Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

fene tudja, én mindig magamat meg az ismerőseim veszem alapul
én simán fejlesztenék ha lenne értelne, de ha a fejlesztés sosem hozná vissza az árát akkor nincs értelme
pl egy ablak csere hozna 20% energia csökkentést és az éves energiám 200 ezer akkor kár belekezdeni
de ha nem cserélem ki és akkor lesz 800 ezer a cserével meg 200 akkor mindenképp megéri, már holnap kezdeném is a cserét
megszokás dolga
én jó sokáig méhészkedtem, és ha valami miatt fias keretet kellett pörgetni akkor a lárvák röpködtek kifelé, ezek feljöttek a méz felszínére a többi "szeméttel" együtt, és ezt mindenki kidobálta
hát én megettem ezt a cuccot, kibaszott finom a mézes méh lárva, a kaviártól sokkal finomabb
Ez annyiban hülyeség, hogy OK, eléget mindent, de festett maradék deszka meg kidobott gumicsimma nem tart sokáíg... ha én itthon minden éghető hulladékot eltüzelnék, akkor se tartana ki egy hétig.
Szóval a végén maradna a gáz meg a villany...
...és ha nagyon "megengedő" lenne a sávozás - akkor a népek ugyanúgy szarnának rá, mint eddig 😁
az utóbbi időben egy csomó korszerűsítési támogatás volt
csak szart rá mindenkinmert olcsó volt az energia, meg ugye a horvát nyaralási képeket lájkolják a faszbukon az ablak cserét nem,
így a leendő önrész mindig el volt tapsolva
magamból kiindulva kb 10 éve gondolkozom a napelem rendszeren és teljesen értelmetlen beruházás lett volna, mert belátható időn belül nem jött volna az ára vissza
de most úgy állunk ha a terveim szerint alakul a dolog akkor 4-5 év alatt visszajön a napelem ára, ami ezelőtt 2 hónappal úgy nézett ki hogy sosem lesz gazdaságos
persze abban a rendszerben amit aug1 után terveznek, ha változni fog akkor a megtérülés is
vagy ha épp az akkum kihal 2 hét után akkor is más lesz a matek
Pedig pontosan ilyen szélsőségekben gondolkodnak. Nyüvek és kukacok fogyasztása pl., a műhús, a népességszabályozás.
nem is a földnek lesz baja, hanem az embereknek
hihetetlen sokan vagyun és már nem tudunk vándorolni mint pár ezer éve, szóval ott kellene szenvedni ahol vagyunk
de szenvedni senki sem szeret megindul a vándorlás és jönnek a háborúk
aztán még szarabb lesz az élettér,
Azt ne mond, hogy nincs igény az országban a többség által gazdag hóbortnak gondolt fogyasztások visszaszorítására.

""...ne a közösből kreált olcsó energiával tegye hanem ruházzon be olyan eszközre amivel ezt olcsón megteheti""
EZ lenne a helyes, de mond meg egy máról-holnapra élőnek, amikor az anyagi problémáinak nagy része abból fakad, hogy nem tudja az energiatakarékossá tenni az életét. Mindig azt mondják, hogy spórolni a gazdag tud, ami amúgy tulajdonképpen (ha nem vizsgáljuk az oda vezető utat) igaz is.
de csak azért mert egy zsugori sóher sperma vagy 😂
a fa helyett hőszivattyú és egy kis spórolás és ugyanott vagy mit a fával
A klímaváltozást alá is írhatnám(gondolkodós) 4 mrd éves a föld ehhez képest a mi életünk 50-80 év csak egy pislantás időrendbe (kezeit széttáró) Ehhez mérten gyerekkoromtól is hatalmas a változás a klímába(kezeit széttáró) Szóval rövid idő alatt nagyot változott. Ilyen nyári melegek akkor is voltak szerintem nem extrém sem a hőség sem a szárazság csak vannak ciklusok ahol ebből több van van amikor kevesebb. Az évszakok viszont elvándoroltak a tél mint olyan megszűnt(kezeit széttáró) Manapság a tél egy elhúzódó ősz, havat nem láttam az utóbbi időben a hólapát gyárak is lehúzták a rolót itthon. Szóval igen erősen változik a klíma. Azt viszont nem tudjuk, mennyi ebben nekünk a szerepünk hisz a 4 mrd év alatt rengetegszer változott a klíma amikor még ember sem volt(kezeit széttáró)
Szerintem lesz értelme spórolni, eddig fizetnem kellett a gázért évente 390 ezret most fizetnem kellene ugyan ezért 1530 ezret, úgy gondolom megadták az ösztönzést 😂
Ez eddig nem volt lóvé kérdése(ujjával nemet mutató) Eddig fizettem havonta 32,5 ezret gázra, 23 ezret villanyra, szóval 55 ezer havonta szerintem nem a lóvé kérdése(kezeit széttáró) Mondjuk a napelem miatt a villany nem is került már pénzbe 1 éve. A mostani árakon milliókkal nőnek ezek a terhek éves szinten na azt már senki nem fizeti szívesen tök mind1 mennyi van a tarisznyában(kezeit széttáró) Az "ekkora a fogyasztásuk" egy átlag családi háznak simán van ekkora a fogyasztása(kezeit széttáró)
Persze most én is elkezdem leszigetelni a födémet rakatok turbós kazánt, meg vegyest pufferrel valahogy túlélem, csakhogy eddig ezzel nem kellett foglalkozni(ujjával nemet mutató) összel kapcsoltam egy gombot a kazánon, tavasszal meg ugyanezt a kapcsolót lekapcsoltam ennyi volt ezzel eddig a dolgom. (kezeit széttáró) Most meg legyilkolom a bébifókákat kormányzati döntésre(kezeit széttáró)
nem ez a lényeg
épp nemrég láttam egy 2018 as videót ahol azt kondták hogy 100+ éve jegyzetelik a hőnérsekletet
és a "hőségriadós" napokat is ahol a napi átlag 27 fok felett van
namármost a múlt század első évtizedeiben 4-6 nap volt összesen ilyen
2018-ban meg már 80 felett jártak
azért ez elég látványos változás
Megoldás?
Remélem nem az hogy európa üljön villanyautóba és a holland marhatenyésztőket tiltsuk el a megélhetésüktől. 🤔
Csak nem mindegy milyen gyorsasággal!
Azért az nem elvitatható az emberiségtől hogy iszonyat módon pazaroljuk az erőforrásokat, elérhető javakat! És ennek általában nem szokott jó vége lenni!
Nézd meg a időkép időjárás oldalt . Na ha napi hőmérsékletre iranyitód a egeret ki jön a napi rekord év számal . Sajnos azt viszont nem tudom hány kocsi volt 1905 környékén de lesz ilyen év szám gazdagon 1936 , 1923, 1957.......stb
Igen,van klímaváltozás.csak annyiban különbözik hogy mindig is volt.Ez nem egy 10-20-100 éves dolog. igen jó figyelemfelkeltő fotók készülnek,mikor le van fotózva egy jéghegy ma meg 10évvel ezelött hogy mennyit olvadt.olvadt az mér 500éve is.
a klimaváltozás nem kamu, most már észre lehet venni a jeleit
csak kurva lassan változik
az összes aki azt írja hogy nem az vastagon le van pénzelve, vagy más érdeke fűződik hozzá
energia hiány is valós dolog, bár az igaz hogy javarészt mesterségesen generált
Szerintem ez a energia hiány nagy hum-buk mesterségesen ingatják attól függ hogy kell fejni a tehenet
Lassan már klíma hisztit is kétségbe vonom szerintem igaza van Trump papának pár éve szólta el magát
De ez is megéri elolvasni
https://www.klimarealista.hu/m...
de nem jó a sáv
legalább 3 sáv kellene, higy legyen értelme spórolni
ha a (régihez) képest 5 ezer miatt 30 ezer lesz a plusz akkor nem spórol a nép hanem eléget mindent is
Ha ekkora a fogyasztásuk, akkor ezek szerint van lóvéjuk, akkor fizessenek nyugodtan... meg te is.
Azt érezned kéne hogy ez így van rendjén.
inikém a kormány most valósította meg a sávos elméleted(kezeit széttáró)
Hahó nem tűnt fel? Gáz 1730 köbméter felett villany 2500 kw/h felett sávosan változik(kezeit széttáró. Akivel én eddig beszéltem és családi házban lakik annak minimum a dupla fogyasztása mindenből így nekem is. Az duma, hogy ez csak a háztartások 1/3-át érinti
ha te napelemes+geotermikus szarokat használnál akkor nincs értelme annak amit írsz
hiszen kurva keveset fogyasztasz
aztán hogy a nappalit fűtöd vagy a medencét ez teljesen mindegy
az a lényeg sávosan kell fizetni, minél drágább a sok energia annál kevesebb fogy
legyen az bármi fajtája
és aki sokat fogyaszt mert fűti az udvart is az ne a közösből kreált olcsó energiával tegye hanem ruházzon be olyan eszközre amivel ezt olcsón megteheti
szó sincs arról hogy a gazdagokat külön kell választani és elszedni minden pénzüket
a drága energia ha van pénzvmindig avval járvegyütt hogy fejlesztenek
ha a csóró alkesznek nincs pénze az elfűti a gumicsizmát meg a műanyag hulladékot de a pet palackos borra fog jutni pénz
(és nagyon helyesen teszi mert többszázezer embernek adnak munkát az alkeszok)
szóval ha ez a réteg nem jut olcsó energiához akkor ismét mindenki szív a levegő szennyezéssel, szerencsére keveset fogyasztanak
Na, ez a baj.
"Nem is reméltem tőled, hogy érted a saját magad által előadott problémát.
Pedig előtted egyszer már szó szerint leírtam, többet nem tudok segíteni."

Aki ezt lefordítja magyarra, annak fizetek egy sört!!! 🍺
Nem is reméltem tőled, hogy érted a saját magad által előadott problémát.
Pedig előtted egyszer már szó szerint leírtam, többet nem tudok segíteni.