseket...
Az elejével egyetértek, viszont én nem Dainese-t, hanem Clovert vettem és csak ajánlani tudom... Igaz, ez is 20-at kért enni... cserébe az egyik legkényelmesebb gerincvédő, amit próbáltam, én nagyon szeretem...
Természetesen Dainese-t szeretjük, csak bedobtam még egy tippet...
SHOXEzt egy motoros pajti irta a fikázások forumban...Tényeg szerencsésen megúsztam az esetet,meg talán a moci is! A bőrszerkó nagyon jól bírta, a nem kis csúszás ellenére semmi szakadás, látszik a csúszás de nem gondolni, hogy kb 40 méternyi mintát vett az aszfaltból! A kesztyűn semmi nyom, pedig mindkét kezemmel fékeztem magam! Szóval jól szolgált, de nem akartam ilyen hamar felavatni!(Egy hónapos.) Mellesleg nem is nagy márka: SHOX! De csak dicsérni tudom!
Jaga:Viszont a shox elég jo minöségü vastag bőrrel gyártja a cuccokat a gerinc proti vékony benne,igen azt érdemes cseréltetni,de a könyék,váll,az jó.Az árát biztosan megéri,Jobb gerinc protkot meg kapsz 3-4ezerért
na, felpróbáltam a kiválasztott ruhákat. az arlen ness jött be legjobban, durvák a protektorai, elég masszívak. a spool estoril is egész jó volt, de sajnos a kabátból 54-es, a nadrágból meg 56-os kellene, így ez bukó, ugyanis nem akarják vegyesben eladni. próbáltam shox-ot is, de az nem győzött meg, kicsi és vékony szivacsprotektorok voltak benne. szóval még alszom párat rá. egyébként érdekes, hogy tényleg mindegyik különböző szabású, így érdemes a lehető legtöbbet kipróbálni, és csak aztán dönteni. végül is elég sok időt fogok eltölteni benne.
persze, a boltba is felvettem, vagy 15 percig rajtam volt, de igazán több idő után derül ki, hogy jó-e?!
ja vicces így netezni, meg a lakásban járkálni Holnap dolgozni is így megyek
ha a homlokod fogja, de nem fáj két óra után akkor jó, annyit engedni fog. A nagyobb elmozogna. Én is ezt csináltam az első siaskommal, kicsit hülyén néztem ki amikor így neteztem
kb 2órája rajtam van, az arcpárnák elég szorosan tartanak, de ezzel nincs is baj. Tarkón szerintem jó, rendesen felfekszik a fejemen mindenhol, viszont homloknál úgy érzem lehetne egy kicsit nagyobb. Még nem volt ilyen kategóriájú sisakom, tisztában vagyok vele, hogy fel kell feküdnie a fejen mindenhol-különben nem véd rendesen ha bukta van. Azt nem tudom hogy mit mutatna egy L-es, esetleg nagyobb belső párnákkal...
mondjuk ott elég profin elmondják az eladók, hogy hol kell szorosnak lennie. Amikor felhúztam olyan érzésem volt mintha egy maszkot vennék fel. De nagyon sehol sem volt szoros, viszont fogott mindenhol. Neked hol szorít?
Egyébként tényleg jó az AGV (kényelmes), de marha huzatos, zajos, és ne má, hogy nekem kelljen levakarni a rajta hagyott ragasztót egy 650 eurós listaárú bukóról... A szélterelő meg kiesik. A plexi meg rosszul van rögzítve. Viszont Rossi fején is ez van, és ettől marha jó benne motorozni...
háét, az enyém mióta megvettem júliusban nem bővült, az arcpárna talán nagyon picit.
Ha a tarkódon, homlokodon nyom akkor nagyobb kell. Ha szoros, de nem kényelmetlen az a jó.
thebear:
olvastam, hogy neked is Shoei sisakod van. Lenne egy kérdésem! Tegnap vettem egy XR-1000 est, új, M-es, azt írják, hogy 57-58 cm fejméretig kell ez. Nekem 59cm, viszont az L-est nagynak találtam. Szerinted ez belülről mennyit nyúlik használattal? Vagy próbáljam meg kicserélni egy L-esre, és akkor abba kell nagyobb arcpárna? szerintem még megoldható. előre is köszi a választ. üdv
Természetesen Dainese-t szeretjük, csak bedobtam még egy tippet...
aloha
a legjobbakat
ja vicces így netezni, meg a lakásban járkálni Holnap dolgozni is így megyek
Ha a tarkódon, homlokodon nyom akkor nagyobb kell. Ha szoros, de nem kényelmetlen az a jó.
olvastam, hogy neked is Shoei sisakod van. Lenne egy kérdésem! Tegnap vettem egy XR-1000 est, új, M-es, azt írják, hogy 57-58 cm fejméretig kell ez. Nekem 59cm, viszont az L-est nagynak találtam. Szerinted ez belülről mennyit nyúlik használattal? Vagy próbáljam meg kicserélni egy L-esre, és akkor abba kell nagyobb arcpárna? szerintem még megoldható. előre is köszi a választ. üdv