Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ez igy van a a corduróba elcsuzsik minden ezeerel sokkal laázább a viselete mint egy bőr ruhának. A térdprotektór állandóan elcsuzsik a könyök is elzsret mászni. Tapasztalat nekem mind a kettő van! Ha van rá péned vegyél bőrt!
Vízhatlan textil nem létezik, előbb-utóbb átázik mindegyik.
Szerintem a legjobb az 1 vagy 2 részes bőrruha, és megis mondom miért. A corduránál vegyél fel egy nadrágot, és nézd meg hogy hova esik a térdproti.Tuti hogy a lecsúszik térded alá. Meg a könyökproti is szivesen lejjebb csúszik. Ez azért van mert cordurában sose a feszülős cuccokat veszed, hanem ami kényelmesebb. Pedig motorozáshoz az kell hogy feszüljön, mint egy méretben megfelelő bőrcucc. Rajtam volt mindkettő, össze se lehet hasonlítani hogy milyen bennnük motorozni.
Ja-ja, nem is azért vettem a motort hogy feltartsam vele a traktorokat is, de elsősorban a biztonságra törekszem, így a tervek szerint eleinte csak ésszel (bár annak idején az autóval is ez volt a terv ). De a végén lehet hogy rábeszélsz a bőrre...
Mindenesetre kösz a segítséget
erről azért megoszlanak a vélemények....a jó cordura is megvéd csuszásnál....
Az hogy a bőr csak pályázásra való, hát....
Remélem nem csúszol el sose cordurában és nem tudod meg mi a külömbség...
Ha felveszel egy bőr cuccot, és jó a méret, olyan mintha a második bőröd lenne, tök kényelmes benne motorozni. A cordura csak nyűg lesz rajtad. Hidd el, én is cordurát vettem most magamnak, azért tudom mit mondok. Kurva meleg még bélés nélkül is, állandóan beleizzadok. Ráadásul nem az a top felszülős, és így néha még igazgatni is kell vezetés közben. Csak akkor nincs baj vele ha összecipzározom a nadrággal. De ilyen melegben meg a cordura nadrág felejtős téma. Marad a farmer, alatta proti. (munkábajáráshoz)
Bőrkabi az 10 év múlva is bőrkabi. A cordura meg a textil már koránt sem biztos. Nézd meg a spool bőrdzsekiket pl, tök jól néznek ki és még az áruk sem vészes.
Egyébként nyáron minden meleg lesz, akár bőr, akár textil.
Ja és felejtsd el hogy most csak motorozgatok 50-el a vassal
1-2 hónap múlva már belefogsz csapni párszor a lecsóba hogy érezd hogy motort vettél nem biciklit.
Kösz a segítséget tutis.
Eleinte én is kizárólag bőrben gondolkoztam, mert laikusként úgy gondoltam, hogy egy motoros ruha legyen bőrből. De aztán többen lebeszéltek, mondván, hogy igazából csak pályázáshoz indokolt bőr cuccot venni, örömmotorozáshoz sokkal célszerűbb a Cordura ("a bőr hidegben hideg, melegben meleg, esőben átázik, és egyébként is kényemetlenebb"), arról nem is beszélve, hogy jóval kevesebb zsé... Szóval én eleve Cordurában gondolkoztam, de beleszerettem ebbe az Icon dzsekibe, és kicsit megijedtem attól, hogy mégcsak nem is Cordura, hanem "vízhatlan textil". Ha tudja ugyanazt, amit a Cordura, akkor tuti hogy megveszem, de próbálom óvatosan hajigálni a tízezreseket, úgyhogy előtte megpróbálok utánajárni a dolognak! Van egy Icon bőrjakó is -alul- ami bejön, de egy kicsit húzós (30-al több).
Először is gratula az új vashoz, jól választottál. (adatlapodat töltsd ki)
A cordura kabátoknak egy bajuk van, belül műszálas a bélés. Ha izzadós vagy, akkor felejtős. Viszont ha jól tudom a cordura jobban víztaszító meg könnyebben tisztítható. Egyszerűen vizes szivaccsal áttörlöd és kész is. Jó az a dzseki amit kinéztél, de én a helyedben abból inkább egy full bőrkabit vennék. Mégiscsak jobban véd.
Csatolok egy képet is...
Szevasztok!
Most vettem meg életem első motorját (GSR 600), és értelemszerűen ruhát is most veszek először. Találtam egy fasza kis Icon dzsekit, de textilből (nem Cordurából) van. Úgy hívják hogy Icon Super Duty. Miután egyelőre nem sokat értek a dologhoz segíthetnétek, hogy mi a különbség a Cordura és a vízhatlan textil között. Miben jobb az egyik, miben a másik. Én a motorral egyelőre inkább motorozgatni és túrázni, nem pedig pályán száguldozni szeretnék, úgyhogy a vízhatlanság, és a kényelem a legfontosabb szempontok, és természetesen a biztonság. Megköszönném ha olyan jó fejek lennétek, hogy adtok néhány tippet.

Kösz
Akkor muszáj lesz kimenni :D
Csá!
Bécsbe érdemes kinézni, jó dolgok vannak kint, és jó áron. Ausztriában több helyen is van egyébként Louis, nem csak Bécsben, bár az szerintem a legnagyob. Viszont corrudát, egyik helyen se fogsz találni, max Cordurát.
Széles utat!
Sziasztok!

Keresek csajszi részére bukót kabátot nadrágot 37 es csizmát, bőrt esetleg corrudat..
158cm 52Kg
Speed motorra...

Körbenéztem ma Győrben hatalmas a drágaság..
Érdemes kimenni a Louisba Bécsbe?
szerintem jó...
hy
mi az itt legfelül található bukóról a véleményetek? http://hjc.hu/kezdolapakciok.h...
elönyök?hátrányok?nekem robogozáshoz kéne max 80-90-et megyek.
Milyen méretben?
Sziasztok! Speed mocihoz keresek egybe vagy különrészes bőr ruhát, minden szín érdekel kivéve a kék, ill. új és használt is. Árakat kérlek mellékeljetek. Előre is köszi, ÜDV!
hy
mi az itt legfelül található bukóról a véleményetek? http://hjc.hu/kezdolapakciok.h...
elönyök?hátrányok?nekem robogozáshoz kéne max 80-90-et megyek.
Hello!

Ezekről jut eszembe nem tud valaki a shox ár alatt AGV Airtech-hez iridium-kék, vagy sötét plexit?
Hali! Van valakinek tapasztalta Lezer Vertigo sisakkal?
Elnézést L-es
méret?
Sziasztok eladó egy shoei raid 2-es sisak vadi új egy jó barátomé csak elmaradt a motor vásárlás.85e kér érte.
kösz hepi. Nekem tetszett, az összetétele ha igaz nagyon jó, és a D gyűrűs csat hiánya engem nem zavar. Na meg, most ennyi volt rá. ennyiért szerintem ez a legjobb, ami kapható, vagy AC11.
Szia!
Jelenleg egy 125-ös sportmocim van, ami ELADÓ! 140-nél semmi rángatás, semmi fütyülés. semmi szélzaj, nagyon csöndes. 140-él jobban ezen az úton sajnos nemigen tudok menni, mert elszállnék... Van hozzá rendes méretű orrvédő és bogárháló is(ami igazából nem háló, de van...)emiatt nagyon csöndes, ami kicsit zavart eleinte, ez a túl csöndesség. Az előző sisakom egy GREX sisak volt, tudom ez nem vmi jó összehasonlítási alap, ezért nem is igen hasonlítgatom össze vele... Csak ha azt nézem, hogy az 20.000 volt, ez meg 35.000, akkor ez inkább megérte... A HJC sisakokat nem nagyon ismerem, még nem volt velük dolgom.... nekem nagyon tetszik ez a sipka, és sztem azt a 35-öt simán megérte. szép is, jó is, kényelmes is, sorolhatnám.....