Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Pont lóf#szt se érsz vele ha többet bír, hiába marad egyben a sisak ha az agyad meg belül széjjelfolyik, mert nem bírja ki a lassulást!
Amúgy meg a műa. gyengébb ellenálló-képességét remekül lehet ellensúlyozni vastagabb héj alkalmazásával - persze ettől nehezebb lesz a sisak (szal az egyetlen _valódi_ előnye a kompozit sisakhéjnak az az hogy könnyebb).
Sharkból alsó kategóriás volt, de AGV-ből nem. Az utóbbiból soha többet mégegyszer.
Ezt szerintem Te sem gondolod komolyan!
Nézd már meg egy műanyag szakitószilárdságát meg nyomástűrés képességét, meg pl egy üvegszálnak vagy karbonnak..
A szabvány azért van hogy minimum annak kell megfelelnie. De míg a műanyag kb annak felel meg, egy üvegszál 2x annyinak, egy karbon meg kb 4x annyinak..
AGV-ből meg Sharkból gondolom alsó kategóriásat használtál. Én is addig védtem a HJC-t, míg fel nem próbáltam egy jobbat.
Minimum üvegszálas sisakot vegyetek, műanyagra ne bízd a fejed, hisz csak egy van

Pont ugyanannyira fog megvédeni a műanyag is, mivel hogy ugyanazt a szabványt kell teljesítsék.
Leszögezném, hogy nem védeni akarom a HJC-t, csak elmondom a véleményem. Van némi összehasonlítási alapom, mert volt már több bukóm is (AGV, Shark, sőt Grex is a robogós időszakomban). Idáig az összes közül a HJC (FS 10) a legkényelmesebb és a legcsendesebb. Tudom, hogy nem egy felső kategóriás sisak, de nekem tökéletesen bevált. Negatívumként annyit említenék, hogy alapból kétféle belső légterelőt(?) adnak hozzá. Először a nagyobbikat használtam, de azzal majdnem kivitte a huzat a szemeimet. Kicseréltem a kisebbre, akkor megszűnt ez a zavaró tényező. A termékleírásban szinte mindenhol gyorscsatot írnak, de valójában dupla D gyűrűs. Nekem a szíj soha nem lazult ki, pedig már jó ideje használom. A beépített napszemcsi miatt pedig végre nem kell két plexit hurcolásznom magammal.
Ha most megint bukót kellene vennem ennyi pénzből habozás nélkül újra ezt választanám.
Shoeit
hát, nem véletlenül vettem Shoit amint volt zsé lecserélni a HJC-t.....a kilazuló csat még hagyján, le lehet varrni a szíjját, de az, hogy a csat néha nem kapcsolt be, és hogy le-fel elmozdult nagy sebességnél az arcomon már elég durva volt.
az fg14 esemen nekem is hetente kilazul a csat,elég idegesítö....mostantól gyorcsat kizárva
opsz megtaláltam....
ITT
Ez igaz, de már harmadik éve foglalkozom Hebo-val és jó visszajelzéseim vannak. . .
(bár én terepen nyomom és elég rég mentem 200 fölött)
Érdemes inkább tovább spórolni és megalkuvás nélkül vásárolni!
de ez is németül beszél
Csak hogy én is beleszóljak a sisakmustrába: Nekem Előzőleg HJC FG-14-em volt. 150 fölött már cibálta a fejem. Túl zajos, Plexinyitási megoldás szerintem ótvar (két kéz kell a kinyitáshoz), a gyorcsat fűzője állandóan kienged.

Alapból írtózom mostmár az ilyen csillivilli nevű sisakoktól mint hebo, vemar, takachi..
Nemhiába mondják hogy sisakra költeni nem hülyeség.. Nemcsak azért hogy hogyan véd meg, hanem hogy milyen érzés amikor hordod.
Nekem most egy suomy van, középkategóriás. Árban nagyon jó, 45-ért lehetett kapni. 200 felett se gond neki a szél, nincs nagy szélzaj, a dupla D gyűrű a végletekig tart, plexije könnyen nyitódik de jól zár...
Aki sisakot akar venni, az szerintem legalább itt kezdje mint én. Utána ha több pénz van mehet feljebb: ARAI, SHOEI, stb..
De ha olcsó sisakot veszel, annak fogod inni a levét. Alig vártam hogy eladjam a HJC-met..
A gyorscsatos megoldást alapból felejtsétek el. Mindig kilazul.
Minimum üvegszálas sisakot vegyetek, műanyagra ne bízd a fejed, hisz csak egy van
Bukóvásárlás sose úgy legyen hogy hú basszus ez mennyire tetszik. Próbáld fel, legyen rajtad egy ideig. Nézd meg hogy a fejedet mindenhol tartja-e. A párnája picit szorítson, később úgyis kitágul..
Sőt ha neked színes kell de pl üvegszálasból csak 1 színű van, vannak ügyes emberkék, olyan grafikát festenek rá amilyet akarsz. (pl Mike Tomi)
Ha van 30 ezred egy bukóra, lesz ott 50 is...Próbálj meg olyan jó bukót venni amilyet csak tudsz, sose add lejjebb. Egy fejed van, sose feledd!
sehol nem találok a neten louis bécsi boltjárol infót, lous.at-ra a .de jön be ami ráadásul angolul nem tud (én meg németül nem).... hirdetik hogy ausztriában is vannak, de infó nincs... tudnál segíteni?
ugyanez igaz POLO-ra is, arrol sem találtam sok infot..
köszi
Kompozit, kivehető, mosható béléssel, gyorscsatos, többféle plexit lehet szerezni hozzá, szerintem elég kényelmes és halk is.
Megnézheted az oldalon a kereskedők címét. . .
www.hebo.hu
Sisakok, Laguna. . .

Van ilyen is, ugyanaz, más dekorral. . .
Néztem és szép és jó, de igazán nem tudok többet erről sem sajna, ha valami plusz infód van róla azt megoszthatnád.

Köszi
Megtaláltam hogy melyik bocsi. Utánanézek.
Elsőre jól néz ki, de valami bővebb infó róla? Tipus pl.
Ez se rossz, kompozit sisak, 37500 Ft az ára. . .
Szia.
Hát drága testvírem nem akarlak elszomoritani de én a te helyedben nem vennék HJC sisakot.
Sajnos nekem is ez van.Az FS10.
Ugy kezdem:1 ZAJOS!
nehéz,a szemembe cirkulál a levegő.
Viszont ami jó benne az a napszemüveg,+ kényelmes+jok a méretek:xs-xxl ig
Sokan azt beszélik hogy a középkategorás sisakok közül az eggyik kegjobb sisak a HJC.
SOK szerencsét hozzá!

UI:Ha nem álsz anyagilag ugy hogy jobb sisakot nézz akkor 40000 körul vannak nagyon komoly használt sisakok is.
Érdemes lenne ezen is elgondolkodni.

Széles utat.
Haliho!
Ha valakinek van eladó 46-47es fehér jo állapotu krosszcsizmája az irjon már rám!
Köszi
Srácok!
Van egy CMS sisakom eladó!
58-59 méret.
Ha valakit érdekelne: 0630/9849888

Hali mindenki!

Van két bukó ami közül választanék, de szeretném a véleményeteket megtudni, hogy inkább melyik legyen.

http://www.kelomotor.hu/cl14_r...
vagy
http://ww
w.kelomotor.hu/fg14_r...

Árban és egyébben is van különbség, de ha értelmes többet fizetni akkor megoldom valahogy. De ezt azért jó lenne tudni.

Köszi