Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Meg mindig az erdei kobmeter a legolcsobb,vagy a 3 meteresben.
Igaz kicsit tobbet kell vele cardio edzest csinalni,de legalabb addig sem fazol.
Tudom jon a nyunnyoges hogy vagni meg hasitani kell.
Az 5 kobmeterre talan 4 tank fogyott az MS 170 esben,meg a hasito aramot is fogyasztott vagy 3kwh-t.
fene tudja, sütő megvan régóta
egyedül a lekvár főzés ami plusz
felbasztam magam amikor a 350es gagyi lekvár egy hét alatt 470 lett
gyors eltettünk 50 üveggel
Látom Beindult a pánikvásárlás mindenki Vesz mindent olyanokat Ami előtte eszébe se jutott így gerjesztve az amúgy is felfelé szökő inflációt
tudjuk
fázni fogtok
vagy fával tüzelsz mindenhol is
csomó pék van most ebben a cipőben, ezért vettem a kenyér sütőt mert lesz 1500 a kenyér
otthon sütve meg 350
most olvasom, hogy ráadásul ez nettó(gondolkodós) áfásan 39 Ft/mj. ha ezt megszorzom 34 el akkor kijön köbmétere 1326 Ft-ra. 3500 m3 megy el a cégnél akkor ez 4641000 Ft gázszámlát takar? A cégeknek jár az 1730 m3 rezsi csökkentett gáz? Valaki tudja ezeket?
a napelemes számológép elvan annyi fénnyel ahol látni
nap-lámpa mindegy
ez csak a tervezéstől függ
gondolom a számológépen 3x annyi van mint amit a közvetlen napfény indokolna
az azt jelenti, hogy 34 szer 30,729 Ft? Vagy is 1020 Ft/ köbméter?
gyereknek vettem valamikor régebben egy kisautót ilyen pár grammos és volt a tetején egy napelem. Ennek az volt a lényege, hogy ha kisütött a nap akkor elindult(kezeit széttáró) Sötétbe akarta kipróbálni mondom nem gond hozd az obis fejlámpát majt rávilágítunk oszt megy(fetrengős) Hát hiába világítottam nem ment(fetrengős) Reggel amikor kisütött a nap akkor meg elindult(gondolkodós) Akkor jutott eszembe, hogy napelem a neve nem fényelem nem a fénytől fog menni, hanem a naptól egész addig ezt nem is gondoltam volna 😅
mvm oldalán beírod a fogyasztási azonosítód és meglátod mennyi mj/m3 az átlagod
ilyen 34 körüli szokott lenni
nem feltétlen kell milliók
de ha ennyit beleteszel megvan sz akkud minimum 20 évre
A gyertya fényre van szükség, akkor a napelem se sokat termel.. vegyél csak akkumulátort még milliókért 😁
mvm küldött egy levelet cégesre, hogy 2023.12.01-ig 30,729 Ft-ért biztosítja a gázt. Ez mit jelent köbméterre vetítve? valaki tudja?
napelem nagy előnye hogy tavasztól őszig kb ingyen van minden
ekkor ha félreteszed a pénzt( vagy az éves elszámolásnál nem nő a mennyiség) akkor télen jóval olcsóbban fűtesz
plusz ha nincs áram nem kell gyertya fénynél lesni a mozgó árnyékokat
nálunk 3000-ről 4500 lett mázsája kuglizva kiszállítva
és ez a legolcsóbb hely olyan februárra vesz már csak fel megtendelést, minden nap 06-18 ig nyomják
de van ahol 6000 ft az akác itt már nincs annyi mozgás de szerintem ha 10 fok alatt lesz a kinti átlaghő az is beindul
Csak szolok,31000 rol 36000 re emelkedett az erdei kobmetere az akacnak.
Ez nagyon durva +50e tobblet a teljes futesi szezonra.Legyen inkabb gaz. 😆
Ez hol háttér? Teljesen az előtérben vannak utána kereshetően, itt a megvett politikusok ködösítenek csak és nagyon titkolják a valódi okait a döntéseiknek, de ez aima bcs. és nem háttér és a nyomozókra tartozik.
Te 1 Isten vagy! 😅 Amúgy baxhatod a napelemedet télen és éccaka, a hőszivattyúdat is, ha nem lesz áram, az olajat hagyjuk - marad neked is a gumicsimma égetés a vegyesben, mint másnak, mert a fa is elszaladt...
...és ha ekkora baj lesz, hiába lesz neked minden, ha MÁSNAK nem lesz, azt te kb. ugyanúgy észre fogod venni (közhangulatban, árakban, stb.) Az igaz, hogy a bankban kuporgatásra most jó sokan rábasznak(tak) 😞 Az ingatlanozó kulákok jártak csak jól (megint)... persze csak akkor, hanem lesz rájuk robbantva a kecó egy polgárháborúban 😁
"globál cégek is lobbiznak lejattolva országok vezetőit. "

Definiáltad a háttér hatalom működését. 😁
nekem durván nőt volna a gáz, majd 200 köbméter lett az átlagom, múlt évben csak 180 volt
most beállítom 150-re a számlát és légkondizunk, októbetig van 700kwh rezsis áramom, meg utána is harmada a légkondis fűtés mint a gáz
aztán ha kint hideg lesz akkor lesz csak gázfűtés
Nyilván minden távhősre vonatkozik.
Azért várd ki a végét, amikor kiderül, hogy csak 18 fokot kell a szolgáltatónak tartania 😂
Én nem irigylem. A központi fűtés mindenhogy szar és drága. Most van egy pici előnyük, örüljenek neki amíg lehet.
Nekem igaz hogy 20ról 30ezerre emelkedett a gázszámla, de nekem van több alternatívám. Velem nem tudnak kibaszni, nem vagyok kiszolgáltatva, mert van napelem, hőszivattyú, vegyestüzelés, olajkályha.

Mindenki lehülyézett amikor az energia függetlenségemre költöttem bankban kuporgatás helyet lófasz kamatra, hogy soha nem térül meg. Én erre most csak annyit tudok mondani, hogy "én megmondtam" 😆
csak pesten van távhő? Nekem van kecsón és kőrösön is távhős lakásom(kezeit széttáró) Ugye azzal az a baj, hogy helyileg nem szabályozható mint 1 konvektoros lakás fűtése(kezeit széttáró) Tolják a meleget a hőközpontból aztán ha kell ha nem ki kell fizetned. Ott nem tudod megtenni, hogy nem fűtöd azt a szobát amelyiket nem használod, vagy lentebb veszed a fűtést ha elmégy dolgozni(ujjával nemet mutató)
Hát az eredeti financial times cikket elolvasva az van, hogy a kínaiak a lakásépítési stratégiát követve jó bevásároltak tavaly gázból. Aztán ez elmaradt jóócskán a várakozástól, és ezt dobta piacra. Drágábban mint vette? Persze, mint mindenki aki elad bármit-bármikor, az aktuális áron adja, az aktuális áron veszi. Amúgy a cikk szerint már akkor is drágábban vették, mint mint az aktuális átlagár.

https://www.newsncr.com/busine...
Pedig van itt is egy pár barom aki azt hiszi ez a helyes út.Ez annyira okos dolog mint páncélszekrényre lövöldözni.
most mindjárt írják az agymosottak hogy ha nem mutatod meg a számlákat akkor ez nem is igaz 😂