A proktektort minden esetben érdemes felvenni. Még akkor is, ha csak az van rajtad, s kabát nem. Az tény, hogy az összecipzározható kabát-nadrág együttesnél nincs jobb. Viszont sokat teszel már a biztonságod érdekében azzal is, ha a kabátod alá veszel egy protektoringet vagy gerincvédőt.
Ugyan olyan komoly mint egy ezresre. Hiszen testünk és életünk csak egy van. S ha veszel ruhát mindig vedd fel, ha már megvan akkor viseld. Tudod többet ér egy ruha ami van de nem kell, mint az ami kellett volna de nem volt...
Amint látom a gyorsasági motorokat kedveled. így a bőr ruházatot javaslom Neked. Ha teheted akkor komplett öltözetet vegyél egyből. Ruha, csizma, kesztyű, sisak. Persze ezt mondani könnyű. De sajnos akkor is így célszerű.
Kesztyűnél olyat válasz ami a tenyerén is meg van erősítve, hiszen ösztönösen azt rakod le előszőr egy esésnél. A csimzád legyen "bokafixálós", vagyis legyen tartása, különben esésnél a bokád könnyen kifordulhat.
A ruha protektoros, lehetőleg keményprotektoros, lágy belsővel. így véd is és komfortos is. Ha nincs benne gerinc védő érdemes venni egyet.
A sisak pedig...már kapni jó ütésálló nem kompozit sisakokat is. A Shark S800 ha jól emlékszem ez a típusa, közéjük tartozik.
Márka. A lényeg, hogy ne teljesen névtelen márka legyen. Aminek nincs elérhető képviselete az országban. Láttam bőrruhát, egyrészest, amit verseny ruhának tituláltak csúnyán szét esni, szakadni egy 50 Km/h-s eséstől. megdöbbentő volt....
Egy bizonyos fokig az ruházatban a név kötelezi a gyártókat. Talán...
Elnézést, hogy megszólítalak, de a Karasna-val már volt rossz tapasztalatom.
Szeritnem az nem jó, ha passzos a ruha. Hiszen így nem tudsz aláöltözni, illetve a mozgásban is jobban korlátoz. Gondolom úgy próbáltatták veled a ruhát, hogy ráültettek egy motorra. Mert ha nem akkor elképzelhető, hogy a passzosága miatt nyomni fog az érzékenyebb helyeken.
Persze az aláöltözés alatt ne polár pulcsit érts, hanem valami izzadságszívó vagy vékonyabb thermo kezes-lábast, amit kimondottan a bőrruhák alá találtak ki. Amúgy javaslom neked ilyen beszerzését legalább nyárra. Egy izzadságszívó formájábna. Ketttő előnye van: egyrészt könnyebb le és fel venni a ruhát mert csúszik rajta, másrészt pedig abba izzadsz s nem a ruhába. Igy nem lesz kellemetlen szaga az öltözetednek. Az alsó ruhát pedig ki tudod mosni akár minden viselet után.
Nem akartam okoskodni, ne haragudj ha untatalak...
Még egy kérdés: protektoringeknél vagy szimpla protektoroknál vannak különböző nevek (gondolom fantázianevek) pl. K-Foam, CE Bodyguard, Keprotec... Ezek között mia különbség? Tapasztalatok? Gondolom a drágábbak jobbak (mint majdnem minen téren).
Mit érdemesebb venni?:
- Egy mocis dzsekit ilyen meg olyan protektorokkal
-vagy egy "jobb"(drágább) protektormellényt?
Sztem csizmát mindenképp érdemes venni. A motoros balesetek többségében a láb törik vagy sérül...szal sztem azt a legérdemesebb venni (dzsekóval együtt, a bukó alap...). Ha már csak egy kicsit borulsz és nincs olyan szerencséd, hogy nem tucc elrugaszkodni a mocitól, a lábad potenciális veszélynek van kitéve, mert szinte biztos hogy arra fog esni a moci...no mind1.
Sztetek olyan 60ezer környékén milyen bukót érdemes venni (márka, típus)? Túrabukót szeretnék, felnyithatósat...
Hát igen ruha az kell sokan nem vesznek mert hát ez ötvenes de ez baromság ha csak 50-el nalod fel az aszfaltot akkot is elfogy rólad a stradpapucs és kis topocska. Szal zski kesztyű bukó hosszú gatya valami farmer és cípő ez nálam alap pedig 75-nél többet nem tudok menni de van ré pénzed és igényed vehetsz még gatyát és zsizmát hidegbe jó az is!!!
Sikerült felruháznom magam... Prexport bőrnadrág+Prexport Bet Evo bőrdzseki. Kettő együtt akciósan 96e volt (Karasna) mind a kettő 48as méret. Én 180 magas vagyok és 70 kg. Pontosan passosak, az eladó srác is mondta hogy így a jó. Kicsit elsőre furcsa érzés, majd megszokom.... Fognak még tágulni amúgy?
Remélem beválik a cucc és jó lesz benne gurulni
Komoly felszerelés nem kell !! De felszerelés az kel !!!!
Bukó+protektoros dzseki+kesztyű a minimum de nadrág+csima sem árt !! Minden gyártó csinál csinos női fazonokat !
ha megteheted,hogy vegyél megfelelő szerkót,akkor ne sajnáld rá a pénzt.
nem muszáj 200-al tépni,hogy meghalj,vagy komolyan sérülj !!
gondolom később lesz nagyobb géped,akkor már legalább nem kell venned!
Hali mindenkinek és kellemes ünnepeket kívánok! Tapasztalatokat várnék a HJC Fg-14 típusú sisakról. Láttam hogy Mortis neked olyan van tudnál róla mondani pár dolgot. Szélzaj, kényelem, stb.... Előre is kössz.
Szevasz!
A páromnak van egy M-es AGV Airtech sisakja ezüst színű, le szeretné cserélni egy kék (kék mintás) sisakra, Gyakorlatilag új talán 1,5 órát használta. Ha érdekel nézd meg a neten, eladó.
Üdv
Voltam kint mindkét bécsi Louisba. Hát sajnos bukó nélkül tértem haza. Ami tetszett az 30eFt alatt volt, amit alapba nem veszek meg, vagy 100eFt felett amit szintén nem veszek meg.
Az én árfekvésemben csak csúf bukók voltak :P (persze az én egyedi izlésemmel szembe állítva)
Mind1. Még van időm. Itthon mit tudtok ajánlani ahová érdemes elnézni?
Ez a próba dolog érdekes eredményeket hozott. Aztem, h hatalmas fejem van, de mint kideült M, S méreteket kellett tesztelnem :)
A proktektort minden esetben érdemes felvenni. Még akkor is, ha csak az van rajtad, s kabát nem. Az tény, hogy az összecipzározható kabát-nadrág együttesnél nincs jobb. Viszont sokat teszel már a biztonságod érdekében azzal is, ha a kabátod alá veszel egy protektoringet vagy gerincvédőt.
Üdv,