Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Sziasztok! Mi a véleményetek a HJC ZF-9 KAST-ról?
Szia.

Mi a véleményed azb AC-11 sisakról?
Milyen tapasztalataid vannnak ?
Valahol mintha olvastam volna hogy nagyon hangos.

Köszi.
Üdv
Nemtudom volt már e róla szó, de nekem nagy probléma: AGV K series(K2) bukóm van, de nem találok hozzá sötétített plexit. A Shox-tól rendeltem K2-est, ez marha jól nézett ki csak egy baj volt vele, h csak a bátyám K1-esére ment fel...Ha vlki tud adni vmi linket ahonnan még tudok rendelni akkor megköszönném!
HJC AC11-em van. Ehhez szerettem volna venni sötétített plexit, de a márkakerben nem lehet kapni. Egyéb ötlet, h honnan lehetne beszerezni?
Szia !

Szerintem : " Shoei "
A fekete jó alapszín ! bármelyik dekorácios cég megfesti vagy felcimkézi neked KB 5eFt-ért ! És olyan szinű/replica lesz amilyet te akarsz !
Szerintem
hi
Már egy párszor írtam, hogy min gondolkozom. Közben olvasgatom, hogy ti miket irtok és egyszerüen nem tudok dönteni. Most 2 bukó van ami még bent maradt a versenyben, azaz legyen 3. Az egyik egy SHARK RSF2i vagy egy RSI ezek 80 és 90ért mennek, persze festéssel, vagy gondolkozom egy Shoei-n ami 92, de fekete. A 3. ami csak mellékvágányon fut az a HJC HQ-1ese ami 92 puki. Egyszerüen nem megy a döntés. Ha a biztonságról lenne szó a hallottak alapján Shoei, de ha már ennyi pénzt kiadok egy bukóra és meglesz 5 évig akkor már szeretnék vmi mintát is rá. Ezért gondolkodom a Sharkon (Smoke, Titan). Mind a 2. k.va kényelmes, csak egyszerüen nem akarok venni egy sima feketét ennyiért. Ha már van akkor legyen szép.
irjatok lécci véleményt vagy bármi 5letet...
elöre is thx
Sisakmérethibára: semiféleképen ne nyomogasd, ha körös sisakrol lenne szo akor ok, de drága sisaknal ne kokányolj! Fugg hol nyomja az arcodat? ha a pofa részen akor no para ott minden sisak sokat tagul az ido soran, viszont ha korbe a homlokodnal es a tarkodon ott mar parabb. nehogy agyer gorcsod legyen . probald negboltolni ahol vetted hogy a belsejét cseréljék ki, vagy tényleg adj tul rajta. Vagy ha nem fenyeget ájulás téleg csak hordjad és majd kilazul az. kovetkezönek meg majd jobban figyelsz. vasarlas elott merd meg a homlokodnal és aszerint valassz!

SHARK SRI kupakokrol valakinek tapasztalat? Szellozés, plexi, hély anyaga, minőség, minden érdekel! Köszi
ÜDV
azért használd egy kicsit, kell neki elég sok idő, mire a fejedre alakul magától. Ne kezd el formázni
Ha összenyomod kanállal a hongarocellt akkor magadtól veszel el tompítózónát! Gyakorlatilag öregítesz a sisakon pár évet. Szerintem El kell adni a méretgondos kupakot és venni mást. Nekem oltári nagy volt a karácsonyi AGV-m de már eladtam szerencsésen. Képesmotor.hu rulez!
...Ha valakinek lenne egy felnőtt méretű (60/62) bőrdzsekije eladó, szívesen elboltolnám vele a lentebb többször meghirdetett zseniális Uvex bukómat...
Mivel ma jó napom van, azt sem bánom ha a cseretárgy: Spyke, Spidi, Dainese, Alpinestars vagy Berik esetleg gagyi Kushitani...:-)
...a szakik szerint ki kell venni a bélést és alatta a szimpla hungarocellt simán tudod formázni mondjuk egy felmelegített kanál belenyomkodásával... Azt nem mondom, hogy ez az eljárás megsokszorozza a gyártó által szavatolt biztonságot...
Többieknek: Ugye-ugye, drága a két japó kupak, de soha nem nyomná még a fejüknél összenőtt sziámi ikreket sem!
Forza Shoei!
kell egy kis idő amíg fejformára tágulnak szerintem
nézz benne Tv-t...hasznalat közben hátha tágul még...
Kérdés: Vettem egy S méretű Caberg bukósisakot, vásárláskor minden ok volt. Méretileg jó, nincs is vele probléma, csak motorozáskor 1 óra elteltével iszonyú módon elkezdi nyomni a fejem kétoldalt . Milyen módszerrel lehetne kibővíteni a sisak belső részét? Mert elég drága volt, és nem szeretnék emiatt újat venni.
inkább 40
50
10
az én tippem az életbenmaradásra:
40%
55%
5%
De igen is az jött le!

Különben is az én sisakom legalább szép fényes lakkozott fekete, nem olyan matt mint a tiéd!
gyerekek, ugye nem az jött le, hogy le akarok bárkit is beszélni valamiről? Csak elmondtam a véleményemet.
Az életben maradás a következő tényezőkön múlik.
80% - Ahogy vezetsz
10% - Ahogy mások vezetnek
10% - Védőfelszerelés

Van egy Shiro Phantom sityakom. (Igen, a Shiro is,mint más csinál tizenegykétezer Ft-os sisakokat, de én nem azt vettem) Meg vegyok elégedve vele csak már kora folytán megérett a cserére. Fogadjunk a márkabubusok nem is hallottak róla pedig ez még annyira se kínai,mint az AGV/LAZER/MDS.
Attól még elég sokan versenyeznek benne Japánban, hogy nem Arai vagy Shoei van ráírva.
Maci!
Nekem nincs überdrága sisakom.
Viszont több, az interneten fellelhető teszten simán tudja azokat amiket 500$ -os társai, sőt valamiben jobb is mint egyik-másik!
Csak az XYZABC márka a ruha! A többi varrodai hulladékból csiganyállal összeragasztott törölgetőrongy!
Hiszen tudod mi megy itt...
...ha valakit érdekel sztem nem szar vétel az amargónál egy semleges színű (speed, túra, cruiser..) bőrkabi. Ára teljes protikészlettel asszem 77 minusz 30 %.... Ennyiért noname dzsekik vannak, bár nem akarok vihart gerjeszteni a márkákkal kapcs. hiszen a marhabőr az mindenhol marhabőr...
NEM FIKÁZÁSRÓL VAN SZÓ, HANEM VÉLEMÉYNEKRŐL.
mIÉRT DÍCSÉREM A KARBON-KEVLÁR SISAKOKAT? nEM CSAK A SÚLYUK MIATT. Bocs a capslock úgy maradt.
Szóval, van egy ismerősöm, aki művégtagok gyártásával foglalkozik, és hozzáfér mindnféle anyaghoz, na meg van is kevés gyakorlati tapasztalata a dologgal. Ő mondja, hogy a rétegzett szénszálnál nincs erősebb anyag jelenleg, csak a titánium. A kevlárt ütéselnyelő anyagként szövi bele a dolgokba, rétegesen viszi fel a cuccot. Tavaly lőttem egy ilyen mintára, három réteg kevlár és szénszál, és a felső réteg szénszálat sikerült egy 9mm-es parabellummal közelről felsértenem, ólommagvas acélköpenyes lőszerrel. És az anyag nem horpadt meg.
Persze, a belső rész hungarocel, vagy valami hasonló minden sisaknál. Fő a kényelem, a levegőzés, a páramentesség.
De azért elég nagy garanciát jelent számomra, hogy a Shoei kézi gyártású, és benne van a készítő neve. A gyár garanciát vállal a balesetek bizonyos fajtáira, és az összes anyaghibára. Nem fél évet, mint a legtöbb gyártó, még a nagyok is, mint AGV.
Ha akarsz vegyél 20 rongyért sisakot. És kívánom neked, soha ne kelljen megtapasztalnod, milyen benne esni.
Mellékesen megjegyezném itt a katalógusszöveg-imádóknak, hogy tavaly egy nagyonnagy sisakteszten (talán a Superbike Angliai főhadiszállásán szervezték) sok teszten jobban szerepeltek a thermoplast kupakok, mint a carbon-kevlar csodák. Ideje megérteni, hogy nem attól biztonságos egy sisak,hogy miből van a héj! A héjakat azért fejlesztik elsősorban, hogy ugyanazt a szilárdságot és rugalmasságot (vagy jobbat) elérjék kisebb súly mellett. A hiába nem reped szét a sisak a fejeden ha a "lasulásmérőd" 60G-nél kiakad és az agyad a saját homlokodon loccsan szét belülről! Ami tompítja a lassulást az a belső habszerkezet és egyetlen neves gyártó, sem leányvállalatai nem fognak veszélyes bukót a fejedre adni még a 20000Ft-os kategóriában sem! Aki meg fikáz egy-két(há) márkát csak mert nem ismeri az egyszerűen ostoba.