http://german.fluid-meter.com/...
Ilyen csillapításokkal rögzitettük a satelit alkatrészeket a kontenerekben a szállitásokhoz. Vannak hozzá diagrammok, hogy melyik milyen gyorsulások fesz fel, nyel el a különbözö irányú beépitési módokban.
A kicseszett halozati aramingadozadok miatt.
Relative okos vagy de ezt nem fogod fel ahogy latom.
Tehat nekiallok egyszeruen.
Van egy alkando mennyiseg,ez az alap,ezen ketyeg alapjaraton az orszag.Ahogy elindul az elet reggel egyre tobb fogyaszto kapcsol be,ezek ellatasara elkezdik felkapcsolni a gyors inditasu aramtermelo egysegeket.
Majd le ha megint lemegy az igeny.
No,az alap marad,de a gyorsinditasu fosszilis helyere megy a napelem.
Ami ha nem sut a nap keves,ha nagyon sut sok,ha keves a fogyaszto megint nem tudod hovatenni.
Ezert a tobbletet tarolni kene.
Most meg nem gond,kevesebb megy be a rendszerbe,lehet szabalyozni.
De ha tulzottan megno a napelem aranya akkor mindenkepp ki krne talalni valamit,ami nagyon nem lesz olcso.
Haver, mondom. Akinek itt mentális problémája van az te vagy. Szakemberhez kellene fordulj, sokadjára írom ezt már le de egyszerűen képtelen vagy felfogni.
Nem kell sokat vissza olvasgatni, idézem is. “Nekem? Frusztráció?
A vadidegen ember kipufogója miatt irigykedő mondja ezt?”.
Persze most kifogod ezt is magyarázni hogy hát te csak kipufogót írtál… és folytatjuk azzal hogy megint képtelen vagy egy hozzászólást egészében olvasni, egy egy szón fogsz ugrálni megint.
Az a szerencse hogy lejár az “önkéntes karanténom” aztán megyek is, hagyom hogy más etesse tovább a butus kis fejedet.
mégegyszer
miért kellene tárolni???
az energiát fel kell használni, nem tárolni
amúgy a paksi áramot se tudod tárolni
ha süt a nap vagy fúj a szél felhasználod, bármennyit, teljesen mindegy hogy egy 5w-os led izzó vagy egy 50kw villany motorról van szó, csak a mértékegységek változnak
több évtized időjárási adatai állnak rendelkezésre, plusz egész pontosan előre 3 napos előrejelzések, egy hétig verőfényes nap akkor annyival kevesebb szenet kell égetni, délután négykor begyújtják a segéd erőműveket és mehet a bui
nem december negyedikén éjjel kettőkor kell a júliusi napsütést elhasználni
ezekkel az a baj hogy ha megpiszkáljuk akkor jó eséllyel úgy járunk mit a többi "nagy ötlettel" és csak akkor jövünk rá hogy elbasztuk amikor már menthetetlen a helyzet
szerintem a vízzel így is lesznek gondok, a sok idióta mindenféle szar módszerekkel telifurkálja a víz rétegeket, összemossák őket és szennyezik
50-60 év alatt eljutottunk addig hogy már 3 réteg víz el lett szarva....
Az iskolás dolog EGYELŐRE nekem sántít.
Én eddig egy fejléc nélküli levelet látok csak. Egyelőre nem hiszem el, hogy ez tényleg kormányötlet lenne, persze nem zárom ki a lehetőségét.
Technikailag olyan abszurd ötlet, hogy egyelőre én tamáskodom.
Aztán... ki tudja?
én úgy sejtem az egész ország alatt hatalmas termálvíz készlet van. Csak a környékünkön is van ami felbuggyan a földfelszínre olyan 70 c fokosak ezeket nem lehetne kiaknázni? Ki tud erről valami pontosabbat? Zotyám?
Úgy mondom neked négyszemközt, hogy ne lássa amit írok, hogy a srácnál* a megnyilvánulásai szerint igen nagy gond van.
Az, hogy cigányozok meg niggerezek, vagy éppen külön számlán vagyok, abban NINCS logikai probléma, max. a pc korrekt kinyilatkoztatással, de az, hogy nekem csajmotorom van meg neki akármilyen márkájú kidörrentője, és mindezt nem egy 5 évestől olvasom... hát, komoly önértékelési, ebből fakadóan nárcisztikus és bipoláris zavarra enged következtetni.
akár ipari szinten is, csak a mértékegységek nagyobbak
kisebbeknél sokkal egyszerűbb, pl akkor sütjük a kenyeret ha süt a nap.....
de biztos vagyok benne hogy ha tényleg akarnák meg lehetne oldani
csak azért nincs még megoldás mert eddig gombokért volt az energia, aztán ha elgurulnak a gombok másfelé egyből kivan a seggünk 😂
nem kell ilyen nagy rendszert csinálni
ha szarban van az ember akkor ne szörfözni akarjon a fostenger tetején, pont elég ha fennmarad
többnyire csak addig kell az akku ameddig éppen elémegy egy felhő, persze a kis megszokott életünket felborítja
és ha az év 365 napjából csak 100 napot meg lehet spórolni akkor egy harmadával tovább tart az a valami amit használnánk helyette
mindent lehet gazdaságosan csinálni
de amíg az olaj olcsó addig nagyjából minden más értelmetlen
most tervezünk egy mobil naperőművet egy kertész ismerősnek, mert a locsolás meglehetősen drága lett, simán megérné a napelemes locsolás a benzin(gáz) helyett. igaz egyenlőre fennakadtunk a rögzítésen mert a szirszar rázós dűlőutakat nem szeretné a napelemtábla
Az áramtermelés a gond,nem a fűtés.
Tudom,napelem,szélenergia,víz blabla.De pont ebbe fog beledögleni az energiawende.
A napelem jó alternatíva,de az iparhoz stabil és állandó,csak a napenergia nem az.Azt is tudom hogy ha németesen nem megy valami akkor növeljük a mennyiséget és majd jó lesz.De ez nem lesz.Nem terítheted be az országos napelemmel,kell erdő,meg termőterület is.És éjszaka akkorse termel a napelem ha gréta megbuggyan.
Az áramot nemigen lehet gazdaságosan és ipari mennyiségben tárolni.Igen,már vannak,de kurvanagy a költség.És még minimum egy évtized,és technológiai ugrás kéne,mert az akku alapanyag ár nem lefele hanem felfele megy.
Naszóval kell egy alap relatíve olcsó időjárásfüggetlen erőmű,ez lehet vizi,Nekünk nincs kihasználható ilyen,atom,ez van,de a német megszünteti,szén,nincs szén és környezetszennyező stb.
Nos a napelem jóidőben sokat termel rosszban meg nem,ezeket az ingadozásokat egy könnyen indítható,relatíve környezetbarát olcsó,könnyen hozzáférhető energiára alapozva lett egy halom gázerőművünk.Na ezt lőtte ki az embargó és a baszakodás a muszkával.
Hállelujja,jöhet a fejetlen csirkés szaladgálás.
Miért kéne visszakeresnem?te még két napja is azt hajtogattad hogy fagyizóig vagy a mekiig járok motorozni .Szóval te vagy az akinél be van akadva ez a dolog.Veled ellentétbe én pont leszarom ki hova és ki kinél gyorsabb vagy lassabb.Én leszarom hogy elöttem vagy mögöttem ki hogyan motorozik.
Azért ez többről szól mint kényelemről.
A gazdasági összeomlást kell elkerülni, ezért most bármi helyettesítő megengedett, mert a környezetbarát technológiák amik hirtelen kívánatosak lettek mindenkinek (basszus, még a napelem rögzítő sínért is verekedés tört ki) nem épülnek ki olyan gyorsan mint ahogy pótolni kell a kiesett olajat, gázt. Szóval ilyenkor szerintem elő lehet venni a takarékra tett kevésbé gazdaságos megoldásokat is.
Ahogy a nagy olajválságban divat lett a faelgázosítóval üzemeltetni az autókat, meg a gőzhajtású járgányok is megjelentek az utakon. Abban a pillanatban eltűntek ezek amikor megin elérhető lett az olaj, most sem lesz másként, csak most van jobb alternatíva.
Na akkor nincs más hátra mint hogy visszakeresd.
Veled az a baj hogy kiragadsz egy egy szót a kontextusból és lovagolsz rajta napokig 🤷🏼♂️ Az egészet összességében nem tudod értelmezni. Nagy haverok lesztek ti még a freelacival, ő is ilyen. Meghaladja a képességeit az hogy egy hozzászólást egyben értelmezzen. Pedig ez az akrás hozzászólásom nem volt bonyolult sem hosszú de mégsem értette.
Ilyen csillapításokkal rögzitettük a satelit alkatrészeket a kontenerekben a szállitásokhoz. Vannak hozzá diagrammok, hogy melyik milyen gyorsulások fesz fel, nyel el a különbözö irányú beépitési módokban.