Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ahogy elnézem tutis nem vagy egy vékony testalkatú srác. ( ne vedd sértésnek) Viszont Domec az vékonynak tűnik. Ismerőseim között a vékonyabb testalkatú srácoknak suomy míg a nagyobb "daraboknak" berik vagy arlen ness vagy éppenséggel clover ruhái vannak. Az az igazság hogy amit a suomy egy tesztrésznél jól megcsinál pl: mellkasnál jó az a seggnél eláll és buggyos lesz. Szóval ekkor úgy nézel ki mintha magad alá csináltá volna. Egy a lényeg aki nagyobb darab annak biztosan jobban áll a berik vagy arlen ness. Én is most ennek a vételét fontolgatom mivel én is 195cm és 105 kiló vagyok és mikor felpróbáltam a suomyt több helyen is elállt az adott tesztrésztől. Viszont mikor mikor felpróbáltam a beriket vagy az arlen ness-nek a torsion típusát tökéletesen passzolt rám. Szóval hiába vennék suomyt ha egy esésnél nem passzolna a könyökprotektor és elcsúszna a helyéről és bajom származna belőle inkább veszek olyat ami tökéletesen passzentos rám. Ez az én véleményem.
Ja és köszi tutis a tapasztalatot a swift-ről csak én is hallottam hogy a kushitani egyik "gyengébb" minőségű ruhája és gondoltam hogy kipróbálom, de inkább maradok az arlennél. Járt utat a járatlanért el ne hagyd.
Rám passzol a ruha, mintha rám öntötték volna.
Nem vitatkozik itt senki, én legalábbis nem! Mindenki azt vesz, ami tetszik neki és amit meg tud fizetni, ennyi...
Én egy napon próbáltam fel a Suomy-t meg a Beriket, úgyhogy nsgyjából tudtam viszonyítani. Suomy-t akartam mert a bukóm is az, mondom akkor lgyen a ruci is az. Amikor felpróbáltam a beriket már tudtam hogy a beriket veszem, nagyon érezhető hogy a suomy vékonyabb bőrből van, plusz a fazonja is érdekes volt. Lehet én vagyon béna testű, de több helyen elállt a suomy. Berik meg úgy összefogott hogy nem is gondolkoztam tovább. Amúgy meg nem tudom mit vitatkozunk itt, mindenkinek más válik be
Mellesleg szponzorálás kérdése melyik márka mennyire ismert, és mennyire kell megnyerni a vevő közönséget...
Hahaha qva vicces, de gondolom, szart nem fognak méreg drágán adnim enrt kutya se venné meg...Én úgy vagyok vele, berik köszi nem, minden sarkon az van, nem azt mondom nem jó, de van olyan a suomy is mint az, legalább....
Na mondjuk ez is igaz!
Az hogy néha mennyit kérnek egy ruháért és hogy ténylegesen mennyit ér az néha köszönő viszonyban sincsenek.
Ne dainese-hez hasonlítsd a beriket, kicsit más kategória...
Azért az első 1-2 évben árult Ness ruhák elég érdekesek voltak, némelyik szó szeirnt magától szétesett, a többi nagyjából az első esésig bírta (nem kevlar, hanem sima műszálas cérnával varrták őket amik a súrlódástól simán elégtek) - na azokhoz képest a mostaniak már tényleg tök jó minőségűek!
Nem ilyen egyszerű a helyzet
A Berik pár éve, míg pl. a Dainese évtizedek óta gyárt ruhát.
A Berik ruhák pedig "feltünően" olcsón kerülnek forgalomba kishazánkban.
Habár én azt vallom gyenge minőségű bőrruha nincs, csak a védelemmel lehet variálni... Vannak ezek a zselés portik és a hasonlók meg mindeféle spéci cucc. De ha esel, ah úgy esel nem feltétlenül tud megvédeni, csúszástól persze igen, de van amikor nem a ruhán mulik a dolog..

Mindenkinek a pénztárcája dönti el mit vesz!
Nem teszteltem, és nem is szeretném, de az adatok, meg amit írtak róla, inkább ezt mint egy berik, vagy arlen... Akár hogy is nézzük, nem véletlenül kérnek a ruhákért 130tól 200+osig pénzt...
Ez mind szép és jó, de én a Berik 2 részes zsír rucimat boltban 105 pénzért vettem. Egy Clover 2 részes meg 160 pénz. Ne mond már hogy 1,5x jobb a clover minőségre mint egy berik... Még ha dainese-t mondanál...Ráadásul ha úgy nézzük nálam szépen levizsgázott a berik, 10 pontból 10-et adok neki.
Mindegyik szép és jó ruci, sokat védenek...A bőr minősége, a varrás erőssége számít. Beriknél én ezeket rendben találtam. A vállam és a térdem találkozott a talajjal, mégse sérült semmi, koszos lett, de azt le lehetett mosni. A suomynál szerintem közel se olyan jó a bőr minősége, szerintem kicsit vékonyabb is. Volt már rajtam Arlenn Ness, Berik, Spool, Suomy,Swift, IXS,. Az IXS-nem sorolnám ezek közzé, de a többi közül nemhiába Beriket vettem. Nem bántam meg. Ha több pénzem lenne Dainese-t vennék..
Őszintén szólva nem tudom hol csinálják.
M-tech...az is valahol itt kelet-európában gyárt...Dino barátomnak van olyan.
Sajnos mindent Kínában, Pakisztánban vagy pl Romániában gyártanak A Spyke és Dainese is Romániában gyárt

Csak a versenyzők ruháit gyártják manufaktúrákban.

Nekem volt néhány bőrruhám (Schuh, Dainese, 2xSpyke, IXS), de kétség nem fér hozzá, hogy a mostani (M-tech) a legjobb.
Suomy t tudnám mondani! Mint minőségben, mint desigben, erős középkategóriás ruha! Jót, jó áron!
kushitani ...nankai....dainese.......talán a legjobbak
de még van egy két komoly cucc
Azért a jobbak még mindig Európában vagy Pakisztánban készítik/készíttetik a bőreiket!
Kushitani-ra gondolsz,ami szerintem szintén nem szar....
Lassan már mindent Kínában készítenek,nem csúcs se a berik,se az arlen,de rengeteg szarabb van nála. Középkategória,szerintem....

Csúcs: Spidi,Alpin,Dainese,talán Spyke
Miért, én mit mondtam?
Wintex, Clover pl. jók és nem is drágák.
hehe, akkor ezek szerint szar minőségű a berik meg az arlenn ness. hehe
hehe, mondj egy számodra fasza márkát megfizethető árban hehe
Capirex azt hord, amit a szponzori szerződés előír neki...