akkoriban nagyjából negyede fizetésem volt
mostanában kb 200-220 felé keresek, bár az egész éves átlagom nincs 200 se év elején nem nagyon volt munka, meg kb egy hónap és vége a szüretnek és ismét nem lesz kb semmi meló
de számoljunk nagyvonalúan a legjobb 220ezerből az 55 ezer, 55 ezer 4 évre, nézzük meg milyen kisteherre futja
és ne egyben 48x55 ezer mert az csalós adat lenne
Az mondjuk akkor egy misi.
Vagyis akkor nézzük máshonnét. Az akkor 20 ezer az most neked mennyi?
Igaz, most csalóka lesz az eredmény, mivel mostanában torzak az árak, de egy játszást megér.
Nem írtad, de ha hitel, akkor nagyobb eséllyel új autó volt.
Ha igen, megnézzük, hogy most egy új Astra áráért kapunk-e egy elfogadható állapotú kisáruszállítót használtan?
ez akkor lett volna célszerú ha csak munkára kell
de családi autónak is kellett
aztán az astra segge nem volt lecsapott így optimálisnak itéltük meg
milyen fasza is lett volna ha helyette valami lepukkant kistehert vettünk volna, lett volna vele szopás bőven
Látod, inkább egy dízel kisáruszállító, azzal még gazdaságosabb lett volna. A nevében is benne van.
Tehát - bár közöm nincs hozzá - nem a leggazdaságosabb megoldást választottad.
Nem védem, miből jött le ez neked?
Az, hogy a véleményem szerint az államnak NEM feladata megvédeni a hülyéket önmaguktól, pláne NEM a társadalom rovására, továbbá a véleményem szerint elég sokan próbálnak a társadalom kárára álhumanistát játszani, ez elég indok a részemre, hogy ne mutassam magamat hülyének és vaknak.
Én amúgy olyan 23% kamatot fizettem a 90-es évek elején. Nincs kedvem megkeresni a banki papírt, de itt egy másik, ahol írnak az ilyenféle kamatokról.
kellett egy kombi kocsi mert cuccolni kellett és az astrába fért el a legtöbb almásláda
előtte zsiguli volt semmi baja sem volt csak annyi hogy nem lehetett vele szállítani
lett egy gyors csere, aztán mivel mindenki basztatott hogy a dízel a király lett egy jó szar dízel astra
végül akik igérték senki sem hozott akciós gázolajat és lecseréltem egy benzinesre
4 évre volt mindkét esetben a kölcsön felvéve, azért volt 4 év mert itt még nem volt sok kamat de a törlesztő egész elfogadható volt
ha várunk pár évet(hónapot) ugrik a meló
azóta se volt kölcsönöm, jó eséllyel ezután se lesz, mondjuk előtte egy áruhitelem volt, bár nem is volt igazi hitel mert 200 ezeres laptop 10x20 ezerbe volt meg egy pár ezres szerződéskötési díj, az is gyorsan kellett mert ráléptem a régire 😂
Akkoriban mindent (TV-t, kocsit, lakást) CHF alapúra vettek... menőséges volt az infláció alatti kamat ígérete... aztán a fasz meg méretes lett, amit beadtak ezeknek a szájába 😂
Te tán hitel ügynök vagy, hogy így véded ezt a genyó bagázst?
De vannak elemi szabályok.
Egyik amit írtam, hogy amiben kapod a fizut, aztán mondjuk a törlesztő ne legyen több, mint az össz családi bevétel mondjuk 25%-a.
Aztán legyen annyi tartalék, hogy baj esetén mondjuk 3 hónapon át tudjad fizetni belőle a törlesztőt. Tudjál számolni. Közmunkára ne alapozz kölcsönnél, stb.
Hitelre vetted az Astrát? Miért nem egy jó állapotú, pár éves Swiftet, az lehet, mehetett volna hitel nélkül is.
Nézem a tuskóban ünnepek előtt az áruhiteles standot. Tévére? Hitel? Minek? Az, hogy egyiknek-másiknak jól láthatóan a cigi és a pia a közeli pajtása, már csak meg sem említem.
Igen-igen, amikor vállalkoztam, egy relatíve jó állapotú C15-el küldtem a alkalmazottakat hasznot hajtani és nem egy szalonból kitolt autóval.
Persze, hogy nem módosíthatsz te. Kérni kérheted bizonyos részeinek megváltoztatását, de te, hogyan is?
Értem, ne írd le, hogy a feltételek menet közben megváltoznak, pl. egy időre ugrik a jövedelem, akkor erre hivatkozva lehet kérni könnyítéseket, és ez így is van jól. A banknak a jó adós a fontos bármilyen hihetetlen.
A szerény meglátásom szerint hitelt csak értékteremtő beruházásra szabadna felvenni, illetve a népesedési politika miatt az állammal karöltve az első, SZÜKSÉGES méretű lakáshoz jutáshoz. A többi csak adósrabszolgaságba, pontosabban indokolatlan adósrabszolgaságba hajszolja az embert.
Ez addig nem nagy baj, amíg nem deviza/deviza alapú kölcsönben gondolkodsz.
Ezek devizalutrik. A lutri egyik alapfeltétele az, hogy az, és csak az kezdjen bele, akit nem dönt romba az, ha esetleg a szerencse ellene fordul.
2002ben voln nekem chf kölcsön, 2 évig volt, aztán eladtam a kölcsönt a kocsival együtt
kidobáltam már a papírokat, chf lett felvéve chf lett törlesztve, csak a banknak forintba fizetted
Nálunk csak "alapú" volt - ez volt benne a legnagyobb átverés. Semmi köze nem volt devizához, csak a részletek árfolyama volt ahhoz rögzítve (plusz ugye a konverziós költség is bele volt építve 😅)
Többen többx bebizonyították már (sok nyilvános adat!) hogy a devizahitelezés csúcsán sem áramlott be több deviza az országba, mint előtte.
Amúgy elég a 3 személy?