A bőrruha az a ruha a corduró az olcsó inkább terpre vagy kismotra ajánlott de ha van pénzed akkor vegyél full bőr cuccot mondjuk neke is van minden ruhám és corduró de hát ez fele annyi volt mint a bőr de akkor is ha motor akkor bőruha!!!!!!
Röviden: az a lényeg, hogy ne műanyag sisakot vegyél, hanem kompozitot. Shoei Raid nagyon jó...a Shark S800 asszem műanyag, de ebben nem vagyok biztos.A kettő közül tehát szvsz Shoei Raid a jó választás. Ruhában a bőr a legjobb, sokan használnak cordurat, de vegyesek a visszajelzések. Esésnél biztos, hogy nem olyan jó, mint a bőr. Ha van sok pénzed ,vegyél egy perforált bőrruhát+cordurát is. A perf. bőr jó kb 15 fokig is akár, hidegebbre meg ott a cordura.
Oké. Elkezdtem átolvasni előlről a topikot ... jó lenne, egy kivonat belőle , mert így elég lassan haladok.
Köv héten kiugrunk haverokkal bécsi louis-ba. kinéztem ezt a sisakot: SHOEI RAID II
Bár ahogy olvasom nem biztos, h pont az én nagy fejemre jó lesz. 59cm-es fejméret
Amit még kinéztem: kicsit jobban passzolna a lehetőségekhez SHARK S800 BLADE
Van valakinek tapasztalata ezekkel? Párásodás, szélzaj, súly?
AD1: ha nem szellőzik rendesen, akkor már elnézést, de b***hatod a menetszelet. Ugyanis szerintem meg is fogsz állni a motorral, pl piros lámpánál. (vagyis remélem megállsz pirosnál)
AD2: Amikor én vettem a bukómat, bármilyen nevetséges, de nekiálltam huhukkolni , hogy tudjak egy kis párát képezni. Ha szar a szellőzés, sajna tud képződni így is pára a plexi belső oldalán. Nem kell ahhoz mínusz fokoknak lenni sehol. Amúgyis a párképződés nem akkor indul meg amikor mész, hanem legtöbbször akkor amikor megállsz, mert hirtelen megszűnik a levegőáramlás, és Te meg csak lihegsz a zárt bukóba Úgyhogy think again
AD3: Tyt: Kicsit rosszul értelmezed a kicsit passzos legyen fogalmát, bár lehet nem voltam elég világos. Én is arra akartam rávezetni a kérdezőt, hogy ne a pont kényelmes kategóriát válassza, mert az tágulni fog, tehát a passzos nálam egyenlő azzal hogy szorítson. De szerintem ne mint "állat"
Ha nagyon szorít azt tuti nem fogod megvenni, mert nem bízol benne hogy annyit tágulni fog amennyit szeretnél. Főleg első bukóvásárlásnál.
Én segíteni próbálok vásárláshoz, mikre figyeljen, nem pedig vitát indítani. Én ezekre figyeltem bukóvásárlásnál amiket leírtam, én nem bántam meg amit vettem. Kényelmes, szellőzik, kilátok benne, és ez a lényeg. (ne meg az hogy védje a buksim)
" Az egyik legfontosabb szerintem a méret. Mindenképp próbáld fel a bukót, legyen egy kis ideig a fejeden. Egy kicsit kell hogy passzos legyen, ne csússzon simán a fejedre, mert az új bukók még nincsenek "bejáratva"."
AD3:
ha soksok használat után már simán csúszik a fejedre az rég szar. egy új bukónak meg egyenesen "nagyon" kell szorítania. a kicst passzos újan, az használat után lötyögni fog.
"A szellőzőrendszer egy igen fontos alapja a bukóknak. Ha nem szellőzik egy bukó, 5 másodperc alatt bepárásodik, és a követkemények végzetesek is lehetnek. Lényegében ezt egyszerűen le lehet tesztelni: Vedd fel, csukd le a plexit és lélegezz
"
AD 1 : A boltam nem lesz hideg , igy nem fog annyira párásodni a plexi mint valós szituban
AD 2 : A boltban nincs menetszél Álló helyzetben egyik bukóban sincs rendes szellőzés
Pár oldalt érdemes lenne visszább olvasni, sok jó tanácsra lelhetsz bukóvásárlással kapcsolatban, pontos márkák és fajták is elhangzanak. A Louis-ban érdemes vásárolni, olcsóbbak a cuccosok mint itt.
Főleg ha kifogsz valami akciót. Az egyik legfontosabb szerintem a méret. Mindenképp próbáld fel a bukót, legyen egy kis ideig a fejeden. Egy kicsit kell hogy passzos legyen, ne csússzon simán a fejedre, mert az új bukók még nincsenek "bejáratva".Az hogy miből van az is fontos, de szerintem ezt tudod.
Inkább a nevesebb gyártók táborából válassz magadnak terméket, azokat jobban ismerik, jobban lehet tudni hogy megbízható a vészhelyzetben.Mindenképp nézz bele a bukóba, nézd meg hogy ECE szabványvak megfelel-e. Ilyet kell majd látnod hátul: ECE 22.05. (bár megnézném azt a 60ezres bukót ami nem felel meg a szabványnak)
A szellőzőrendszer egy igen fontos alapja a bukóknak. Ha nem szellőzik egy bukó, 5 másodperc alatt bepárásodik, és a követkemények végzetesek is lehetnek. Lényegében ezt egyszerűen le lehet tesztelni: Vedd fel, csukd le a plexit és lélegezz
De szerintem olvass vissza, sok konkrétum elhangzott már.
Jó vásárlást!
Most akarok venni bukót. Az elsőt. 50-60eFt-ot szánok rá max. Zárt sisakokat keresek.
Louis-ba kimegyünk köv héten. Érdemes ott vásárolni? Ahogy néztem motorinfo-n ua árak vannak.
Mire érdemes odafigyelni. Alapdolgokon kívül persze. Ti itthon vásároltok? Hol?
Én is vettem tőle ruhát. Vadi újat és németországban gyártják. Tschul márkájú. Fullos kemény protik és alapból jár hozzá a térdkoptató. Több cucc is van nincs minden fent a neten. Az enyém sem volt fent. Van nála egy eladó Cordura alsó-felső kemény protikkal, azt ajánlom neked, mert az enyém volt és zsír állapotban van. Endrének hívják.
csáó.
na szóval én ezt a ruhát vettem a sráctól. hogy van más is neki azon kivül ami láthato az oldalon ezt talán töle kénne megkérdezni. amit én vettem az ugymond annyi pénzért zsír. (32000ft) szeritem korrekt a srác.
üdv:gábor
csáó, ált.ban érdekel a dolog, mégis miez mert nem bolt az biztos szal milyen cuccot vettél, mit láttál, tapasztalat, az uj cuccra van gari, ő gyártja vagy kinntről veszi? csak azok vannak ami a honlapon is fenn van? cordura cucc nincs? max egy túrásabb jellegű protektoros bőrkabát érdekel....szal mesélhestz bármit, érdekel a biznisz tapasztalat.... Thx!
Szerintem ez lesz az, csak amilyen peches vagyok itt a melóhelyen le van tiltva az atw-s oldalak
Otthon megsasolom, köszönöm szépen. Vásárlás jövő év első harmadában lesz, legalábbis úgy tervezem. De feltétlen írok majd
Keresek egy weboldalt, ahol motoros ruhákat hírdet egy srác 2 hét szállítással. Többfajta van, új és használt is, újat már 67000Ft-tól lehet kapni. Tudja valaki a címet? Előre is köszi.
a Vemar cross bukókrók érdeklődnék, hogy szerintetek milyenek, mennyire tartós masszív bukók is ezek?