Miért, egy mai modern autó hogy összetörik már egy tök kicsi ütközéstől is - viszont jól elnyeli az energiát...motoron a sisak az ütéselnyelő zóna.
Amúgy gondolom valami 20éves szutyok lehetett a sztoriban szereplő bukó...
én láttam már műanyag sisakot szétnyílva. A srác frontálisan üötközött egy Wartburggal, és átrepült felette. Ahogy leesett szétnyílt a sisakja az illesztésnél. Belehalt. Márkát nem tudok, egy 600-as nakeddel volt, olyan 70-el csapódott bele az 50-el menő wartbiba. A helyszínelő szerint más baja nem lett volna, ha nem ilyen sityakja volna. Más csont stb. nem tört.
Ép itt a fórumban mesélte régebben egy srác, hogy a haverjának volt valami műanyag sisakja, nem is a leggagyibból. Kezébe vette, de véletlenül leesett a betonra. A sisak egyből szétnyílt. A sisak tulaja még fel is háborodott hogy tönkretette a sisakot, de a srác szerint és szerintem is MEGMENTETTE AZ ÉLETÉT!
Gáz egy olyan sisakban bukni ami egyből szétnyílik a fejeden!
Sajnos én leteszteltem a suomy-mat, 120-al buktam el a Ringen. Sajna a fejem ért le elsők között. Volt egy kicsi agyrázkódásom a nagy ütés miatt, de simán talpraálltam, mert a bukó jól vizsgázott. Nekem nem kell ennél több bizonyíték, vettem egy ugyanolyat
Bevallom,nekem a márkanév nem sokat mondott és nem is néztem kellően utánna.
Kicsit "nőcis"gondolkodás után,az volt a fontos,hogy a motor szinéhez és a ruhához
passzoljon!
Mindenesetre most motor,öltözék, nagy az összhang,és bízom benne nem lesz rá
alkalom,hogy azt is megtudjam véd-e kellően!
Ne keseredj el, ez csak az én szubjektív véleményem, lehet, hogy neked vagy másnak viszont tökéletesen beválik. Sajnos nagyon kevés helyen van arra lehetőség, hogy vásárlás előtt ki lehessen próbálni a kiszemelt bukót, így hiába a meggyőző márkanév, tulajdonképpen zsákbamacska.....
Igen,használatnál derül ki minden,még csak 500km-t motoroztam,azt is max.120-al
néha!
Mikor robogoztam GREX bukom volt,akkor az is megfelelt a célnak,de hozzátartozik,hogy esés nem volt.
Eddigi használat után(ami kevés és rövid távok)kicsit zajosnak találom!
Nyugi!
Nincs egyértelmű vélemény semmiről sem!
Valaki esküszik rá, valaki elhajítaná a patvarba. . .
Itt megnézheted az eddigi véleményeket, de attól Neked még tökéletesen beválhat!
Kicsit elkeserítettel,3 hónapja vettem az AGV-DID,nyitható sisakom.
Az eladotól kértem tanácsot és ráhagyatkoztam,de amiket olvasok róla nem nyugtat meg!
Még csak olcsó sem volt 53e.Ft
Amúgy pedig nagy perecnél törik a csigolya,szétmennek a belső szervek stb.
A versenyzőkön a legjobb cuccok vannak,van bukótér-sóderágy,mégis törnek mint a ropi.
Valóban ezt mutatják a tesztek is, asszem 2 éve az SBK-sok csináltak sisak tesztet, abból is ez a következmény jött le. De a súly nem kissé fontos kérdés. A csigolyáidnak nem miondegy, hogy 2kg-t, vagy csak 1.2-t kell megtartania vészhelyzetben.
Én mindenesetre ha tehetem, inkább veszek egy 50-60ezres sisakot (minimum), mint egy 20ezrest. Még robogózni is egy kompozit, nyitható sisakom van...
Azt mesélte egy benfentes, hogy KOMOLY balesetnél ha egyben marad a sisak, nulla esélye van a motorosnak a túlélésre, mert amint leszedik róla, meghal. . .
Ennyit számít a jó sisak?
Amúgy gondolom valami 20éves szutyok lehetett a sztoriban szereplő bukó...
Én a márkás,EU-s sisakokról beszélek.
SZERINTED KAPNA EU-s MINŐSÍTÉST EGY SISAK AMI LEEJTVE SZÉTESIK?
Gáz egy olyan sisakban bukni ami egyből szétnyílik a fejeden!
Sajnos én leteszteltem a suomy-mat, 120-al buktam el a Ringen. Sajna a fejem ért le elsők között. Volt egy kicsi agyrázkódásom a nagy ütés miatt, de simán talpraálltam, mert a bukó jól vizsgázott. Nekem nem kell ennél több bizonyíték, vettem egy ugyanolyat
Kicsit "nőcis"gondolkodás után,az volt a fontos,hogy a motor szinéhez és a ruhához
passzoljon!
Mindenesetre most motor,öltözék, nagy az összhang,és bízom benne nem lesz rá
alkalom,hogy azt is megtudjam véd-e kellően!
néha!
Mikor robogoztam GREX bukom volt,akkor az is megfelelt a célnak,de hozzátartozik,hogy esés nem volt.
Eddigi használat után(ami kevés és rövid távok)kicsit zajosnak találom!
Nincs egyértelmű vélemény semmiről sem!
Valaki esküszik rá, valaki elhajítaná a patvarba. . .
Itt megnézheted az eddigi véleményeket, de attól Neked még tökéletesen beválhat!
Az eladotól kértem tanácsot és ráhagyatkoztam,de amiket olvasok róla nem nyugtat meg!
Még csak olcsó sem volt 53e.Ft
Csak nem kell csodákat várni egy horror árcimkétől.
A versenyzőkön a legjobb cuccok vannak,van bukótér-sóderágy,mégis törnek mint a ropi.
Én mindenesetre ha tehetem, inkább veszek egy 50-60ezres sisakot (minimum), mint egy 20ezrest. Még robogózni is egy kompozit, nyitható sisakom van...