Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A szovjetúnió felbomlásakor közösen garantálták.
És volt egy szóbeli megállapodás hogy nem közelítenek a natoval az orosz határához.
Aztán mégis nato tag lett a teljes varsói szerződés.Ukrajnával a helyzet az hogy 91-től nagyon komoly jelenléte volt az usákoknak,első körben a nuland megmondta kerek perec hogy 5 milliárd dollárral megbuktatták a janukovicsot.És elkezdték a full nyomulást kiképzésekkel és fegyverszállításokkal.
Közben konkrétan a nato a lengyel,bulgar,román,lettlitvánészt országokban megszaporodtak a rakétaindító rendszerek.
Putyin ezt nehezményezte.
De ezeket még mind lenyelték.
Ukrajna.Nyíltan kimondták a nato csatlakozást,kiképzés,fegyverek.Putyin nyelt egyet és kitalálta a kis zöld emberkéket.
Ugyanis van egy nato szabály hogy nem csatlakozhat senki aki háborúban áll.Adott nekik egy háborút.Nem nagyot,néha puffogtattak ennyi.
Se az usákok,se a nato,se az ukrik nem értettek ebből.Tovább nyomták a natot.Már tervben voltak ukriban is a rakétarendszerek telepítése,szerződés aláírva.
Innentől meg hát be lett baszva az orra mindenkinek.
Te amilyen egy idióta fasz vagy úgy gondolod a békésen legelésző ártatlan barika ukrikra rátámadt a derült égből a gonosz putyin.
Holott kurvára nem.Minden akció és reakció sorozata.
És rohadtul nagy a felelőssége az ukri és usáknak akik az utóbbi egy évben bármikor leülhettek volna tárgyalni.
De a nehezen összehozott minsk 2 megállapodás betartása és egy semleges státusz nyugati védelmi garanciákkal rendezte volna az egészet.Minusz a krím,az sosem volt ukri csak egy részeg szovjet elnök odacsatolta.
Ehhez képest a nyugatiak csak folyamat tolják a pénzt,fegyvert ebbe a döglött lóba ami ukrajna.
minden rohadt nap kijelentik hogy oroszországról le kell válni energiában,sosem leszünk partnerek többet,küldük a fegyvereket ingyen hogy legyőzzük az oroszokat stb.
De azé szállítsd már kérlek putyin a gázt még 27-ig míg felépítjük a nagyrakat LNG terminlt meg a katariak növlik a termelést.
Amikor meg a ruszki aszongya nagybüdösfaszt,letekerem hogy felmenjen az ára íg ti is szoptok ő meg még diszkont áron kevesebbet eladva is szakít többet mint nekik eladva szerződött áron akkor megy a sivalkodás.
Na kb ez a helyzet nem az ami a setét agyadban van.
Hékás ez nem Német reklámból való 😂 😂 De ha nem akkor legalább nem egy négerrel kell össze bújni min dajcsladba 😂
Nekem azt semmi gondom nem lenne vele sőt így nyilatkozott Orbán is béke időbe ez van csak hogy változtak az idők
Egy céges számla meg úgy tűnik mint ha bujtatott alkalmazott lenne ( persze nem mindenki de van ilyen )
10 cégnek szolgáltatok stabilan + kb 50-nek hébe-hóba . Fél évente kért tőlem magán személy számlát így Kata elhagyja testemet 😖 pedig szeretem 😍
...ugyan nem írta, de gondolom nagyobb cégehez jár...
Van egy folyamatos üzemü gyártósor fix termékkel , hosszútávra leszerzödött áron. Szemmel láthatóan megemlkedtek a nyersanyagárak, az energia árak, és munkabérek. Hol látod a mozgásteret a vállalkozásnak ahol ki tudna bújni a szorításból? Mint diplomás mérnök, ismerednek kell, hogyan lehet fejleszteni egy gyártósort, terméket, hogy javuljon a hatásfok. A legkisebb fejlesztés/ automatizálás hatékonyságnövelés, kihozatal javítás a mai kihegyezet sorozatgyártásokban komoly költegekkel, kockázattal járnak, és nagyon sok idövel...
Szerintem nem annyira nevetséges...
Hol lennének? Ellenzékben.... 😆
egy céggel mi a gond?
pl gyermekem a google cégnek számláz havi 3-500 ezret(vírus óta inkább 2-300)
ebből fizet 50 ezret, net 8 ezer telefon 5ezer
plusz évi átlagban 5-600ezer a technikára ami még 50 havi pénz
szóval a harmada ugrott eddig is de most a 50 helyett lesz majd 100 és badzakodni kell millió számlával hogy ismét 50 ezerre lemenjen a fizetnivaló adó
szóval a könyvelőn kívül senki sem jár jól, mert az államnak egy forint plusz nem fog menni
utólag mindig van rengeteg okos ember
de hol vannak ezek akkor amikor kellene tenni valamit?
Ez se butaság - rezsi ügyben:

https://telex.hu/gazdasag/2022...
Módjuk ezzel egyet értek
"Az online adózás világában, amikor a NAV mindent lát, meg lehetett volna oldani, hogy csak a rendszeresen több cégnek számlázó katás vállalkozások maradhassanak a kedvezményes adónemben. "
Ez csak úgy, de érdemes elolvasni:

https://telex.hu/velemeny/2022...
általában még mindig többet keresnek mint a minimálbér
csak ugye a járulék 30-50 ezrekkel nőtt
szóvsl ugyanúgy 250 ezret kap a jóskapista mint 3 éve csak a cégnek ez 50 ezerrel többe van
Öcsém az állami cégnél 13.havit nyár elején decemberben 14. havit kap.......nekünk tegnap szóltak, hogy mindenki kap egy 10000ft-os utalványt valahová mert megérdemeljük.......lehet, hogy glamour kuponokat kapunk majd. 😄
haver már 5-6 éve is 3000 keresett, síklézergép programozó+gépkezelő volt
de ő is hazajött, mert az osztrák köcsög nép 😂
Hát USA hogy elkezdet Ukrajnába piszmogni az nem épen szuverén , de így beérett a garancia legalább 😂 😂
De majd 800 millió ember állja cheket
"....a minimálbér az egekbe szökött..." Na itt felröhögtem, ne haragudj! 😂

Ha valaki 8 óra kemény munkával nem keresi meg a jelenlegi minimálbért, akkor annak a főnöke alkalmatlan vállalkozónak.
Nekem szerencsére hazaköltözött már mindenki. Az egyik legjobb barátom ősszel jött haza ausztriából. Nagy cég, nem szalagmunka, viszonylag laza de jól fizető. Nem sokkal volt 1700felett a fizetése. Ami ott hatalmas plusz az a nyáripénz és a 13.havi. De lassan tényleg mindneki hazajött.
én járok kb 15 céghez
nem látom azt hogy rosszabb lett volna a helyzet egészen a covid hiszti kirobbanásáig
azóta hallom hogy vannak kisebb nagyobb gondok cégvezetés szinten, persze pontos ismeret nincs de amikor a 20 forintos áram 50-70 forint lett meg a minimálbér az egekbe szökött azóta ráncolják a homlokukat
pesze nem vagyok együttérzó mert a cég fejlesztés helyett inkább mercikocsi afrikai szafari playmate feleség stb lett, mist meg omlik össze a rendszerük
dolgozói szinten is a covid óta van inkább morgás
Én sem mentem mondván elég a kis pénz mert abból is meg lehet élni na meg van saját ház, ágy meg ilyenek és különben is itt vagyok itthon viszont a kis pénzből nem lehet nagyot fizetni.
Tök átlag okoska, sima buszsofőr napi 7 óra munkával, a volt felesége keres napi 4-5 órában menekültkonyhán ételosztogatóként 1400-at a nevelt fia két műszakban valami tejüzemben 2100-at......a segélyek kisebbek, de a segélyezett meg kap kedvezményeket. 8 éve nem politizálok még haveri körben is kerülöm ezt viszont nem lehet átlépni és remélem jelentősen változtatnak rajta.
Ott szerintem nem találsz egy katast se
Én se mentem szerinted miért ?
Romkocsmából előhúzót narkós geci mind
12 éve ugyanaz a kormány harsogja a sikerpropagandát - ezt már nem lehet Gyurcsányra kenni.
A Szovjetunió felbomlásakor az állig felfegyverzett Ukrajna lemondott az összes atomfegyveréről, mert az oroszok és a NATO szerződésben megígérte, GARANTÁLTA a szuverenitását a továbbiakban. Putler ebbe szart bele de rendesen....
evvel vitatkoznék hogy a kormány miatt ennyi a bér
a szemét nyugat miatt ennyi a bér meg azok miatt akik kiárulták az országot fillérekért
volt egy működőképes gazdaságunk, ami persze több sebből vérzett
ahelyett hogy tettek volna pár ragtapaszt a sebbre inkább levágták a gecibe aki vérzett, persze utána is vérzett de legalább esély sem volt a gyógyulásra