Még mindig nem értem. Ugye bakelit van a lamellasor két végén, közben felváltva fém és bakelit. (5 bakelit, 4 fém). Úgy érted, hogy akárhová tegyek be egy plusz bakelitet? Akkor valahol egymás mellet lesz kettő. Azok nem csúsznak el egymáson túl könnyen?
Már csak a simsonba kellene valahogy belerakni a lamellákat de ahoz kell kuplungtálca leszedő mer olyan kurva erős ugó van benne hogy nemtudjuk szétszedni házilag lehet eszkábálni esetleg ilyen leszedőt? nemtudja valaki?
nem szoktam ezt alaklmazni, mert megeszi a kopó lamellát, ráadásul, mivel a fémet is tönkretetted, lehet abból is újat venni, mert az újat szintén megenné.
nem.Képzeljétek amikor odadtam ahvernak hogy kipróbálja amarha balfdasz ugy rátaposott a fékre hogy a fékpatkóban bennemaradt egy kb 1 mm mély vályat lekelet belőle csiszolni na meg a rugót kicsit killyebb hajtani faterral megcsináltuk rá egy kis gépzsír és már megy is :)
tudom. de amkor már kopott a lamella akkor az "kifényesedik" azaz már nem olyan jó. ilyenkor olcsóbb megoldás hogy felcsiszolják a bakelitet és a lemezt. és akkor már megint jó pár ezer km ig elmegy... gondolom te is ezt szoktad alkalmazni.
ebben az esetben azt szoktam csinálni hogy 200-300-as papírral felcsiszolni a fém lamellákat. és akkor már jobb is. ilyenkor nagyon jól fog akkor a kuplung. mert ha polírfényes a lemez akkor persze csúszik. gondolj a viszkozításra.
A lamellákat gondolom csak párosan (fém+bakelit) lehet berakni, az meg már túl sok lenne talán. Ha nem lenne olyan nehéz összerakni esetleg kipróbálnám...
Járatgatom a Kreidlert de egyre nehezebb megállni hogy ne húzzam neki. Mivel egyre jobban jön elő, hogy nemhúz nemhúz és nagyon elkezd menni. Majd alakul valahogyan...
A sűrűbb olaj biztosan nem jó megoldás! A lamella csiszolás esetleg segíthet, de csak átmeneti megoldás lehet az is. 1 l olajjal nem érdemes foglalkozni szerintem.
Szerintem vastagabb olaj kéne egy kicsivel és ráállítani a dolgot. Próbáld megfordítani a lamellákat. Kicsit megcsiszolni hogy jobban tapadjon. (Kreidlernél ezt tettem)
6 rugó, 4 fém, 5 bakelit lamella. Gondoltam én is a rugó előfeszítésére, de még nem tudom hogyan lehetne. Kis "puklikra" vannak mindkét oldalán ráültetve. Gondoltam teszek be alátéteket, de akkor meg ugrik a rugók pozícionálása, összerakni is szinte lehetetlen, meg esetleg önállósodik a rugó. Amit nem értek az az, hogy miért hidegen csúszik? Lehet, hogy akkor tapad jobban, ha már kiszirította a lamellák közül az olajat? Akkor meg a még "vékonyabb" lenne a jobb?
Inkább nem így próbálom megoldani a dolgot.
Gyárilag nem véletlenül van finomra köszörülve.
HA növeled az érdességet, ideig óráig tényleg job lesz, de igen gyorsan megeszi a kopó lmellákat.
Ez tipikusan eladás előtt szokésos "javítás"
Simán tegyél be mégegyet abból amylik vékonyabb, gyakorlatilag csak a rugóerőt növetled.
Ha lehet a rugót alátétezni, az is megoldaná a problémát, nagyobb lenne az előfeszítés.
Próbáld meg. Hátha jobb lesz.
Mittoném +1 fémlamellával.
(egyes üzletekben a scootert full szintinek mondják, e nem az:)