Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Miért ne lenne jó a készterméket tárolni? A késztermék energia, ami számtalan módon tárolható...
Azért erre már számtalan módszer van, igény nem volt eddig rá, azért mérsékelten elterjedt minden tárolási mód...
Kire gondolsz?
Ezek szerint nem ertetted.
HA tudod tarolni az alapanyagot az jo es mukodokepes, HA nem tudod tarolni vagy a kesztermeket akarod tarolni, akkor nem jo.
Gondolom valaki olyan, aki engedte, higy a nok is kaphassanak jogositvanyt.

Na mindegy, az ido majd megmutatja az igazsagot.
Szereztem egy ilyet is
https://hu-m.banggood.com/DALY...
Ennek van Bluetooth része is nem tudom mire alkalmas
A nap mérés azért volna jó mert akkor annak függvényében lehetne terhelni nem csak egy on-off kapcsolós rendszer
Bár ezt lehet túl gondolom
Segítség mindenképp jól jön mert lusta vagyok hetekig utána olvasni mit hogy kellene
fura mert meg lehetne találni annak is az adóztatható módját így az elterjedése elől minden akadály elhárulna(gondolkodós) Úgy gondolom a meglévő rendszerekre ráköthető lenne, na nem a parapetes konvektorokra gondoltam 😅
az első(kezeit széttáró) Kiment megvédeni az ukrán testvéreit a legelső percben hősi halált halt(kezeit széttáró)
nálunk már vannak(kezeit széttáró)
ki nem fogyhatott, járunk oda strandolni 😆
majd a kisdiákok a focika helyett tesiórán kuglizgatják a fát (meghajlós)
de amikor a nap és a szél a termelés nyersanyaga azt, mégis, hogy tárolod? 😂
nem olyan lófasz az mán(ujjával nemet mutató)
Ezt attól kellene megkérdezni, akinek a fejéből kipattant ez az újjabb remek ötlet!
Már ha egyátalán igaz.
Ha jó leszel hozzám segítek 😁
Nálad nem a fényt kell mérni hanem simán az akkufeszültségre kell vezérléseket rátenni.
Szerintem tudja a te invertered is alapból, szóval legfeljebb egy relét kell rátenni ami kapcsolgatja, de ha nagyon buzulni akarunk akkor egy PLC-t is mellé tehetünk és azzal még a pizza rendelést is intézheted.

Nekem is ugyan az a programozása, azért merek ajánlkozni, mert magamnak úgy is meg kell oldani.
valamit nekem is ki kell találni a fény mérésére hogy ne kelljen a wifis kapcsolókkal baszakodni
plusz akku figyelést is kell mellé tenni ami csak 52 volt felett engedi a plusz fogyasztót működtetni
Nem. Ennyit eshet a feszültség a vezetéken (nem feltétlenül szokott sikerülni), de valami 10% lehet az eltérés...lehet 7.5% és te tudod pontosabban.
A biztosíték túláramra old, nem feszültségre.
Az inverter fog letiltani ha túl magas a feszültség. Illetve a visszatermelő inverter figyeli a hálózati frekvenciát, és ha túl magas, akkor elkezdi csökkenteni a teljesítményét.
Igen. Ahol sok a napelem és gyenge a hálózat trafókörzeten belül, ott simán lehet 245V és igen, ilyenkor elkezdenek letiltani, és nem termel be a hálózatba. Ezért vettem akkut, és akarom megcsinálni a nagy fogyasztók vezérlését intelligensre, ami akkor használha az energiát amikor süt a nap....de basszus soha nem leszek vele kész. Ma sikerült szétverni az egyik ujjamat. Asszonynak csináltam egy 5perces melót és rádőlt egy köteg redőnyléc pont az ujjam végére, szóval most nem tudok tetőn mászkálni 😂
Biztos mert meg lett jelölve a 3x25A h tarifa is.
Hát az mát feltételezi a nagyfogyasztást 🙂 anyámnál csak 3x16 a lekötött teljesitmény de azért fogyott abból is.
Lassan amugy mindenhol az lesz,de annyi nincs egyszerre.
Most kötöttek be 3x32A + 10A vezérelt és okos mérőket raktak fel.
Az utobbi idöben felénk már az ad-vesz mérökön kivülöa háztartási nagyfogyasztok is smart méröt kapnak hitelesitési idö előtti méröcserével. Mondjuk azt nem kérdeztem hogy honnan számit nagyfogyasztonak, de pl anyám házára is hoztak tavaly egyet az egyetlen hötárolos kályha plusz bojler fogyasztására - a háztartási egyebeken tul.
Na végre valaki, ezzel semmi más baj nincs csak annyi, hogy ez nem érdeke senkinek, még csak nem is említik sehol!
Bocsi, erre gondoltam.
Hát le éppen nem mer azt nem tudja csak ha a hálozatrol leválasztja, de végsö esetben azt is. A smart mérök sim kártyások, bármit tudnak. Távlekapcsolni is.