majd kiderül mi lesz
előre kár agyalni, mert még semmi sem biztos
ha a cégeknek is 200+ lesz az áram szerintem 5ből 4 bezár, ahol ilyen ilyen 50 forintos árammal 3milla feletti a havi villanyszámla az nem tud kigazdálkodni egy 5-6x akkora áram költséget, mert ott nem az a helyzet hogy vagy fázik télen vagy nem hanem az hogy tud termelni vagy nem
nincs szerződésed x időre?
ami cégeket ismerek ott mindig van szerződés pl 55 ft 2 évig
aztán mielőtt letellik a 2 év ismét jönnek a tárgyalások és az újabb szerződéskötés
Eddig is piaci volt.Futeni meg 30 eve csak azert hogy ne faggyon szet az a buzi rendszer es a nagynyomasu tuzoltocsovek a belso terben. 😆
Nem lesz ujdonsag a hideg.
Max le kell fogynom hogy beleferjek a kinai elektromos futomellenybe. 😆
Téged is, csak nem otthon, hanem a boltodban. Piaci áron fox világítani, fűteni. Ha nem fűtesz, akkor a vevőid mind elmennek az IKEA-ba melegedni. 😆 Te meg dolgozni....
Miattatok. Nem zavar? A fasznak kell beleugatni egy olyan dologba amihez semmi közünk? Ráadásul egy kibaszott semmire kell arrogáns népet támogatnak a sajátjai bukása árán is. A brüsszelita vezéreknek ezért ki is tömik a zsebeiket, de a nép belegebed az egész euban. Hajrá támogassátok caak az idiotizmust a semmiért.
Ja, csak a holland gazdákat most zavarják le a földjeikről, írtják ki a teheneiket, tiltják a háztáji állattartást, annyi pénzt, paripát tolnak ukrajnába, hogy abból az egész bolygó jól élhetne, de "nyugati demokráciákról pofáznak! stb.
Rengeteg helyen meg lehet fogni a fölösleges villanyfogyasztást. Nekem ez eléggé mániám már vagy 10-15 éve. Azóta minden készülékvásárlásnál nagyon figyelek az energiahatékonyságra, illetve igyekszünk tényleg csak szükség esetén használni mindent.
Írtam, hogy a napi 14-15 órát bekapcsolt dolgozós PC-m legnagyobb fogyasztónk - de az is beéri minden kacatjával (kábelmodemmel, routerrel, kábelmodemmel, kislámpával együtt) 100-110W-tal átlagban (tud bőven 300W fölött is fogyasztani, de az csak napi max. fél óra). Mióta nejem nyugdíjban van, azóta napi 10 órát megy a Sony tv-je, de az meg 40W-ot kajál ténylegesen. Kettőnknek a mosogatógép mindig is fölösleges lett volna, és még a kávét is a gáztűzhelyen, kotyogóban főzzük. Mosás csak hetente kétszer, A+++-os mosógéppel. A villanyokat meg mindig leoltjuk magunk után mindenütt - a LED bírja a kapcsolgatást, nem úgy mint anno az izzók vagy a kompakt fénycsövek.
https://index.hu/kulfold/2022/...
előre kár agyalni, mert még semmi sem biztos
ha a cégeknek is 200+ lesz az áram szerintem 5ből 4 bezár, ahol ilyen ilyen 50 forintos árammal 3milla feletti a havi villanyszámla az nem tud kigazdálkodni egy 5-6x akkora áram költséget, mert ott nem az a helyzet hogy vagy fázik télen vagy nem hanem az hogy tud termelni vagy nem
ami cégeket ismerek ott mindig van szerződés pl 55 ft 2 évig
aztán mielőtt letellik a 2 év ismét jönnek a tárgyalások és az újabb szerződéskötés
Nem lesz ujdonsag a hideg.
Max le kell fogynom hogy beleferjek a kinai elektromos futomellenybe. 😆
Mondjuk ez inkább a vicc kategoria.
Na, ez az ellenzék és a választási lehetöségek egyike.
Írtam, hogy a napi 14-15 órát bekapcsolt dolgozós PC-m legnagyobb fogyasztónk - de az is beéri minden kacatjával (kábelmodemmel, routerrel, kábelmodemmel, kislámpával együtt) 100-110W-tal átlagban (tud bőven 300W fölött is fogyasztani, de az csak napi max. fél óra). Mióta nejem nyugdíjban van, azóta napi 10 órát megy a Sony tv-je, de az meg 40W-ot kajál ténylegesen. Kettőnknek a mosogatógép mindig is fölösleges lett volna, és még a kávét is a gáztűzhelyen, kotyogóban főzzük. Mosás csak hetente kétszer, A+++-os mosógéppel. A villanyokat meg mindig leoltjuk magunk után mindenütt - a LED bírja a kapcsolgatást, nem úgy mint anno az izzók vagy a kompakt fénycsövek.