Én meg magyom haragszom azokra akik meg akarnak fosztani az élet örömeitől pusztán irigységből mert lusta melózni, hogy jobban éljen és ezt megideologizálva irigyen rongyrázásnak minősíti a ma normálisnak számító életet.
üzemanyag terén természetesen
de igazándiból azok az igazi pazarlások amikor van egy jól működő eszközöd és csak azért veszel másikat mert van másik
ami állítólag szebb és jobb, na de ha a régi szar akkro szart is vett az ember, és az új is szar lesz aután ha lesz mégújabb, ennek tükrében mindig szarokat veszünk és használunk
saját példa:
f astra 20 éve egy jó kocsi volt, ha 20 éve nekem megfelelt akkor most is hiszen én se változtam meg a kocsi sem, persze ha levágta volna a vonat az egyik lábam akkor nem lenne jó és ha kell a kocsi másikat kellene venni, akkor is ha már csak gazdaságtalanul javítható, esetleg a a fenntartási költségei is olyan magasak lennének hogy nincs értelme üzemeltetni
de ha végképp tönkremegy és kell egy kocsi az biztos nem egy lom 20-25 éves f astra lesz hanem valami újabb modernebb, máris megvan a fejlődés......
Ott a "csak" szó.
A drágább élet is magyarázatra szorul, mert ugyanez a ház ahol élek, ugyanez az autó, ugyanez a mennyiségű-minőségű kaja, csak éppen a tengerparton és nem kellene dolgoznom, csak élnék a víz mellett, pecázni, úszni, olvasni, esetleg kirándulni.
én nagyon haragszom az esztelen pazarlás miatt, meg azért is mert elhitették az emberekkel hogy ez jó
egy nagyon vékony réteg profitál ebből, hiszen mindig többet dolgozol és mindig többet vásárolsz
éds fenntartható fejlődés nincs
sajnos mindketten vén pöcsök vagyunk így nem lesz elég időnk arra hogy ezt be tudjam bizonyítani úgy hogy elhidd, pedig 50 éven belül itt kurva nagy változások lesznek
Sehova és senkit nem terelek veled ellentétben aki folyamatosan kikel az általa nagylábon élőkkel szemben, hogy vegyenek vissza mert úgy a jó.........hát erre írtam a jó példával járást, de akkor se net, se fűtés se semmi. A fentartható fejlődés pedig a folyamatos amit csak a fogyasztásra alapuló biztosít, ahogy a dogyaaztás visszaesik nincs érdek a fejlődésre, használtak is faekét párezer évig és a vasat is míg végre géppel elkezdték húzni meg minden más is.
ismét terelsz
senki sem akar sárkunyhóban élni, senki sem akar direkt régi rossuul működő lomokat használni
ellenben amiről beszélek az az hogy ha van egy jól működő kocsid csak azért lecseréled mert le tudod cserélni, semmi észérv nincs a csere mellett, csak annyi hogy boldogabbnak érzed magad, úgy gondolod ezáltal egy picikével közelebb kerülsz a soha el nem érhető vágyaidhoz
amúgy pont a sok felesleges vásárlás miatt fogsz nyomorogni vénségedre, mert akkor már nem lesz tartható a fejlődés és emiatt csak szarul érzed magad
Ismetlem, nem ertunk egyet, szerintem sarkosan latod a dolgot. A sarkunyho meg a fakon ugralas, illetve a " harom evesnel regebbi autot nem hajtunk" kozott vannak fokozatok.
A tarsadalmat ez nem viszi elore - max a gazdasagot es a technologiat.
A keletit is különben miért akarná elvenni a másét? Ráadásul a vágy a jobb életminőségre viszi előre a társadalmat különben ma is afrikában fákon ugrálnánk.
Nem sokat kellett guglizni, hogy lássam, hogy csak tavaly 10 nagy és egy csomó kisebb kitörés volt darabonként bőven túlteljesítve az ember összes eddigi tevékenységét. Ami most van periódikus dolog amit mi próbálunk megváltoztatni.
Én téged sokszor nem értelek… mintha lenne benned egy állandó epekedés egy olyan világképért ami elérhetetlen.
Nekem spec kurvára nem hiànyzik egy 6millás kocsi amikor a 2millás is pont ugyanazt tudja. Motor sem kellene 6millás mert az újak azt sem tudják mint az én 2millás 10évesem 🤷🏼♂️
De ha már itt tartunk, nekem 100millás ház sem kéne, csak egy kicsi kényelmes otthonos otthon, messze a sok 100millás háztól nyugodt környezetben az erdőben.
Sokkal vazze, nagyon sokkal és mindenre igaz ha újabbat, jobbat vehetek. Ennyire nem kell tolni a retrot mert abban az emlékeken kívül semmi sem volt jó.........nem akarok sárkunyhóban földön fekve tűz nélkül nyomorogni mint eleink. Neked ezt kívánom hisz annyira tolod milyen jó az az élet és mindenkinek úgy kéne, hpgy noszogatlak a jó példa bemutatásával. Nem azért kínlódtam végig az életet, hogy vénségemre nyomorogjak.
A tobbseg nagyjabol ugy gondolja, mint Sanyi. Nekem szemelyszerint (nagyon finoman fogalmazva is) idegen ez a szemlelet, de szemmel lathatoan a nyugati embert a vagyai mozgatjak, nem a szuksegletei.
de igazándiból azok az igazi pazarlások amikor van egy jól működő eszközöd és csak azért veszel másikat mert van másik
ami állítólag szebb és jobb, na de ha a régi szar akkro szart is vett az ember, és az új is szar lesz aután ha lesz mégújabb, ennek tükrében mindig szarokat veszünk és használunk
saját példa:
f astra 20 éve egy jó kocsi volt, ha 20 éve nekem megfelelt akkor most is hiszen én se változtam meg a kocsi sem, persze ha levágta volna a vonat az egyik lábam akkor nem lenne jó és ha kell a kocsi másikat kellene venni, akkor is ha már csak gazdaságtalanul javítható, esetleg a a fenntartási költségei is olyan magasak lennének hogy nincs értelme üzemeltetni
de ha végképp tönkremegy és kell egy kocsi az biztos nem egy lom 20-25 éves f astra lesz hanem valami újabb modernebb, máris megvan a fejlődés......
A drágább élet is magyarázatra szorul, mert ugyanez a ház ahol élek, ugyanez az autó, ugyanez a mennyiségű-minőségű kaja, csak éppen a tengerparton és nem kellene dolgoznom, csak élnék a víz mellett, pecázni, úszni, olvasni, esetleg kirándulni.
Az drágábbnak értelmezendő?
egy nagyon vékony réteg profitál ebből, hiszen mindig többet dolgozol és mindig többet vásárolsz
éds fenntartható fejlődés nincs
sajnos mindketten vén pöcsök vagyunk így nem lesz elég időnk arra hogy ezt be tudjam bizonyítani úgy hogy elhidd, pedig 50 éven belül itt kurva nagy változások lesznek
senki sem akar sárkunyhóban élni, senki sem akar direkt régi rossuul működő lomokat használni
ellenben amiről beszélek az az hogy ha van egy jól működő kocsid csak azért lecseréled mert le tudod cserélni, semmi észérv nincs a csere mellett, csak annyi hogy boldogabbnak érzed magad, úgy gondolod ezáltal egy picikével közelebb kerülsz a soha el nem érhető vágyaidhoz
amúgy pont a sok felesleges vásárlás miatt fogsz nyomorogni vénségedre, mert akkor már nem lesz tartható a fejlődés és emiatt csak szarul érzed magad
A tarsadalmat ez nem viszi elore - max a gazdasagot es a technologiat.
Betolod a motort es oda mehetsz ahova akarsz kb most 20 milliobol. 😁
Nekem spec kurvára nem hiànyzik egy 6millás kocsi amikor a 2millás is pont ugyanazt tudja. Motor sem kellene 6millás mert az újak azt sem tudják mint az én 2millás 10évesem 🤷🏼♂️
De ha már itt tartunk, nekem 100millás ház sem kéne, csak egy kicsi kényelmes otthonos otthon, messze a sok 100millás háztól nyugodt környezetben az erdőben.
Neki is igaza van valamilyen szinten.
Annak, aki nem tudja, hogy szeretne keresni 3000 euro-t vagy sem.