Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

nem az a feladata hogy úgy evezzen a szarfolyón hogy ne állig merüljünk bele?
alibabáról ennyiért 280ah pakkot lehet venni, csak legalább 3 hónap mire ideér
én meg nem tudok utalni ekkora összegeket aztán csak egy kis fos lítium ion van
ha kibír 2 telet akkor már lesz annyi tapasztalat mekkorára kell bővíteni
Most kéri vissza, amit eddig költségként leírtál, elszámoltál, mint jó fideszes. 😇
11,7kWh-t 1.3millióért vettem most. De már drágább.
Mert egy kormánynak nem ez a feladata.
nem tudom miért nem engedik már el ezt a faszságot
választást nyerni jó volt, bármikor megszűnik fájni fog, tehát mindegy mikor gáncsolják el az embert........
Magánhasználat volt a céges autókkal?

;-)
Mától csak a magán tulajdonú autók tankolhatnak 480-ért. Kész szerencse, hogy mind a 3 autónk a cégünk nevén van, mert így jó fideszesként nem károsítom a MOL-t 😅
a lifepo4 kb duplája lett egy év alatt
de még mindig jobban megéri mint a többi
akkora ciklus számokat tud hogy minden más akkur ver
Hogy lehet többször is elválni? 🤔
"Megerősítem Orbán miniszterelnök szavait, miszerint Lengyelország és Magyarország útja elvált"
– jelentette ki a lengyel miniszterelnök pénteken

https://index.hu/kulfold/2022/...
Akkor marad a geotermikus és az aggregátor.
Azt hittem.
Nyilvan. A kevesbe problemas LiFePO4 nem akar olcsobb lenni sajnos. :(
Nem.
Ha a Wattokat nézem, igen. De a gyakorlatban a tárolás miatt ez nem működőképes.

Vagy a hálózaton, de akkor változik a befektetett összeg, vagy ki vagyok szolgáltatva másnak.
vagy veszek akkupakkot, de amikor még használtam lítium akkukat, akkor láttam a neten, milyen fasza tűzijátékot tud csinálni, és egy ilyent nem szeretnék ilyent túl közel hozzám.
Persze hogy van megoldás, de minden utólagos dolog tákolás jellegű, igaz, ha nem lesz áram akkor majd változtatok a világnézetemen.
Abszolut realis, ha nalam nem elektromos futes lenne, nekem is eleg lenne 3kWp. Nyaron 450-500kWh-t osszehoz az egy honap alatt.
Nem iskolákról beszéltünk?
Ja, ez szaldós elszámolás.
Amikor ilyen-olyan okból nem veszi át a szolgáltató, az kicsit megbonyolítja a helyzetet.
Vagy veszek akkut.
50 m2 az egy 10*10-es kádárkocka nyeregtetőjének hasznos tetősíkfelülete úgy, hogy a kémény környékét kihagyom, valamint nem a szélcserépig nyúlik a napelemtábla rendszer.

Egyszer írtam, hogy a kollégám építkezett, neki ugye kötelező volt valami megújuló, 3 kWp rendszer került fel neki, saccra tökéletes tájolással, így 2021-ben szinte napra pontosan egy év alatt annyit termelt neki, hogy a elektromosság ingyen lett neki és a 12 hónap alatt keletkezett 10 ezer forintja pluszban.
Mindezt úgy, hogy nincs elektromos autó, nincs kútból szivattyú, nincs medencefűtés a légkondi nem üzemelt mert ugye még folyt az építkezés, marad a ledes lámpa, mosógép, vasaló, tévé és a mikró, mondhatnám az építkezést is, de minimális, mert csak egy szoba lett a meglévő mellé építve, és a nagy meló a napelemek beüzemelése előtt elkészült.
Csaladi hazra nem.Iskolaba nem jarok.
A részletekbe ennyire nem mennék bele, mivel hogy nincs vegyeskazánom, a váltószelep mint egy virtuális eszköz, hogy vagy ez a kazán fűt vagy az.
Amúgy egy iskolában, ahol a gyerekek száma százakra is tehető, az 1 m3-es puffer nem kicsi?
nekem a 8x370kwp nagyjából 8 hónapog fedez mindent papírforma szerint, jövőre okosab leszek ezen a téren
szóval nem kell sok ahhoz hogy egy jelentős mértékű energia ne a fosszilisből legyen felhasználva
nincs itt baj, csak a realitások talaján kell állni
tavasztól őszik 3-5x mennyiséget megtermel a napelem mint a teljesítménye, okosan telepítve 6-8 órákat nagyon jó hozammal tud működni, ekkor ellát mindent is és még az akkuba is jut bőven sok
télen meg jöhet a mindenféle egyéb energiaforrás
azért szerintem lényeges különbség van abban hogy évente 12 hónapot égestjük a fosszilist vagy 3-4 hónapot némi plusszal akár 2-3 hónapig is le lehet menni, és akkor nem kell milliárdokat költeni akkora akkura ami elketyeg 3 hétig is
így nyerünk csomó időt, energiát, és várjuk az áttörést energia tárolás terén(ami azért az elmúlt 20 évben sokat fejlődött)
az az érdekes hogy pl az akkus eszözöknél már megszokta az ember, hogy ha 10 ezer lyukat kell fúrni naponta akkor előveszem a vezetékes fúrót, ha 15 lyuk/nap akkor kurva jó az akkus
ezen kívül ami akkus minden szar, legyen az kocsi vagy házi erőmű
Nem hektar azert. Nekem 7.2kWp van a tetokon. 19 tabla, darabja 180 x 100 centi. Ez netto 35, brutto 50 negyzetmeter (szerkezet, hezagok).

Januarban 340kWh-t lapatolt ossze. Az fedezte a vezerelt es a nappali fogyasztasomat, kb. 600kWh-val voltam kvazi deficitben, ami a futesem.

Talan egyszer eljut odaig a szolar-technologia, hogy ne kelljen mindehhez 50-53 db panel, aminek 145 negyzetmeter delre nezo felulet kell.