A drága-olcsó, márkás-gagyi kérdésben még rengeteg érvet és ellenérvet fel lehetne sorakoztatni. De azt vegyétek figyelembe, hogy aki nem született bele a felső százezerbe, annak is el kell kezdeni valahogy motorozni. Az ilyen ember biztosan nem tudja megvenni elsőre a legnagyobb biztonságot nyújtó és legkényelmesebb, márkás cuccokat, ezért kompromisszumos termékekkel fog kezdeni, ami lehet, hogy véd annyira, mint a márkás csak nem olyan kényelmes, vagy tartós. Mindenesetre jobb attól, mintha lenne egy jó sisakja, de szandál van a lábán, meg nincs kesztyűje. Most nem azon kell vitatkozni, hogy a 28 rugós kesztyű jobb-e a 6 ezer forintostól - mert ez nagyon valószínű - hanem, azokat a mocis cuccokat mondjátok, amik a kedvező áruk ellenére már bizonyítottak, vagy a drágaságuk ellenére gagyik. Szerintem ennek a fodítotja evidens.
Nemhinném hogy csak nagyzolásból vesz az ember jó minőséget sisakban csak shoi-t veszek mert tartós kényelmes könnyű biztonságos jól szellőzik nem puhul ki az arcpárna és még sorolhatnám.Szerintem nem kell ebböl gazdag-csóró kérdést csinálni.Ráadásul aki tud venni egy új motort az ne sírjon.Természetesen mindenki azt vesz amit akar meg amire pénze van.
Én még csak olyantól hallottam fikát HJC sisakra akinek sose volt csak okoskodik meg osztja az észt. GSR-es cimborának HJC CS-12-ese van. Igen, az egyik legolcsóbb (18eFt). Tökéletesen meg van vele elégedve a csupasz gépen még egy irtózatos padkába fejelés után is. Újra HJC CS-12-t vett, ja és újra GSR-t mert az említett darab tk lett. Nos neki van pénze bőven, de nem divatbuzi.
Na akkor miért szar az 50ezer forintos FS-10 mondjuk?!? Önelégült pénzes kis pöcsök fikáznak mindent ami 20 forinttal olcsóbb, mint amit apuci vett nekik! Nem erről kéne szólnia ennek a topiknak!
Én a Parilla pesti boltjában vettem egy kék-fehér (ez az én jelmezem színe) Suomy kengurubőr kesztyűt. Biztos van jobb is és olcsóbb is, de sztem ez a "márkás" cuccok világában az egyk legolcsóbb hasonló anyagú eszköz. Ha megteheted, sztem egy próbát megér... Ára 28 rudi. Két fajta van, asszem az a frissebb, ahol ketté vannak választva a "bütyökprotik".
engem tuti nem bántottál meg, sőt örülök neki, hogy végre egy értemes emberrel tudtam eszmét cserélni(nem csak azt mondja, hogy kuss csórai köcsög nekem van igazam és kész...). amúgy is ez a fórom arra való(arra volna való...) hogy mindenki aki nem lusta 2 sort gépelni az hozzászól az adott témához és ezáltal az az ember aki föltette a kérdést, az érvek és ellenérvek alapján el tudja dönteni, hogy megér-e neki ennyit ez adott portéka. én pl ezért szeretek fórumozni és próbálok minden olyan témába, amihez van egy kis fingom hozzászólni, hátha vmi értemes sül ki belől!
ROW neked kívánom, hogy forduljon jobbra a helyzeted, és pár hónap múlva többszáz darab ilyen 80 rugós A-Star versenykesztyűt megengedhess magadnak!
Széles utat!
Mindenki abban motorozik, amiben akar vagy amire futja. Dádis viszont hülyeséget és valótlant mondott, amikor azt állította, hogy nem cserélne ingyen sem alpinra... A HJC-ről olyan ember véleményét tolmácsolom, aki árul jobbat is meg rosszabbat is. Én egyébként az a fasz vagyok, aki még egy használt grexet sem engedhet meg magának sem most sem a köv. három évben, mégis tartozásba veri magát a design meg a biztonság oltárán. Bocs mégegyszer, ha valakit megbántottam.
Osztom ROW véleményét. Teljes mértékben igazat adok neked/neki, mert ma mindenki ezt mondja már, hogy a kínai piacos jobb, mint a 80ezres Alpinestars versenykesztyű. Persze nincs is szükség az utcára 80ezres kesztyűre, de amit én kinéztem az is alpinestars, és "csak" 22(!). Az már nem 10x annyi, mint a 8ezres, hanem még a 3x-os árat sem éri el. Na ennyiszer biztos jobb is. Nem csak az a lényeg, hogy jobb minőségű bőrből van, hanem hogy ha lemotorozol 200Km-t akkor megérzed a különbséget, hidd el. Annyi apró megoldásra odafigyelnek a "nagyok", hogy tényleg csak kis dolgok, de nagy mértékben hozzájárulnak, hogy te boldogan motorozhass. Nekem ez megéri!
Más: Bukóban olcsó, és nagyon jó a CABERG! Én vettem egy SOLO típusút nemrég a motoroazisban 44ért(most azt hiszem 42), és nagyon tetszik. Ajánlani tudom!
Neked Supermotód van? Én is Supermotót szeretnék venni, de nekem tetszik a cross sisak+szemcsi, csak azt nemtom, hogy 120-nál letépi a fejemről a szél.... TE próbáltad már?
Látom nagyon leragadtál a HJC-nél, hogy mindig ezt hozod fel példának. Nekem megfelel a márka, igaz nem százezres kategóriájú van, csak a fele, de így is maximálisan elégedett vagyok. Nem öltözhet mindenki úgy mint a Rossi, hiába szeretne. Annak viszont örülök, hogy Te megengedheted magadnak! Azt viszont nem értem, hogy miért mondasz véleményt olyan dolgokról amiről semmi tapasztalatod nincs? Vagy ami olcsó az rögtön gagyi is?
biztos igazad van ROW, én nem vitatom. csak sajnos nem adatik meg mindenkienk, hogy 70.000ért vegyen kesztyűt, és 200-ért sisakot. én azt mondanám, hogy akinek nincs ennyi lóvéja rá, de nem akar szabadidőbe motorzni, az ennél jobbat nem talál. ennyiért... de ne mondják már nekem, hogy egy A-star ennyivel többet tud. vmivel boztos, de tízszeresével nem. persze lehet h jobb bőrből van, meg dupla varrás, meg anyám kínja, de a nagyrészét ott azért kell fizetni, mert rá van írva, hogy Alpinestar. De én nem mondom senkinek, hogy ne azt vegye. ha neki az tetszik... nekem csak erre futja és probálok a kevéske pénzemből minél biztonságosabban felöltözni.
Amúgy én is olvsatm azt a tesztet az Autó-Motorban, hogy a termóplaszt sisak "töréstesztben" megverte a üvegszálas carcon-kevlart. A Műegyetem laborjában csináltálták, x méter magasról leejtették, volt a sisakban egy lassulásmérő(ha jól emlékszem), és az első egy polikarbonát sisak lett... még egy tévhitet eloszlattak, miszerint a spoileres sisakok csendesebbek és áramvonal szempontjából is jobbak. itt is kiderölt, hogy a hagyományos "golyó" jobb. mindenkinek tudom ajánlani a cikket, ha valakit esetleg érdekel, megírom, hogy melyik számokban volt benn!
Széles utat!
Hello everybody!
Van valakinek véleménye/tapasztalata Shox Arrow bőrrúháról ha van lécci ossza meg velem!Előre is thx!
Balesetmentest mindenkinek!"Sose vezes gyorsabban mint ahogy az őrangyalod repülni tud"!
El ne hidd már, hogy az osztráknak titulált noname gagyi cuccok egy Graz melletti festői falucskában készülnek, egy hipermodern gyártóüzemben..... Azt hiszed ezeket derék mérnökemberek varják egy műtőhöz hasonlóan steril csarnokban?
Ausztriában még a törökök sem varrnak meg egy kesztyűt hét rudiért, hát még a helyiek....és akkor ugye haszonról meg költségekről még nem beszéltünk. Minden keleten készül, valaki bevallja, valaki nem...
Attól persze lehet, hogy a Tiéd qrva kényelmes, de ha választani lehet, hogy egy Alpin legyen a kezemen mondjuk amikor 150-nél átdob a motor, vagy egy ilyen izé, hát hülye lennék az utóbbit választani....
Egyesek már lassan bemagyarázzák maguknak, hogy egy ilyen ragasztott kupak mint a HJC, vagy egy "osztrák" kesztyű jobbak mint a nagyok. Ugyan kérem!
Fel lehet olcsón öltözni, de azért ne gondoljuk már, hogy egyetlen szempont szerint is jobbak a gagyik, mint a tradícionális márkák prémium termékei.
A monza-t én is néztem, de narancs/fekete a ruhám, és a citrom, meg a szürke is hülyén néz ki vele.
Full fekete meg nincs. A shoxos kesztyűben meg nagyon zavar a varrás a végében (tudom finnyás vagyok:D). Amúgy Spyke ruhám van, de a Spyke kesztyű ami már tetszene, az 37e.
Lehet megveszem ezt az Alpinestars-t.
Azért köszi a hozzászólást...
Sisakot akarok vanni én is.
SHARK RSV
SHARF RSF
HJC-AC11
HJC-FG14
Ezek közül kellene választanom.
Szerintetek? Esetleg valakinek tapasztalata?
Köszi.
Nézd meg ezt a kengurubőr High End vagy Airforce kesztyűt:
Üdv:
Rudi
Na akkor miért szar az 50ezer forintos FS-10 mondjuk?!? Önelégült pénzes kis pöcsök fikáznak mindent ami 20 forinttal olcsóbb, mint amit apuci vett nekik! Nem erről kéne szólnia ennek a topiknak!
Legalább mi, motorosok tarsunk össze!
ROW neked kívánom, hogy forduljon jobbra a helyzeted, és pár hónap múlva többszáz darab ilyen 80 rugós A-Star versenykesztyűt megengedhess magadnak!
Széles utat!
Más: Bukóban olcsó, és nagyon jó a CABERG! Én vettem egy SOLO típusút nemrég a motoroazisban 44ért(most azt hiszem 42), és nagyon tetszik. Ajánlani tudom!
Amúgy én is olvsatm azt a tesztet az Autó-Motorban, hogy a termóplaszt sisak "töréstesztben" megverte a üvegszálas carcon-kevlart. A Műegyetem laborjában csináltálták, x méter magasról leejtették, volt a sisakban egy lassulásmérő(ha jól emlékszem), és az első egy polikarbonát sisak lett... még egy tévhitet eloszlattak, miszerint a spoileres sisakok csendesebbek és áramvonal szempontjából is jobbak. itt is kiderölt, hogy a hagyományos "golyó" jobb. mindenkinek tudom ajánlani a cikket, ha valakit esetleg érdekel, megírom, hogy melyik számokban volt benn!
Széles utat!
Van valakinek véleménye/tapasztalata Shox Arrow bőrrúháról ha van lécci ossza meg velem!Előre is thx!
Balesetmentest mindenkinek!"Sose vezes gyorsabban mint ahogy az őrangyalod repülni tud"!
Ausztriában még a törökök sem varrnak meg egy kesztyűt hét rudiért, hát még a helyiek....és akkor ugye haszonról meg költségekről még nem beszéltünk. Minden keleten készül, valaki bevallja, valaki nem...
Attól persze lehet, hogy a Tiéd qrva kényelmes, de ha választani lehet, hogy egy Alpin legyen a kezemen mondjuk amikor 150-nél átdob a motor, vagy egy ilyen izé, hát hülye lennék az utóbbit választani....
Egyesek már lassan bemagyarázzák maguknak, hogy egy ilyen ragasztott kupak mint a HJC, vagy egy "osztrák" kesztyű jobbak mint a nagyok. Ugyan kérem!
Fel lehet olcsón öltözni, de azért ne gondoljuk már, hogy egyetlen szempont szerint is jobbak a gagyik, mint a tradícionális márkák prémium termékei.
Uff
Full fekete meg nincs. A shoxos kesztyűben meg nagyon zavar a varrás a végében (tudom finnyás vagyok:D). Amúgy Spyke ruhám van, de a Spyke kesztyű ami már tetszene, az 37e.
Lehet megveszem ezt az Alpinestars-t.
Azért köszi a hozzászólást...