Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Pffff megint......hagyátokmárápipire....
A külön kasszáról írtam le a VÉLEMÉNYEM, személyes tapasztalatom!!
Rohadt idegesítő egy görcs tudsz lenni, mondták már??!
" Egy ingatlanos szakmában a kp az a saját forrásból történő azonnali fizetőképpességet jelent."És az utalásnál ez garantált?alá fogják írni a szerződést ha lecsapod az asztalra a bankkártyádat?és alá fogják írni ha lecsapod az 50milliót kp-ba?fogadd már el végre hogy nem úgy van ahogy te gondolod!
Nem baj, csak akkor mi alapján ítélkezel?
Nem... vagyis talán igen.

Ha visszaolvasod, egyszer a nyomorult közfoglalkoztatott lelkébe akaratlanul belemásztam, és mivel egyrészt érzelmileg instabil valamint a bipoláris zavara mellett belülről feszíti az önnön agyának deformalitása, ezért MINDENBE beleköt, amit írok.

Nem szeretem századszor leírni, de ez a kipumon való rugózása a legfőbb bizonyítéka. Érted? Visszakereshető, hogy azért nem vagyok neki megfelelő, mert a szomszéd miatt cseréltem vissza a kipumat gyárira egy számomra ismeretlen márkájúról.

Még ha azt írta volna, hogy ezért egy mélységesen megalkuvó lennék, azt logikailag érteném, de így...

Ez egy hisztis picsa. A családban ő hisztis picsa.
Olvassa végig a tököm ezt a sok agymenést!
Javaslom, hogy olvasd vissza a vitát az ELEJÉRŐL. Én csak közöltem, én külön számlával rendelkező családban vagyok.
nem írtam, hogy a másik szar de az enyém jó.
Te/Ti próbáljátok azt állítani, hogy én (énfajtám) nem jól csinálja, mert micsoda dolog.

Ha elolvastad az elejéről, akkor jelentkezzél légy szíves.
én már kb. kezdem kapizsgálni mit értelmeznek félre (gondolkodós) Szerintem arra gondolnak, hogy a hűtőben lévő kaja fel van címkézve, ki mit vett és abból fogyaszthat (gondolkodós) Vagy az asszony főz magára meg a gyerekre te abból ne egyél hanem főzzél magadnak a sajátodéból(kezeit széttáró) Szerintem így értik a külön kasszát(gondolkodós) Pedig erről szó sincs(gondolkodós) Élnek emberek így is de azok már csak kényszerből élnek együtt azért mert külön-külön nem tudnák biztosítani a fenntartásukat 2 külön háztartásban(kezeit széttáró)
én sem most sem semmi máskor nem vagyok fogalomzavarban a kp-val (kezeit széttáró) Az, hogy ti szűk látókörűen kizárólag egy pénzeszköz fizikai megjelenésére tudtok koncentrálni az nem az én hibám(kezeit széttáró) Egy ingatlanos szakmában a kp az a saját forrásból történő azonnali fizetőképességet jelenti. Tehát fogalom és nem pedig tárgy(kezeit széttáró) Bár ezt hiába magyarázom annak aki esetleg ebben nincs benne(kezeit széttáró)
tulajdon képen ez nálunk teljesen mindegy ma már. (kezeit széttáró) 20 évvel ezelőtt még azért nem volt mind1 (kezeit széttáró)
Édes Istenem!
Neked mi bajod van??
Egyszerűen arra, hogy akik eldöntik, hogy együtt élik le az életüket, együtt nevelnek gyereket, azok ne osszák, szorozzák a bolti blokkot a családi asztalnál.
Nekem is vannak olyan ismerőseim akik teljesen külön kasszán élnek, egy részük már szétment.
Nyilván nem reprezentatív felmérés, de az ÉN véleményem szerint is beteg dolog így élni!
Ez a lebukás hogyan jön ide, meg mit is akartál mondani??
Amúgy pont ez van nálunk is, a rezsiszámlák szolgáltatónként más-más számláról vonódnak.
Nyilván megbeszélés, azon belül saccra igazságosan elosztva alakult ez ki. De ez csak azoknál probléma, akik megszokták az irányítást. Mármint azt, hogy őket irányítják.

El lehet végezni egy kísérletet, nyilván senki nem meri megtenni, hogy a vita kedvéért ma este felveti a nejnek, hogy beszéljék meg, osszák meg a költségeket és legyen mindenkinek külön számlája.
Megnézzük, hogy holnap még ki jelentkezik be a fórumra.

Ugye szegény öreg kolléga már elszólta magát, hogy számolja, hogy a közösből ki-mennyit és habár most neki áll a zászló, de akkor is számolgatás van, hogy mennyi az "igazságos".

Hát erre nekem nincs igényem.
Druszám te megint fogalomzavarban vagy mint a kp-val 🤷🏼‍♂️ A külön bankszámla az nem egyenlő a különkasszával.
Na tehát, neked teljesen mindegy hogy külön kassza van vagy egy nagy kupacban van a pénz. Mert sem téged sem a feleségedet nem érdekli hogy megvetted az orsót vagy megvette a táskát.
Együtt kerestétek meg a pénzt, mind a ketten arra költitek amire akarjátok. Ő kimossa a szaros gatyádat te meg néha lemosod a kocsiját 🤷🏼‍♂️ Ketten együtt, főleg a gyerekkel.
Ha mindenki fixen megkapná hónap elején ugyanazt az összeget, akkor működhetne a külön kassza. De ha én 3x-osát keresem mint ő vagy fordítva akkor ez korrekt dolog? Egyenlőségről van szó mindig, akkor legyünk egyenlőek.
na szóval akkor külön kasszán vagytok(kezeit széttáró)
Hajj kishaver, orvoshoz menj már el… beszélj a problémáidról. Hidd el, rád férne, hogy végre a tengernyi utálatodat tudd csillapítani.
én leírtam már alant, nálunk ez,hogy volt és csodálatosan működött(kezeit széttáró) Hogy mi számít közös költségnek? Minden amit az együttélés okán közösen viseltek(kezeit széttáró) Próbálom inkább a másik irányból megközelíteni a dolgot apró példákkal. Pl. az nem közös ha én veszek magamnak egy horgászorsót, mert az orsó az enyém és én használom(kezeit széttáró) A feleségem egyébként is annyit ért hozzá mint én az atomfizikához(kezeit széttáró) Használni biztosan nem fogja még akkor sem ha "közös lenne" 😁
Mint ahogy én sem az újonnan vett kistáskáját vagy bármilyen ruciját vagy az új körömfestését, vagy akármi mását ami felett Ő rendelkezik😆
Szerintem a közös kasszának ott lehet jogosultsága ahol a pénzt be kell osztani. (kezeit széttáró)
Ha ismerném a nejed, most szólnék neki, hogy adjon többet vissza a segélyedből, hogy lecsendesedjél.
Pedig elég sok ilyen van,főleg a 60+osoknál.Szerintem kicsit túl van tolva ez a kasszás dolog,mindenki úgy csinálja ahogy akarja vagy jónak látja,én sem igazán tudok azonosulni ezzel a különkasszás dologgal,de valakinek meg megfelel.És már ahogy kérdeztem,egyáltalán honnantól számit a dolog különkasszásnak?Mert pl nálunk mindenkinek a saját nevén lévő számlára érkezik a mani,viszont neki van kártyája az én számlámhoz,nekem nincs az övéhez mert nincs rá szükségem,viszont nem is folyik egybe a két összeg.
Ez egy évszázados érzelmi terror.
"Ha nem közös a számla, akkor te biztos dugdosni akarod, hogy a kurvákra költöd - mondhatná a nej, de ezt nem meri, így a gázszámlára meg a gyerek szandáljára fogja."
Hogy fizetsz közös költségeket külön számláról igazságosan? Mi számít közös költségnek? Ha ebben valaki igazságos rendszert tud felállítani, már az önmagában minden elismerést megérdemel...ha meg nem foglalkozunk igazságossággal, akkor akár meg lehet spórolni egy számlát és elfogadni azt hogy anyagi kérdésekben nincs én meg te, ha nem csak mi....
Na tehát, a hazudozással addig jutsz hogy a külön kassza csupán annyit jelent hogy a bankszámlátok külonböző 🤷🏼‍♂️
Azért az általad leírt rendes összefonódás szerintem kimerülhet abban is, hogy a közös költségeket közösen fizetik, mert hogy szerintem így van rendjén(kezeit széttáró)
mindenki nem(ujjával nemet mutató) legfeljebb csak ti(kezeit széttáró)
Nálam az a modell a legszánalmasabb amikor a férfiember leadja a teljes fizetését az asszonynak. Szerintem attól nincs lentebb(kezeit széttáró)