Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Egy kis érdekesség azoknak akik szerint az eu jó és meg kell menteni ukrajnát:)

A szankciók működnek: annyira, hogy Kínán keresztül jut el az orosz gáz Európába - aranyáron A South China Morning Post beszámolója szerint Kína az elmúlt hónapokban rengeteg LNG-t, illetve hagyományos, gáz halmazállapotú gázt vásárol Oroszországtól, sokkal többet, mint amennyit az ország fogyasztása indokolna. Főleg, hogy az ipari felhasználás a Covid elleni intézkedések és az általános gazdasági lassulás miatt amúgy is alacsonyabb a szokásosnál. Mire kell ennyi gáz Kínának? Illusztráció: FT A Financial Times elemzése szerint a felesleget egyszerűen továbbadja a piacon, méghozzá jellemzően Európába. Ilyesmiről már márciusban is írt a nemzetközi sajtó, akkoriban egyszerűen a háború kitörése nyomán magasba szökő árakon nyerészkedett Kína, és passzolta tovább jó drágán Európába az amerikaiaktól vett LNG-t. Most a helyzet annyiban bonyolódott, hogy a kerülő úton, akár dupla áron beszerzett orosz gáz vásárlása közben fennmarad az Oroszország elleni szankciók látszata. Mindezt persze lehetetlen bizonyítani, hiszen Kína eladhatja a saját termelésű földgázát is, amit eredetileg belső piacra szánt – és ezt pótolhatja az orosz gázzal. Így papíron nem sérül a szankció, Kína is jól jár, Oroszország is, az EU vezetése pedig tönkreteszi a saját polgárait a magas gázárral. A Financial Times számításai szerint Kína idén eddig 4,8 millió tonna LNG-t adott el a nemzetközi piacokon, ami megfelel az európai import 7 százalékának ebben az időszakban.
ilyenkor tekerni kell egy jó nagy spanglit és szarni a világra 😂
Mert a "Divide et impera" évezredek óta működik!!
A mindenkori hatalom egyedül az összefogástól retteg!
Most a panelosok kimaradnak a "jóból", mindenki utálni fogja őket, aztán majd rájuk is rájuk húzzák a szart, akkor meg örülni fog a sok barom, hogy megdöglött a szomszéd tehene is.
Az emberek jelentős része végtelenül ostoba, kiszámítható és roppant könnyen irányítható!
Nem tudom megkerülni, a kovid ezt bebizonyította!
én úgy gondolom az elkövetkezendő időkben alaposan meg akarják nyirbálni az emberek jogait
ehhez kell valamiféle megszokottól eltérő viselkedés, pl polgárháború
Nagyjából ez a hozzáállás felénk is már aki egyáltalán hallott erről, de talán más is van a háttérben mint a lakosság egymásnak ugrasztása.
majd te meg én meg a többi gázhasználó fizeti a köcsögbunkó pesti távhőjét

az ex panelos cigók jól beszopták, eladták a lakást jó pénzért vidéken vettek egy fost gombokért, most meg izzadhatnak a falopással ha nem akarnak megfagyni 😂
Ennek vajon mi lehet az oka: https://index.hu/gazdasag/2022... .........mindenesetre a környékünkön aki tudja, hogy a panelekben nem drágul a fűtés az nem érti, hogy akkor eddig miért volt a panelprolizás és, hogy a vidék a jó? Mert ebből nem ez jön le, a cikkben leírtak meg érdekes következtetést enged meg.
Nem ott lonek bele tuntetokbe rendszeresen a rendorok lovasrohammal egybekotve,random temak miatt,covid,gazdak megelhetese stb? 🤔
a kapitalizmus nem fenntartható hosszútávon, a szocializmus meg nem kivitelezhető hosszútávon
a demokrácia meg mindennek a halála
a királyság volt kb az egyetlen ami működőképes volt, ha szar volt a kitály tettek bele vasat és lett egy másik

amúgy itt nálunk a vityuszt már a 2. ciklus után el kellett volna zavarni a gecibe, de még azóta sem volt olyan ember aki csak fele olyan rossz lenne
a feri bohócot és a baráti körét el kellene küldeni észak kóreába, utána eseteg összejöhetne valami életképes kezdeményezés
ami azért nem lenne jobb mint a mostani, csak másabb
egy kapitalista keretek között működő szociáldemokráciával mi a baj? lásd pl Dánia
Hála égnek de sajnos a eszmei része biztos tovább él
Ezt nemrég felrobbantották...
nem érdekel a forrás, hiszen egy forrás sincs ami nélkülözné az egyéni nézőpontot, így nem lehet hiteles forrásnak tekinteni
úgy gondolom a leírtak legalább 90% fel lehetne tálalni egészen más megvilágításban, ami kisebb-nagyobb mértékben megváltoztatná a művet
erre már gyermek koromban rájöttem amikor néztem az indiános filmeket
az indiánok nem változtak, a cowboyok nem változtak, de hol az indián volt a jó gyerek és a cowboy a g....i hol fordítva
Gondolom közelében vagy kőgazdag döntéshozóknak és ezt látod...........én csak ritkán fullajtárként, rakodóként a háttérban úgy, hogy észre sem vettek hallottam néha ahogy beszélnek és döntenek, nem a világ sorsáról, de az országról néha szó esett és semmi titokzatosság meg felsőbb hatalom által küldött parancsok suttogó felolvasása meg ilyeneket nem láttam viszont jó vagy rossz kedélyű sima beszélgetéseket igen és a döntéseknél legfeljebb a saját érdek dominált. Az, hogy több ország veetőinek egy az érdeke és úgy tűnhet mintha a háttérhatalom irányítaná őket olyan van sőt ahogy Ini írja globál cégek is lobbiznak lejattolva országok vezetőit.
Azért mert cigány vagyok kártya működik 😂 😂 😂 de a lelehet ütni azért mert buzi és cigány vagyok al 😉 😉 😉 de a igazi aduász akkor is zsiráf marad 🙃
Film az film és ne mondom hogy pontos utasítás csak a mostani covid ötletelés egyezik meg a film végével hogy belepottyantat denevér a malactápba ...... stb
Fogyasztok növelésébe se lehet biztos a ember
rögtön a 1 pont
https://felfedes.hu/2016/06/01...
https://www.life.hu/hirek/2022... ahadarós kotorék meg zöldhajú lányt vonyított az Omega maradék tagjai meg kiröhögték. Mocskos egy putrik ezek hiába minden...
Ez szép elv, de hogyan alkalmazod? Mi alapján ellenőrzöd a forrást, egy másik forrás alapján? Az információ gyökeréhez nagyon kevés esetben tudsz eljutni...
"megnézek annyi mindent amenyit csak találok" szakirodalmat javasolnék a nézések helyett. a forráskritika fontos kellene, hogy legyen. szerintem.
a dolgok általában bonyolultabbak és összetettebbek, mint elsőre tűnnek. a populista politikusok és konteosok próbálják leegyszerűsíteni azokat annak érdekében, hogy könnyebben fogyaszthatók/bevehetők legyenek.
A filmben szereplő vírus mortalitása 25-30%, a covidé olyan 1% körül van. Ez olyan 30x-os különbség....
A kapitalista nagytőkének nem érdeke a fogyasztók számnak csökkentése, sőt, éppen azok növekedésében érdekelt. lásd Biden állampolgársági törvénye a 11 millió migránssal.
mostanában szeretek olvasgatni a fészbukon, a sas kabaré kutya fasza ahhoz ami ott megy 😂
Nem akkor amikor elsőre elhiszi?