biztos lesz változás, de akkor úgy gondolom a legkisebb bajunk az lesz hogy kézzel vagy géppel mossunk
én kicsit örülnék annak hogy ha a nyugati világ összeroskadna, túl nagy lett az arcuk, tehetség meg egyre kevesebb, legalább kicsit magukra találnának
de sajnos mi ezt jobban megszívnánk, szóval ne roppanjon meg a gazdaság csak fázanak egész télen
és mossanak kézzel 😂
ki tudnám mosni de nem fogom, szerintem kb senki sem mos kézzel
száradás az összetettebb
megszárad a ruha, még -20 fokban is(régen teszteltem mert nem hittem el)
de
fűt a nép és mindenféle faszsággal, olyan büdös van kint mint a lepra telepen, a száradó ruha átveszi a szagot
ha bent szárítom penészes lesz pár sarok
szóval szar időben kell a szárítógép, most kint szárad csináltam fasza szárítót rozsdamentes anyagból
Ha nem a bányában dolgozol, nem hentes és nem kórboncnok vagy, akkor a napi pólódat nem tudod kézzel kimosni?
Kell a szárítógép amikor még télen is megszárad a ruha? Ha otthon fekszel egész nap kell a vasaló a ruhákhoz? Kell a facebook szerverekhez városnyi energia?
Kell pinanyaló ölebeket emeletes házakban tartani és a tartásukhoz a kutyakaja gyártókat üzemeltetni?
De akárhogyan is alakul, a gázos iskolákat NEM fogják tudni átalakítani fatüzelésűre. Nem is a kivitelezés miatt, mert az ember leszállt a Holdra meg rakétát küldött a Marsra, hanem az idő és a mennyiség szorzata nem adja ki, illetve majd a közfoglalkoztatott hasogatja a rönköket a focipálya szélén vagy a tornatanár?
Bármilyen szempontból a termelés nyersanyagának tárolása a jó.
Gáz, szén, olaj, urán. A megtermelt energia tárolása veszett ügy. Nincs jó megoldás, csak kurva rossz megoldás van meg extrakurva szar megoldás.
De a legnagyobb baj az, hogy sokan vagyunk ÉS az, hogy politikailag motivált szarháziak, akik ráadásul buták mint egy nigger döntenek arról, amihez nem értek.
Pedig a megoldás kézenfekvő: meg kell kérdezni a hozzáértőket.
Nem, nem egy szón ugrálok. Te valamiért engem irigyelsz, a kipufogó csak egy ok, mert ahhoz is beszari vagy, hogy megírd azt, hogy miért.
Keresd vissza az első baszogatásodat, ahol a kipufogómat emlegeted.
Meg a többi...
mert nem akarjuk hogy működjön
hiszen olcsó és kényelmes a régi módszer
azért a megoldás egy része benne van amit írtál 😉
süt a nap sok energia kell a légkondi, esik eső kevés az energia nem kell a légkondi
a gond egy része megoldódott......
amúgy
ha nekem kell a háztartáshoz 6 kwh áram, akkor leteszek a kertbe 30kwh napelemet, meg egy nagyobb akkut és szinte az év minden napjára meglesz az áramom, max nem mosok 2 hétig mert spórolok a villannyal, ehhez kell venni még néhány pólót meg gatyát hogy legyen minden napra tiszta
de mint írtam kifogást mindig lehet találni, én ennek nagymestere vagyok, bármit írsz én tudok rá találni indokot miért nem érdemes belekezdeni
szóval azért nincs napenergia az iparban mert egyrészt a régi rendszer kényelmes, másrészt meg olcsó
nem azért mert nem lehetene megoldani
Az eddig sem működött,nem tudod kiszámítani hogy adott pillanatban mennyi igény és mennyi kapacitás van.Ezeket szinkronizálni csak erőművek ki és bekapcsolásával lehet.
Most kurvasok légkondi megy,holnap esős idő,10 fokkal alacsonyabb hőmérséklet és máris borul az egész.
Nagyon nem egyszerű a villamos hálózat irányítása.
Nem ini szintű vezérlése van.
Fekszem vagy nem fekszem a kanapén szint.
az akkumat nem kell számolni mert lehet 2 nap múlva letérdel, de amúgy 5 kwh volt és 300 pénz, de most inkább csak 4 kwh kivehető van benne
amúgy az aliról 12kw akku kb 1,2 milla vámmal áfával(múlt évben fele sem volt)
a cikk mint minden más egy nézőpontot tükrüz nem a valóságot
pl:
A toronyban tárolható teljes energia 20 megawattóra (MWh), ami 2000 svájci otthon áramellátására elegendő egy teljes napon át.
ez látszólag rendben is van, hiszen 10kwh egy napra egy lakásra el is mehet
de
ez a 10kwh-ból 6-8(okos otthontól függően) nappal elfogyasztható, így nem kell tárolni, szóval 2-3 kwh kell csak tárolni, szóval az a torony akár 10ezer háztartáshoz elég lenne az év 3/4 részében
szóval költség szempontjából kurvára nem mindegy hogy 2ezer vagy 10 ezer felé kell szétosztani
itt inkább vibráció lenne, plusz azért legalább 200 kiló a napelemsor tartóval együtt
egy traktor pótkocsin lenne a cucc, robogó vagy hasonló lengéscsillapítókon agyalunk
ne azt mond ami van, mert az szar úgy ahogy van, már 20 éve fel kellett volna ébredni hogy ez nem mehet sokáig
de amit írsz egy relatív kicsi puffer tárolóval meg lehet oldani, a tervezett nap mentes időket( mert ugye percre pontosan kel fel és nyugszik le) meg mehet más forrásból
én pl biztos vagyok abban hogy ha a 100%-os támogatású napelemek a tetőre kerülnek, itt jövő nyáron nagy káosz lesz, sorra durrognak el a háztartási gépek a 250-260 voltos feszültségeltől
és a termelő üzemekhez meg el sem jut ez az áram......
másik dolog, a termelő rendszerek kb fix déli irán meg 50+fokos dőlészög, hiszen így termel a legtöbbet befelé
ezt ha ketté vennék és keleti és nyugati irányba nézne, ráadásul a dőlészög állítható lenne akkr nyáron már reggel 8 tól 18ig jönne az áram nagyjából egységes mennyiségben, és nem csak 11től 15ig kurva sok előtte-utána meg meredeken esik-nő az áram mennyisége
szóval simán lehetne üzemeket ellátni vele, esetleg olyan módszerrel mint a szigetes inverter hogy vesz fel hálózati áramot is
amúgy már az olcsó inverterekben is van olyan hogy sorba tudsz kötni akár 10 darabot, vagy épp 3x3 darabot vagy amennyit szeretnél olyan invertereket fognak gyártani
a napelemmel is aza hiba hogy egyrészt mindenki a "régi rend" szerint gondolkodik, és nem is hajlandó másképp gondolkodni, még akkor sem ha csak annyi kényelmetlenséggel jár amit szinte észre sem vesz
én kicsit örülnék annak hogy ha a nyugati világ összeroskadna, túl nagy lett az arcuk, tehetség meg egyre kevesebb, legalább kicsit magukra találnának
de sajnos mi ezt jobban megszívnánk, szóval ne roppanjon meg a gazdaság csak fázanak egész télen
és mossanak kézzel 😂