Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

De meg mindig nem a foni kijelentese volt a kerdes temaja. 😆
Te pedig megousztulhatnal mar. 😆
Azt hittem, hogy te csak fával fűtesz.... 😯
1., A főni hazudik, a saját szavazóit veri át leginkább.
2., Te meg hülye vagy, és néha rohadtul fárasztó is tudsz lenni....
Kb 2500 kobmeter a tavalyi fogyasztas.
Faval lesz potolva a rezsicsokkentesig.
Tavaly többet ment a klíma, mint előző években. De nem sokat használjuk, tényleg csak ha nagyon meleg van, akkor is napi max. 2-3 órát.
Szovegertes az megint nem megy.
De rajtad nem csodalkozom.
Koztudott hogy nyakon felul gyenge vagy,csak visszabofogod a telexindexet.
Nem a foni kijelentesere kerdeztem gyagyamadar. 😆
Érdekes, nálunk csak a villany megy átalányba (Tavaly 5.000,- / hó volt de mivel a nyári klímázással túlfogyasztottunk, így tavasztól felment 5.300,- ra a havi áramdíj.)
nekem általány van gáz villany
a gáz szűk 20 ezer, a villany meg szűk 8 ezer leolvasás után meg jön egy elszámoló számla, múlt évi valami 35 volt, szóval kicsit több mint havi 1000 volt a tévedés
ahol anno én vettem 2 nap alatt 14 ezerrel lett drágább
amúgy a használt napelem még durvább 2-3 éve ami ilyen 5-8 ezer volt az most 30+ezer
és mindenz úgy hogy a németektől nagyjából ingyen elhozzák
és szemrebbenés nélkül eladják a szarokat is, szóval azért már felkészülten kell menni ilyet venni legalább 2 multiméterrel
A vaskályhák / kandallók meg elfogytak....
...tényleg, azokhoz honnan lesz elég tüzifa, ha az igény a duplájára nő?
Ti havi egyformán fizettek? Érdekes, nekünk télen 28-30000 ezer / hó, nyáron meg 3 ezer....
Az hagyján de a napelem ára hirtelen megugrott 30%-al a bejelentés utáni napon.
20ezer havonta fogalmam nincs mennyi az köbméterben
ebből a gázbojler 4-5 ezer mert egyik ismerősnek csak az van(mag a gáztűzhely)
Mennyi gáz fogy nálatok egy év alatt? Fűtés + gázbojler....
nem feltétlen, pl nekem is van szigetelés de baszhatom mert 20 éve még az 5 centis szigetelés volt a divat, namármost ezt lecserélni 20 centisre még akkor is őrült nagy összeg ha ilyen drága a villany
Régi kádárkockák meg a nyócvanas évek eltolt vagy másfélszintesei duplájábol se jön ki. Amig gázzal fütöttem nekem is háromszorosa ment el a limitnek.
Vidéken azért a legtöbb helyen meg van a vegyestüzelésű kazán is, a városi lakások meg jellemzően kisebbek.
Akinek nagyobb (de új) háza van, annak van rendes falszigetelése is.

A csak gázzal fűtött szigeteletlen kádár-kockákkal lesz baj - ha elbontották a régi kéményeket. (Gazdagék meg ne fűtsék rezsitámogatott gázzal a jakuzzit, medencét, na....)
nem sétésnek szánom, de ti 2 vén pöcs vagytok
az átlag család nem ilyen, egyrészt 2+1....4 ember van, nagyobb emiatt a lakás, több a fogyasztás
pl ismerős mondja elcuccolt a 2 lánya kb fele lett a villany.......
anyós is kijön lazán mert télen 1 szobába becuccol a lakás többi részében van 12 fok, nagyon nem is mászkál mert alig tud menni
Attól függ: ha évi 1728 m3 gázról van szó, akkor egy kisebb, pláne hőszigetelt házban, lakásban szerintem simán ki lehet jönni. Ha ennek 12-ed részét, havi 144 m3-t lehet csak olcsón venni, akkor természetesen nem.

Nekem 1250-1400 m3 az évi fogyasztásom, de a leghidegebb téli hónapokban 250 m3 fogy (nyáron meg 20 se....).
(Picike, falszigetelés nélküli ház, de mindenütt konstans 23 fok van bent. (Mivel hogy itthon melózok, másfél éve a zasszony is itthon van - ráadásul fázósak vagyunk.) Bojler, tűzhely gázzal megy.
van egy 4kwh akkum, kímélő üzemmódban van 3kwh tud most leadni
ha süt egész nap és sütünk-mosunk-locsolunk akár 14 kw is kimegy egy nap ingyen
jövő héten lesz egy bontott 3,5kw légkondim 2 éves, lecserélték egy olyanra aminek 2 beltérije van és egy külső egység
70 a beszerelés 50 a légkondi, gagyi gree de ennyit simán megér még egy év gari is van hozzá
már csak egy villany bojlert kell szerezni azzal a gázon is spórolok havi 4-5 ezret, így pont eleférek a jóárasított limitbe ha éves elszámolás lesz
plusz a hálózati villannyal annyit fűtök hogy maradjon az a fogyasztás ami eddig volt
akinek nincs villany bojler meg villany sütő és nem mos napi 2 géppel az simán kijön ennyiből a villannyal
a gáz az már bajosabb, ha avval süt-főz és a melegvíz is gázos, annak már egy másfél szobás lakás fűtése is necces, családi ház meg lehetetlen ott télen elmegy 10 köbméter gáz naponta
Akksid van már? Vagy mit kezdesz a megtermelt áramoddal?
érdekes volt látni azokat az ismerős arcokat akik hónapok óta basztatnak milyen hülye vagyok a szigetüzemű napelemmel
na ezek az arcok meg most avval basztatnak csináljunk nekik is....
és mindez egy hír miatt ami még egyszer sem biztos hogy végre lesz hajtva
Akivel beszéltem és családi házban laknak többnyire nem jönnek ki. Villanybol még csak csak páran de gázbol már nem. Kevesen fütenek már szénnel fával.
Logikailag szerinted nincs igazolva? Mondott a főni valamit, ennek az ellenkezőjét csinálja most! Ő állította ezt, erre hátraarcot csinál! Szóval a kijelentését a főni maga cáfolta... Logikus...
De ne gondolkodj rajta sokat, nehogy fájjon! 😂