Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Na de mivel fűti túl?
Bazmeg ez jobb. 😆
https://mandiner.hu/cikk/20220...

En mondjuk beirnam meg hogy magarorszagon sutlrunelofordulo ukran nepcsoport a "cigarettacsempesz","uzemanyagcsempesz","maffiozo". 😆
Az a szó hogy fűtésbűnözö meg van
😂😂😂😂
https://www.elemi.hu/svajc-3-e...
Hát ez az, amit a választás után mindegyik elfelejt... ☹️
Egyébként ha jobban átgondoljuk, a kormánynak igazából mi a legfőbb feladata? Nem az állampolgárok védelme minden és mindenki ellen?
Én 95-ben nem kaptam lakáscélút, nem voltam jogosult. Kénytelen voltam általános felhasználásút felvenni, mert kellett házra még 500 rugó. Ott bizony 30+ volt... egy évig fizettem havi 16 ezret, mikor kijött az elszámolás, hogy az aktuális tartozásom 506 ezer, és volt még hátra vagy 3 év... Na akkor lett elegem, befizettem egybe (addigra megkerestem) plusz még 40-et "módosítási díj" címén...
Szóval 1 év után az 500-ra fizettem 738-at - ugyan, számold már ki a THM-et 😂
De én soha nem mondtam, hogy az a "nem buta" aki mindenhez IS ért. Elég lenne, ha csak azt tudná, hogy kihez-hová lehet menni információt gyűjteni, illetve a saját lehetőségeit legalább nagy vonalakban fel tudja mérni, illetve a vágyait a lehetőségivel való egyeztetésére képes lenne.
Írtam egyszer régen, de megint:

Menj el bármelyik pénzintézethez, várd meg az első, vagy az első tíz lakáshitelest aki kijön az épületből, és kérdezd meg tőle, hogy a 78 az hány százalék a 94-nek, aztán nézd meg, hány tudja kiszámolni, akár fejben saccra.
És ezek adósítják el magukat 20 évre...
Öreganyám mesélte, régen hogyan költöztek a fiatalok el az új tömésházba külön életet keresve, most meg lehetőleg azonnal, de faszom plazmatévé, nyugati autó, nyaralás, facebook a maszekolás helyett, műköröm, jóga.
Ja, és anglisztika szakot, mint tegnap ahogy halottam a családi baráttól, ebben az évben megkezdve ez irányú egyetemi tanulmányokat. Igen-igen, a megdánoldsz mosogatásból pont meg is lesz a deviza alapú hitel törlesztőrészlete.
Hát belső ellenség az van... akkoriban (és most is) a külföldi pénzügyi érdekek kiszolgálása, meg pl. most az, mikor választott és oda küldött képviselőink az EU-ban épp azon munkálkodnak, hogy minél jobban szopassa az EU Magyarországot. ☹️
"buta- és hülye és képzetlen ember" - és ki számít annak? Mert sztem te is meg én is, mert mindig van a témában járatosabb, okosabb, aki ha akar, simán megvezet. Ezeket kihasználják a bankok, sőt még az "érdeküket" védő álhumanisták is.

Egyébként meg: buta- és hülye és képzetlen ember = fogyasztó 😁 Egy feladata van: fogyasszon, mert akkor lehet rajta profitálni.
Na. A lakáscélút nem találtam (nem is foglalkoztam vele sokáig), de ez a jegybanki alapkamat mértéke, fogadjuk el szamárvezetőnek.
Én 1992-ben építkeztem, mondtam is a 20+ % kamatlábat, itt is látszódik. Szóval a forint jegybanki alapkamat így változott 2021-ig. A lakáscélú hitelek biztosan ezzel párhuzamosak voltak.
Dehogy volt akkor 30%.
A devizahitelben nem is kaptál forintot. Deviza alapúban igen, csak a pontosítás végett.
A banknál gondolom lehetett volna rendezni, ha az általában jellemző, szerződések idő előtti lezárása esetében szokásos elmaradt haszon megfizetésére szándék lett volna.
De ezt csak valószínűsítem.
Van a bank, külföldről kap valutát vagy engedményt, az ezért kapott haszonnal számolnak, tehát ők is számolnak mert abból fizették volna tovább a hasznot - hiszen minden vállalkozás, igen, még a bank is a haszon miatt működik - tehát ez bele van kalkulálva a tervbe.
Ez már tényleg nehéz kérdés, remélem nem is várod el, hogy itt mondjuk négy mondatban meg is oldom ezt a problémát.
Amúgy én elsőnek a túlzott egó letörését tartanám a legfontosabbnak, az individualizmus visszaszorítását, a belső ellenség totális megsemmisítését. Eleve nem hagynám, hogy bölcsész újságírók és megélhetési firkászok és politikusok, álhumanisták a könnyű élet reményében, a hatalom megszerzésének reményében a kormány - legyen az bármelyik - uszítják az embereket.

Tudom, szarul hangzik, nem is mondom, hogy nem az, de amíg egy buta- és hülye és képzetlen ember bemegy a bankba és hitelt kaphat, mert ha nem, akkor a megélhetési faszkalapok egyből bíróságra meg a "közvélemény" elé tárják a visszataszító rasszizmust, addig sajnos nincs nagyon mit tenni.
Ez is jó, az is jó, csak egyszerre a kettő nem megy.
Az általad megemlített védelem SEMMI ESETRE sem az, hogy elverem a péket ha drága a kifli, ha drága a kamat a bankban, vagy az illető szerződését semmissé teszem, mert éppen nem értette, hogy mit ír alá.
A védelem lehetne az is, hogy keretet adok ezeknek, ha visszásság történik, akkor megkapja a szükséges védelmet a polgár és azt be is hajtja az állam a pervesztesen. Ez, úgy gondolom, elég visszatartó hatással bírna, hogy a hatalmukkal visszaéljenek - a bárkik.

Lehet szélsőségesen, államilag szabályzott kamat, de akkor egyrészt ne szidjuk a kommunizmust mint izmus, és/de akkor az X IQ alatti egyedeket kényszerkasztrálással kell megmenteni attól a szomorúságtól, hogy a méghülyébb fattyaikat az állam, pontosabban a társadalom neveli helyettük. Faszizmus ez? Az.
Na és?
Hát ez az... kényszeríítették az embereket a deviza hitelre, mert a forintos kamatát 30%-on tartották. és leírom 28-adszor, hogy ezeknek a "deviza" hiteleknek semmi közük nem volt devizához. Forintban kaptad, és úgy is fizetted.
Ismerősöm kint élt svájcban, és megpróbálta itthon az anyjáék CHF alapú autó hitelét az eredeti feltételek szerint CHF-ben rendezni. Na azt nem lehetett - gondolom, a bank nem akart lemondani az árfolyamváltozásból eredő extra profitról.
És hogy várod el egy munkás embertől, hogy átlássa, amit a nyugaton kiművelt meccettek kiterveltek? Hisz te se látod át... ☹️
A kormánynak (szerinted) nem feladata az emberek védelme - de a bankok és a gazdaság felügyelete mindenképp az.
A mandiner reggel óta nem működik.
De én írtam előtte, hogy a bankoknak miből lesz kiadható pénze, azt a módszert valakik kifogásolják, az nem jelenti azt, hogy akkor az közpréda.
Amit írtál példa, az a deviza - deviza alapúra értelmezhető. Ha a magyar állampolgár, aki magyar forintban kapta a fizetését, nem akart volna devizalutrizni a haszon reményében, hanem forintalapú kölcsönben adósodott volna el, nem lett volna ilyen.
Nekem volt mind a kettőből ismerősöm és munkatársam, csak és kizárólag a devizás szopta meg.
Nem engedi a guglim megnyitni - tíccsák a mandínertot? 😁
Már szinte senkit nem érdekel a háború, tegnapi hír... most mindenki a válsággal, az inflációval meg az energia árral foglalkozik. 🤔
Migránsozás takarék lángon, az jó, mert bármikor elő lehet léptetni.
Kovid most épp vár, felkészül... 😅
Nem szociális intézmény, ez igaz, hanem bűnszövetkezet 😅 A banknak amúgy - elvben - nincs "pénze" de ez egy másik történet.
Elharácsolt ingatlan? Fedezet? Ez úgy nézett ki kb., hogy embernek volt 1M, a lakás 5M, felvett 4M-t. Fizetgette évekig, kb. már 2M-t visszaadott, aztán jött a buli: a tartozása felugrott 8M-ra, mire ki lett lakoltatva... szóval ment az első 1M, ment a 2M, meg ment a lakás is (menekülési értéken bank elvette), és még maradt kb. 3-4M tartozás...
Számpélda volt, csak az arányok érzékeltetésére.
Szerintem meg csak ésszerű keretet adni.
Ebben tévedsz nagyot. De. Az állam felelőssége lett volna megállítani... érdekes, ők fröcsköltek a legjobban, mikor a "következő" állam próbálta ezt a problémát megoldani.... a szemét Fidesz ugye, aki kilakoltatta a bajba jutott hiteleseket, meg 200*-on rögzítette az árfolyamot

*nem pontos adat, fejből írtam, gugli nácik kíméljenek!
Ja,mellekesen az ukrik a vilagot is megmenettek. 😮

https://mandiner.hu/cikk/20220...
Hogy ne csak agyzsibbaszto hitel flame legyen.
Valami tuti info kene heszoni offenzivarol.
Telexindex,portfolio-tol napi.hu-n at a 24.hu-ig azt hallom mindjart megvan szevasztopol es nyilegyenest pici kanyarral mar zsakoljak a kreml teglafalait.Szoval gyozelem gyozelem hatan.
De televan a youtube ilyesmi felvetelekkel,ez olyan mint februar-marcius kijev kornyeke csak ott ruszki motyo van nullazva itt meg vegyes nyugati-ukran.Van bmp,britt husky,holland m113-as,par lengyel T72 fejlesztes is kinyiffanva.
Szoval most jol allnak a hoholok vagy sem?
Nem tok aludni infohianytol.
http://youtu.be/Xct3RTnYFNg
Ui:csak youtube mer az szalonkepes,par telegram csatornara raneztem,bazmeg az a durvabb..... 😕
Te nem fogod fel, hogy ez nem egy szociális intézmény. (Ami persze nem jelenti azt, hogy át kell verni az embereket.) Az elharácsoltnak nevezett ingatlanok a fedezet arra, hogy a bank visszakapja a pénzét. Lehet sajnálkozni, hogy elvesztette a munkáját az adós, de ezt miért a harmadik fél a történetben, jelesül a bank fizesse meg az árát?

Te sajnos egy kétbites, pontosabban egy egybites vagy. de lehetne mondani kádár apánkat is, hogy aki nincs velünk, az ellenünk van. Pontosabban ezt ezt az előtte hatalmon lévő komcsik mondták, kádár finomított rajta úgy, hogy aki nincs ellenünk az velünk van, de ennek most és itt nincs jelentősége.

És igen, a bank pénze, persze, hogy ő szabja a feltételeket. Az államnak is van azért korlátozó szerepe, de azon belül igen, a bank. Vagy te adtál már el- vagy kölcsön bármit is, ahol a vásárló adott neked feltételeket, hogy hogyan veszi meg tőled a valamit?
Na ugye.
Neked nem lehet elmagyarázni, hogy ez sem erről szól, mert képtelen vagy megérteni, hogy ennek nem az átbaszásról kellene szólnia!!
A kölcsönnek egy bizonyos haszonról kellene szólnia s nem extraprofitról, elharácsolt ingatlanokról, stb.
De mivel a bankok határozzák meg a történetet, hiszen gyakorlatilag ők kormányoznak s nem a kormányok, ezért lehetséges, hogy ilyen tisztességtelen üzleti magatartás létezhet.
A baj ott van, hogy te ezt nem csak elfogadod, hanem természetesnek tartod!
még kellene nézni mennyi zseton kölcsönzés 48x55 ezer
de én erre lusta vagyok