Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

https://24.hu/kulfold/2022/07/...

Parádés terv(meghajlós) Ez az orsolya megvéd bennünket 😂
Elbasszák a komplett eu energiaellátását de akinél még van annak meg lesöprik a padlását(gondolkodós)
Valahol olvastam már ilyet a történelemből(gondolkodós)
Nem tudom mert közös a kasszánk! :D
Nagyobb kiadások, negyedévente wellness......, akkor már értem, most is annyit keresel.
Csak az a baj, hogy ennek a rohadt fának van egy kibaxott rossz tulajdonsága(fejét fogó)
Várni kell vele 40 évet mire kivágható(fülét bedugó) A másik rossz tulajdonsága, hogy az állam szabályozza, mekkora területet vághatsz. 20 hektárnál nagyobb terület nem érhet össze a defláció miatt(kezeit széttáró) A hegyvidéken még sanyarúbb a helyzet(gondolkodós) Az erózió miatt nem is lehet tar vágni csak lékelni(kezeit széttáró) Azok meg kb. csak 300 méter sugarú foltok(kezeit széttáró)
Nem tudom milyen lenne annyiból élni. Nem jut eszembe semmi ami most kéne éppen.
Mostanában vannak nagyobb kiadásaink, de mielőtt eljöttünk haza wellnessről, már foglaltam októberre a következőt a recepción.
Dehogy 😂
Most elég, vagy nem tudod? 🤔
Érdekes simítás.
ezt nem tudhatod előre
lehet 10-20 év és büntetik aki fával szénnel fűt
amilyen mértékű a légszennyezettség benne van
én eladnék minden fát, 4-5 éves készleten kívül
aztán az extra profitból csinálnék egy csomó olyan beruházást ami vagy bejön vagy nem
pm egy fasza kút fúrása, napelemek, hőszivattyú stbstb
plusz vennék pár fajta bitpénzt is
ha bukó úgyvis csak az extra profit úszik, azt meg ki nem szarja le
Nem tudom. Elég ami most van nekünk. Aztán mit hoz a sors...
te nem?
7-8 millárd ember két megyénkben elférne(fetrengős) Igaz úgy néznénk ki mint a fókák a sarkkörön(fetrengős) Na ott lenne ám multi-kulti 😅
valakinek kellene(meghajlós)
Te örülnél 3000 euro fizetésnek?
Senki sem vernyogna 3000 ojrós fizuval a zsebben az árak miatt.
Ezért is o1g! :)
Valószínű, mert az unió irigyli tőlünk, hogy nálunk még így is milyen olcsó.
Ha meg a fizetést meghallják, rácsodálkoznak, hogy náluk annyi a heti fizetés, mint nálunk a havi.
Utána már annyira nem is kakaskodnak 😂 😂 😂
De a médiában nagyon jól hangzik.
Van ahol megfőzik, ínyencség. Ezért jó a rakodó, nincs kipergetett fias 🤷🏼‍♂️
ízlések és pofonok(kezeit széttáró) Szerintem a kaviártól minden finomabb 😁
asszem én kihasználtam ami velem szembe jött ha jól emléxel(kezeit széttáró)
Ez is érdekes kérdés(kezeit széttáró) Mihez képest vagyunk sokan(kérdőjeles) A múltkor kiszámoltam, hogy a 8 mrd ember ha összejönne 1 adott helyre elférne bács-kiskun megyébe.(kezeit széttáró) Igaz asszem fél négyzetméterrel számoltam, tehát állna mindenki, de ha lefeküdnének a földre akkor is csak csongrád-csanádmegyét kellene hozzácsapni(fetrengős) A föld eltartó képessége simán meghaladja az 50mrd-ot. Bármiből(kezeit széttáró) nyersanyagból, élelmiszerből, energiából. Természetesen ez a mostani fejlettségi szintünkön, ahol újból hasznosítunk, ahol termőföld, nélkül termelünk takarmányt és élelmiszert, ahol járműveink üzemanyaga a víz amiből azért van bőven(kezeit széttáró) Szenvedni kizárólag a háttérhatalmak pénzügyi megalomániái miatt szenvedünk(kezeit széttáró)
Gondolsz itt arra hogy nálunk még mindig megfizethető ? 🙄😁
Ilyen gáz ár mellett inkább örülni kell a globális felmelegedésnek,pár év és nem kell fűteni sem télen
Nos a fa nekem tök ingyen van felkuglizva addig amíg élek(kezeit széttáró) A hőszivattyúval nem lenne bajom ráfordítanám én azt a 7-8 misit, DE és itt jön a DE. Én elvesztettem azt a hitemet, hogy az energia nekünk mindig olcsó lesz(ujjával nemet mutató) A jelen rávilágított arra, hogy akár melyik pillanatban ez megváltozhat. Bármelyik csütörtöki kormányinfón megjelenhet gulyás geri és rezsi sziszi aki búskomor képpel bejelenti, hogy hát sajnálják de nem tudják tartani minimális szinten sem ezeket az árakat(kezeit széttáró) Aztán a következő kormányinfón bejelentik azt, hogy a gáz 1800 ft/m3 a villany meg 500 ft/kw/h és nincs rezsi csökkentett ár senkinek(kezeit széttáró) Vagy még rosszabb bejelentik azt, hogy nem tudnak tovább ellátni energiával bennünket(kezeit széttáró) Akkor aztán megbaxhatom a hőszivattyút is. (kezeit széttáró) SOHA NE LEGYEN ÍGY(ujjával nemet mutató) De azok az események amik most történnek körülöttünk nem zárja ki ezeket a lehetőségeket sem(ujjával nemet mutató) Az én bizalmam megingott mind az árak tekintetében mind az ellátás biztonság tekintetében(kezeit széttáró) Én úgy gondolkozom az a legbiztosabb ha a saját energiaellátásomra támaszkodom az meg nem más mint az erdő(kezeit széttáró) Ott legalább nem ér csalódás és az sem befolyásol ha 10 ezer ft lesz egy mázsa akác nekem akkor is ingyen lesz(kezeit széttáró) Tulajdonképen fűthettem volna eddig is a saját fámmal csak nekem évente 390 ezer ft nem ért meg semmilyen macerát ami ezzel jár(kezeit széttáró) Ha egyszer csak az lesz, hogy nem szolgáltatnak energiát abban az esetben összedobok egy faházat kiköltözök az erdőbe egy vadászpuskával meg beállítok két járőröző drónt a tolvajok ellen 😁
Hát nem érdekes. minimum 5-6 éve küszködünk az akáccal már ott tartottunk, hogy ingyen sem nagyon kellett senkinek, mert egyrészt qrva sok van a környékünkön és a 12 év óta alacsony áron tartott rezsi de a közben folyamatosan emelkedő faárak és munkabérek miatt szép lassan akkorát nyílt az olló a tűzifa és a gáz között, hogy már tényleg csak a leg lepattantabbak fűtöttek fával, mindenki átállt villanyra és gázra és egyéb alternatív korszerűbb fűtési módra. Most meg egymást letaposva, egymásra ráígérve tülekednek az akácért(gondolkodós) Ki érti ezt(kérdőjeles)
nem érted a lényeget
a föld mindent túlél amíg a nap el nem ér idáig
az élet is túlél egész nagy szélsőségeket, nem minden fajtája de mindig lesz élet a földön
te meg én meg a többi hülye ember nem fogja túlélni a változásokat
szóval kurvára mindegy hogy 500 ezer éve 20 fokkal több volt a földön, ha most lesz ennyivel több akkor meghalsz
ilyen egyszerű
mert ugye nem tud mindenki északabbra menni 7-8 milliárd ember nem fér el a sarkkörökön túl
100 éves adat ablak? egy 4 500 000 000 éves bolygón? Statisztikai értelemben ez egy vicc 😂 Persze arra tök jó, hogy az avatatlanokat meg a hiszékenyeket megvezessék vele.
Sarkköri jégből vett mintákban már kimutatták, hogy volt, hogy a CO2 koncentráció 10x magasabb volt, mint most - de az 20 000 éve volt, és azok a tabletek, amikre akkoriban jegyzetelték, már lemerültek, meg az akkori excel se kompatibilis a mai W10-es verzióval 😂
Ne nyald már be a faxságokat - vagy pótolni akarod Bogyót? 😅