En is igy vettem eszre. Oreg Hajdun olyan PU-hab kereg van, mint a picsa. Anyameknal Ariston volt egy rovid ideig, papiron ugyanaz a 80 liter de sokkal karcsubb es valoban langyos volt az oldala. Szerintem olyan hovesztesege van ezeknek az esztetikus bojlereknek, mint a hetszentseg.
mondjuk a bojlerek tényleg szopók
ami vicces hogy anyéméknak a 70es években vett bojler sokkal jobb hőszigetekő mint amit anyósnak vettünk kb 15 éve
anyós bojlere kívül langyos anyáméké hideg
anyámékét pár éve átalakítottam olyan fűtőszál lett betéve ami kb 30 centi magas így nem kell 2-3 évente kimosogatni a vízkövet elég 5-6 évente
Ugy emlekszem, az "nagycsalados" esetekben alkalmazando. Azaz 3 gyerek minimum.
Egy es ket gyerek eseten nincs kedvezmeny, 1729 kobmeterig vagy kedvezmenyes. 3 gyerek eseten ez 2329 kobmeter. Ennel tobb gyereknel +300 minden plusz gyerek utan.
én nem tartom magam igénytelennek, legalábis műszaki téren
van mosógép+szárítógép, mosogatógép, mikro, kenyérsütő, olajsütö,egy kis 2000w sütő, 2 hűtő, 2 tv, 2 laptop 1 pc, routerek beltéri+pár telefon töltő, meg a világítás,
néha vasárnaponként egy kis hegesztés, flexelés
aztán 207kwh a havi becsült fizetnivalóm
múlt év október közepétől a tényleges fogyasztásom 1700kwh ami havi 190kwh ehhez jön kb 150kwh ami a napból jön, (még csak tesztüzemű a rendszer )
Most azt tudjuk e vajon, hogy a gyerekenkénti kedvezmény a + 300 m3 az jár e az 1 gyerek után vagy csak ott ahol 3 gyerek van? Lehet 1 gyerekre nem is kell fűteni az megfagyhat(gondolkodós) 4000-1700= 2300 m3 a plusz ezt beszorzom 912-vel 2097600 + a 187000 az 2284600/12 = csak a gázfogyasztásom havi 190 ezer lesz a 35 ezer helyett(gondolkodós) Veszek egy vegyes kazánt gondolom tegnap óta minimum dupla áron meg ha lehet még kapni(gondolkodós)
Papiron belefernel az eves kedvezmenyes kvotaba. De annyira log meg minden a levegoben, hogy nem lehet tudni, hogy 38 Ft/kWh arat fizetsz-e a tobbletfogyasztasodert, vagy 250Ft-ot. Tudom, hogy baszottul nem mindegy, csak ezt eddig meg nem tisztaztak.
én valami szaladós elszámolásban vagyok. Most akkor ezt úgy értsem ha nem jövök ki a abból az áramból amit a napelemek megtermelnek a felesleget azt rezsicsökkentett áron fizetem?
Ahogy én is elsőre számoltam, nem olyan bonyolult a szabály és ha a gázt is úgy számolják majd ahogy nekünk mondták a gázosok akkor jönnek a havi beolvasások a 2-300000-es havi számlákkal. Persze azt várjuk, hogy mégsem így számolják majd mert ha az lesz csuda dolgok lehetnek.
600kw eddig is elment most igazából rájön a villanyautó + 100-al.
Semmi extra dolgot nem csinálunk van 2 garázskapu 2 tv, számítógép egy fagyasztó 1 hűtő egy ritkán használt elektromos sütő, porszívózunk, mossuk a ruhát, nyáron locsoljuk a füvet, töltünk egy autót(kezeit széttáró)
De nem ez lenne a kérdés inkább, hanem az, hogy én betáplálok a hálózatba 1 év alatt kb. 6300 kw-ot én azt visszakapom?
majd azt kell még kitalálni mit kezdenek azokkal akik nem tudják megfizetni. A mostani gázárakból is van rengeteg adó aki ezt eddig sem tudta kifizetni
Neke, is kb 6000-et számlál a mérő és se nagy ház, ketten is voltunk és klíma se, volt, most már az is van, de nem fogjuk kapcsolgatni. Nyilván lehet igénytelenben nyomni, 3 napig az alsóruha, 1 hétig az első nap koszos melósruha, fürödni 2-3 naponta vagy mint szüleim tanárként hetente 1x meg még egy halo, ilyen kiváló spórolási lehetőség van.......igaz megint büdös lesz a nép mint a szociban és minden lekoszlik és lepusztul.........
ez a lényeg
éves elszámolás lesz vagy visszajön a havi leolvasás
mert ha éves azért kis "okossággal" sok ember megússza a dolgot egy kis plusz zsetonnal
de ha a gáz(villany) havi leolvasású-elszámolású lesz akkor 10 háztartásból 9 kőkeményen beszopja
Igen akkor ha nem kértél mást, három havonta lehet módosítani és mi mindig kértük, hogy több legyen nehogy a végszámla sok legyen, de most nem engedték a túlfizetést a rendeletben legalábbis ahogy a lapok írták nem éves hanem havi limittel számolnak ami nem túl bíztató a jövőre nézve. Azt mindenki megérzi ha majd télen a havit teliáron mínusz 144-el kell kicsengetni, persze akinek nagyjából annyival emelik a bérét véletlenül pont ekkor amennyivel többet kell fizetni az nem annyira szomorú. 😄
pedig itt(is) káaán van-volt, csak pár napos kirándulást kellett volna tenni pár elmaradottabb vagy a háborúk miatt szétkúrt országokba és máris rájött volna mindenki
csak ugye pazarol mindenki, de ezt nem vesszük észre mert hozzászktunk
amikor másfél liter vizet megveszünk a boltban 100 forinttért mikor a csapvíz 1 forint közelében sincs az nagy pazarlás ám, de ezt nem is gondoljuk végig
és aki pazarolni is tud annak itt van a kánaán
Otthon se vagy egész nap, még szombat délelőtt is melózol....