Én írtam volna olyant, hogy az energiaszűke miatt ne változtassunk az életvitelünkön?Az, hogy a véleményedbe beleszőtted a nyuggert mert a csóringert vs. medencefűtőt, már eleve azt mutatja, hogy valami bolsevik, kapitalista-nyúzó szemlélettel akarsz belevágni a bébifókák megmentésébe.
Azt azért javaslom végiggondolni, hogy az energiaár változásának okát kutatva nem akarod észrevenni, hogy ezek lehetnek politikai, illetve gazdasági okai, pl. a túlnépesedés, és erre egyrészt nincs egyetemlegesen jó megoldások, másrészt az egyikre kidolgozott megoldás nem működik a másik esetében.
Tehát egy napelem és geotermikus fűtésű lakóház egy kis medencével együtt is annyit, de inkább kevesebbet használ fel, mint egy elhanyagolt, gazdaságtalanul használható konvektoros, rossz nyílászárójú proli épület.
Ilyenkor mi lesz a szempont?
Ugyanis az én padlófűtéses, becsomagolt ingatlanom biztosan kevesebbet fogyaszt, mint a rokon vidéki parasztháza. A maradékot/különbözetet elhasználhatom a medence fűtésére?
Nem? Hát akkor pont az a helyzet állna elő, amit a buzeráns faszcibáló filoszemita brüsszeliták akarnak. Nem kell gáz, de ha nem lesz és a magyarok szemét módon az ukránoktól véres orosz gázuk lesz, azért azt be kéne szolgáltatni...
Jó lenne ,de addig még sok víz lefolyik a Dunán
Amennyire elkezdet a kormány kapkodni a rezsivel meg a KATÁval én nem hinném hogy nem nyúlnának hozzá
( legalább egy kicsit )
Még magas is vagy(gondolkodós) Mindenkit megadóztatnék aki dagadt és aki 180 felett van hisz az csak több helyet foglal a világból nem(kérdőjeles) Szóval te halmozottan adóznál a testi adottságaid miatt, ha a 20 alatti iq-ra is adót vetnének ki(gondolkodós)
ÁÁÁ inkább bele se gondolok az egész családod azért dolgozna,hogy ki tudják fizetni az általad generálódott adót 😂
Vinnyogni is fog,ahogy a dolgok állnak hamarabb el fog jönni hogy "ingyen"használt dácsiával drágább lesz közlekedni mint egy benzinessel, egy kicsit megpiszkálják a napelem rendszereket is aztán kész.
2kw-os egy sima kis medencefűtő(kezeit széttáró) Én elcsábultam tavaly vettem 1-et de nem sok szart ért viszont pörgette az órát(kezeit széttáró) 40-ért vettem 38-ért eladnám dobozában ha érdekel valakit új állapotban(meghajlós) Nagyon fasza kihagyhatatlan ajánlat(meghajlós)
bojler b tarifa
aztán 2x 210 van alapból
szóval szinte beleférsz most is
kicsi spórolás és simán meglesz
nem sütsz heti 2x rettenet pizzát és máris beleférsz 😆
van ismerős akinek a kismedence fűtése 25 ezer havonta
na az ilyen fizessen ha ekkora nagy király hogy az év 365 napján fűti azt a pocsolyát
azt senki sem gondolhatta,hogy örökké fog tartani (kezeit széttáró) én arra számoltam, hogy már májusban(kezeit széttáró) Viszont arra nem, hogy ránkbasszák a gázárat (kezeit széttáró)
nekem elmegy 500-600 kw/h egy hónapban osztán semmi extrát nem csinálok, hogy járdát vagy medencét fűtök (ujjával nemet mutató) Van néhány nagyfogyasztó amit nem gondolnék luxusnak mondjuk egy 150 lityós hajdú bojler ami ennek a mennyiségnek majdnem a feléért felel(gondolkodós) Mondjuk most menesztem ariston megy a helyére (kezeit széttáró) szóval összeszalad évente az a 6-7000 kw minden extra nélkül(kezeit széttáró) A klíma átlagosan megy 3 hetet egy évben kb. na ennyi az extra ha az extrának számít,hogy a 30+ fokos emeletet lehűtöm 25-re amikor kijön a foga a napnak (kezeit széttáró)
Azt azért javaslom végiggondolni, hogy az energiaár változásának okát kutatva nem akarod észrevenni, hogy ezek lehetnek politikai, illetve gazdasági okai, pl. a túlnépesedés, és erre egyrészt nincs egyetemlegesen jó megoldások, másrészt az egyikre kidolgozott megoldás nem működik a másik esetében.
Tehát egy napelem és geotermikus fűtésű lakóház egy kis medencével együtt is annyit, de inkább kevesebbet használ fel, mint egy elhanyagolt, gazdaságtalanul használható konvektoros, rossz nyílászárójú proli épület.
Ilyenkor mi lesz a szempont?
Ugyanis az én padlófűtéses, becsomagolt ingatlanom biztosan kevesebbet fogyaszt, mint a rokon vidéki parasztháza. A maradékot/különbözetet elhasználhatom a medence fűtésére?
Nem? Hát akkor pont az a helyzet állna elő, amit a buzeráns faszcibáló filoszemita brüsszeliták akarnak. Nem kell gáz, de ha nem lesz és a magyarok szemét módon az ukránoktól véres orosz gázuk lesz, azért azt be kéne szolgáltatni...