Soha senki nem olvassa el... több oldal, apró betűs, nehezen érhető szöveg - és TERMÉSZETESEN egy ilyen hitelszerződésben te, mint felvevő, SEMMIT nem módosíthatsz 😅 szóval ez elég egyoldalú szerződés. A legtöbben a kényszer miatt mennek bele, és ezt a bank is tudja. Ők körül vannak benne bástyázva, téged nem véd semmi. Mikor anno ezekre céloztam, az arrogáns válasz egyből megvolt: "nem kell megkötni" Na, azóta nem is kötök 😅
Nem nagyon, a frank alapú a legrosszabb időszakában is jobb volt mint bármilyen forintalapú, mikor felvettük a deviza 78000/hó volt míg a forintost 132000/hó-ra kínálták és a deviza legmagasabb havija 126000 volt és a forintos is változó volt nem fix, ahogy sokszor írtam nem az emelkedés volt a baj hanem a melóvesztés és ezt még úgy látszik ezerszer újra le fogom írni.
nem a játékszabály változott
van deviza kölcsön és deviza alapú kölcsön
hézagos ismereteim szerint a devizánál a kibocsátó pénzintézet alapkamata a mérvadó+ a magyar közvetítő amit rátesz
a deviza alapú meg csak egy matematikai zsonglőr mutatvány, semmi köze nincs a devizához
ha vennék fel kölcsönt tuti érteném amit írsz, így fogalmam nincs, és jó eséllyel nem is lesz
erre azt tudom mondani hogy az első kocsink hitele frank hitel volt, ez volt a frank alapú hitel őse
feketén fehéren le volt írva hogy x % a kamat és ennyi hónapig tart
kaptuk a számlát pl 200chf volt a havi törlesztő abban a hónapban 160 volt a frank akkor 200x160 volt az összeg
ha 162 forint volt a frank akkor 200x162 forint lett a fizetendő
a lényeg az hogy csak az árfolyam kockázatal kellett számolni, nem az önkényes kamatemeléssel
Hat,elso kezbol latom a hitelezest.Ugyanis aruhitelt IS csinalom.
Olyan mertekben van megszurve es tajekoztatva a nagyerdemu hogy csak pislogok.
Mindenrol tobb A4 es oldalnyi anyagot kell atolvasni,alairatni.
Ez tobbnyire MNB kotelezo.
Van kockazatfeltaro,nyilatkotatok tomege,ez mind a hitellufi miatt.
Szerintem nem erdekuk a hitel bedoles,ezert mindent elkovetnek hogy tudd mit vallalsz.
Az erdek hogy fizesd vegig.
Mondjuk a nep ezeket alapbol el sem olvassa.
De ezert nemar a bankot hibaztasd.
A hitelesekre vonatkozo ELSO es LEGFONTOSABB, aminek teljesulnie kellene, hogy csak abban a devizaban adosodunk el, amiben a jovedelmunk keletkezik.
Ami nem igy tortenik, az egy sima szerencsejatek, ami tulajdonkeppen nem megvetendo, HA nemcsak a remelt nyereseget vagyunk hajlandoak eltenni, hanem lenyeljuk az esetleges veszteseget is.
egy jó ismerős esetét tudom felhozni anno a frank alapú lakás kölcsön kapcsán
mág olvastam is a szerződést utólag, és tudtam is hogy benne van az hogy egyoldalúan beleegyezés nélkül kamatot emelhet, és mégis alig lett meg olyan körmönfontan el volt rejtve
szóval nem ám szép magyar írással hogy változó kamatozású hitel
na de nem ez a lényeg
aimkor kérdezték miféle kölcsön van még akkor csak annyit közöltek hogy a forint hitel 23% a frank alapú meg 3% egyből jöttek a diagrammok hogy mennyivel jobban jár ha frank alapút vesz fel még különböző árfolyamok mellett is voltak számítások, szóval igen erősan azt sugallták hogy így jár jobban
végülis tényleg jobban járt mert 2.5x annyit fizetett vissza mint a forint kölcsönnel
Az én tapasztalatom az, hogy konkrét kérdésre konkrét választ adnak. Tehát magától nem fogja elmondani, hogy hol a csapda, pontosabban hol a kölcsönvevő/biztosított részére az a rész, amire nagyon oda kell figyelnie.
Volt rossz, pontosabban kellemetlen helyzet nekem is, de rákérdezve és megkeresve a szerződésben sajnos meg kellett állapítanom, hogy az értő olvasás elengedhetetlen. És ebben hibáztam.
De az sem nagy baj, ha nem vágom a szakszöveget, ilyenkor hozzáértő segítsége sem tiltott. Nem feltétlen ügyvéd, inkább gazdasági ismeretekkel bíróé.
De ezzel együtt sem állítom, hogy a bankok és a biztosítók feddhetetlenek, de ezt nem is állítják magukról, és ezt nem is kell elhinni nekik, ha magukról ilyent mondanak.
Értem-értem.
De nem tudom elégszer elmondani, hogy a törvénytelenségen kívül az a helyzet, hogy ő van abban a helyzetben, hogy diktálja a feltételeket. Kellemetlen ez - nekem is - de ez van.
Elmegyek fúrót kölcsönözni, vagy albérletet, akkor is ez van.
A törvénytelen működés egy másik téma, azt tényleg üldöznie kellene a törvénynek.
Hat,ha jonnek majd visszakuldom hozzad oket.
Bar ketlem hogy nem vettek el a szemelyidet,vagy nem kotottek lancra.
Nem vagy bizalomgerjeszto penzugyekben. 😆
van deviza kölcsön és deviza alapú kölcsön
hézagos ismereteim szerint a devizánál a kibocsátó pénzintézet alapkamata a mérvadó+ a magyar közvetítő amit rátesz
a deviza alapú meg csak egy matematikai zsonglőr mutatvány, semmi köze nincs a devizához
ha vennék fel kölcsönt tuti érteném amit írsz, így fogalmam nincs, és jó eséllyel nem is lesz
Ugye te nem ismered a LIBOR, referenciakamat, devizahitel közti összefüggést?
feketén fehéren le volt írva hogy x % a kamat és ennyi hónapig tart
kaptuk a számlát pl 200chf volt a havi törlesztő abban a hónapban 160 volt a frank akkor 200x160 volt az összeg
ha 162 forint volt a frank akkor 200x162 forint lett a fizetendő
a lényeg az hogy csak az árfolyam kockázatal kellett számolni, nem az önkényes kamatemeléssel
Olyan mertekben van megszurve es tajekoztatva a nagyerdemu hogy csak pislogok.
Mindenrol tobb A4 es oldalnyi anyagot kell atolvasni,alairatni.
Ez tobbnyire MNB kotelezo.
Van kockazatfeltaro,nyilatkotatok tomege,ez mind a hitellufi miatt.
Szerintem nem erdekuk a hitel bedoles,ezert mindent elkovetnek hogy tudd mit vallalsz.
Az erdek hogy fizesd vegig.
Mondjuk a nep ezeket alapbol el sem olvassa.
De ezert nemar a bankot hibaztasd.
Ja, nem is...
Sajat reklamrol cagy termekismertetorol beszelunk, nem holmi piackutatasrol.
Ami nem igy tortenik, az egy sima szerencsejatek, ami tulajdonkeppen nem megvetendo, HA nemcsak a remelt nyereseget vagyunk hajlandoak eltenni, hanem lenyeljuk az esetleges veszteseget is.
mág olvastam is a szerződést utólag, és tudtam is hogy benne van az hogy egyoldalúan beleegyezés nélkül kamatot emelhet, és mégis alig lett meg olyan körmönfontan el volt rejtve
szóval nem ám szép magyar írással hogy változó kamatozású hitel
na de nem ez a lényeg
aimkor kérdezték miféle kölcsön van még akkor csak annyit közöltek hogy a forint hitel 23% a frank alapú meg 3% egyből jöttek a diagrammok hogy mennyivel jobban jár ha frank alapút vesz fel még különböző árfolyamok mellett is voltak számítások, szóval igen erősan azt sugallták hogy így jár jobban
végülis tényleg jobban járt mert 2.5x annyit fizetett vissza mint a forint kölcsönnel
Mutass egy bármilyen céget, aki a termékének a rossz oldalát mutatja.
Még te sem, csak elvárod.
" Tehát magától nem fogja elmondani, hogy hol a csapda"
És ezt úgy adod elő, hogy teljesen rendben van.
Te se menj bankhoz kölcsönért, mert tuti átbasznak.
Volt rossz, pontosabban kellemetlen helyzet nekem is, de rákérdezve és megkeresve a szerződésben sajnos meg kellett állapítanom, hogy az értő olvasás elengedhetetlen. És ebben hibáztam.
De az sem nagy baj, ha nem vágom a szakszöveget, ilyenkor hozzáértő segítsége sem tiltott. Nem feltétlen ügyvéd, inkább gazdasági ismeretekkel bíróé.
De ezzel együtt sem állítom, hogy a bankok és a biztosítók feddhetetlenek, de ezt nem is állítják magukról, és ezt nem is kell elhinni nekik, ha magukról ilyent mondanak.
De nem tudom elégszer elmondani, hogy a törvénytelenségen kívül az a helyzet, hogy ő van abban a helyzetben, hogy diktálja a feltételeket. Kellemetlen ez - nekem is - de ez van.
Elmegyek fúrót kölcsönözni, vagy albérletet, akkor is ez van.
A törvénytelen működés egy másik téma, azt tényleg üldöznie kellene a törvénynek.
Remelem beirtad. 😆
Te írtad, hogy nem vagyok bizalomgerjesztő az ügyben. Akkor most? 😇
Bar ketlem hogy nem vettek el a szemelyidet,vagy nem kotottek lancra.
Nem vagy bizalomgerjeszto penzugyekben. 😆
Mondtam is nekik, hogy Zoli vagyok Gödöllőről, a bútor boltból.
Megköszöntem és eljöttem. 😂 😂 😂