Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Én maximálisan egyetértek azzal amit leírtál.
Egyébként borítékolható volt a MadMax jövő.

Csak a kánaánt hiányolom. 🤔
6000kwh áram hova megy el nálatok? nálunk ilyen 2000-2200kw hogy csak
legalábbis erre emlékszem egyszer pár éve megnéztem a leolvasott számlát ilyesmi volt rajta
Ne tord a fejed,az okostelon sporoltal annyit hogy az ideit kifizesd. 😆
Inkabb azt mond hova menjek tiz kobmeter akacert es mennyit fizessek neked a hasitasiba. 😆
én most megnéztem 2021 03 hóba cseréltek gázórát akkor 0-ás volt, a szeptemberi leolvasás 954 ma 4512 van benne. Úgy kalkulálok 1 év alatt kb. 4000 m3 gáz megy el.(kezeit széttáró) Nem voltam 1 hétig nem hallgattam híreket és nem is egyértelmű mi az átlagostól nem eltérő fogyasztás? Nekem 17 év óta az az átlagos,hogy ezek szerint elmegy 4000 m3 gáz /előtte sose néztem/ és elmegy 6300 kw áram ezt meg a napelem felszerelés miatt tudom. (kezeit széttáró) Ehhez képest megnéztem a kormány szerinti átlagosat én ezt elég viccesnek találtam(gondolkodós) 1700 m3 gáz és 2500 kw áram. Megnéztem azokat az 55 nm konvektoros lakásokat ahol folyamatosak a lakók ott gázból vastagon belefér döntően 900-1200 m3 gáz fogy a villanynál nagyobb a szórás. Ahol hajdú bojler van és teletöltött kádból fürdenek ott 4000 kw is van a villany ahol nincs ekkora pocsékolás az belefér a qvótába. Szóval ki merem jelenteni, hogy a kormány átlagfogyasztása nagyjából egy lakótelepi lakásra érvényes ami jó esetben szomszédok által alulról, felülről oldalról is támogatva van esetleg egy ugyanilyen méretű családi házra. Nem gondolnám, hogy döntően ebből van a több. Ha csak saját városomba szét nézek a lakótelepek aránya lényegesen kevesebb mint a családi házaké ez egy nagy városban persze lehet másként alakul. Nekem az sem egyértelmű hogy a gyerekenként +300 m3 az csak a nagycsaládosokra vonatkozik e vagy aki 1 gyereket nevel arra is(gondolkodós) Az áram sem tiszta nekem a napelemem betermel a hálózatba több mint 6000 kw-ot nekem ettől nem is nagyon kell több ezt gondolom visszakapom vagy nem?
A szigeteles es energetikai korszerusites hianyat vitatnam.Kbaszott sok,sot mindenki a kornyzetemben es ismerettsegi meg informalis korben ablakcsere-hoszigetelest meglepte mar regen.
Én simán átírtam a webes felületen. Nem ők találják ki, csak ha nem veszed a fáradságot.
Amúgy meg honnan veszed hogy működik? Senki nem tudja. A villamos művek ügyfélszolgálatán ki van írva, hogy ha emiatt keresnéd őket, akkor ne tedd mert ők sem tudnak semmit mi lesz 😂
Szóval megint kitalálsz valami fantáziát és azon háborogsz.
Szerintem csak bedobták a legdurvább forgatókönyvet, az emberek jól felháborodnak, lehet még hozzá is költenek ilyen dolgokat, hogy még jobban beijedjenek, aztán 13 forint helyett lesz 20 forint az áram ára végén.
Mindenesetre hiszti helyett én gyorsan optimalizáltam a fogyasztóimat, kiderült jó pár dolgot kikapcsolhatok, vagy csak nagyon ritkán kell bekapcsolni. Megrendeltem 4kW-nyi újabb napelemet, azzal megint nullán leszek (új villanyautó megdobta a fogyasztást, miután 3 hónap alatt 12ezret beleraktam). Aztán bekaphatják akármi lesz. Benzin nem érdekelt eddig sem, motorba kevés kell. Villany megint csak nem fog érdekelni, gáz pedig abból a szempontból nem, hogy van vegyestüzelés, ha van felesleges áramom akkor azzal is tudok fűteni.

Szerintem sokkal előbb kellett volna ezt meglépni a kormánynak, ebben van kurva nagy felelőssége, mert a túl olcsó energiák miatt az emberek önfeledten pazaroltak, szartak az energetikai fejlesztésekre, hőszigetelésre, takarékos fűtésre, takarékos berendezésekre, napelemre, mert soha nem térül meg...csak ha ilyen helyzet áll elő, aztán meg megy a siránkozás, amikor bekövetkezik egy ilyen gázhiány.
Aztán most egyik napról a másikra bejelentik, a rezsicsökkentés kvázi megszűnését (bár azért a legkisebb fogyasztók még így is védve vannak) mert kényszerhelyzet van, és az emberek ennyi idő alatt nem tudnak mihez nyúlni, csak a siránkozás marad, mert még egy hőszigetelést sem lehet ilyen rövid idő alatt feldobni, ha épp nem menne fel az egekbe az ára, mert mindenkinek most jut eszébe. Igen nekem is a napelem, ezért 30%-al fizetek többet, mert nekem is volt mindig fontosabb, így én sem vagyok okosabb az átlagnál, de legalább nekem van miből megoldani a problémát.

Amúgy szerintem jobban tennéd ha felkészülnél a remeteségre. A régi kényelmes világunknak vége. Örülhetünk ha nem lesz MadMax, és csak a termosztátot kell lejjebb tekerni, meg többet kell bringával közlekedni.
A medve aszodon is lathato volt,es fenyegetoen kozeledett budapest fele,valszeg hallott a pléhcsárdáról. 😂
Emlekezteto. 😂
Ajjajjjjjj
Ha netán megesz a medve, szarjon egy hétig rongyot. :D
Szoval mindenki vegyen sok pulovert,lehetoleg renszarvasost. 😂
A tényen ez mit változtat?
Azt fújod most, amit ő. 😆
Ez mi? 😂
Tudok rola. 😂
De en nem indulok valasztason. 🤔
Ez eddig is így volt az általánynál,az előző évi alapján fizettél többet vagy éppen kevesebbet.
Márky-Zayt ezekért a tanácsokért kigolyózták.
Emlékszel? 😂
Ja,es kissebb kocsival kene jarnod,vagy menjetek 5 en egy kocsival,megoszlik a koltseg.
Mert a tavalyi atlagfogyasztasod van statban.
Miert nem a juliusi?
Jo lenne a nulla mi?
Nulla,azon felul piaci.A majdnem fonokod szerint mar aprilistol piacit kene fizetned fullban hogy sporolasra osztonozzon.Inkabb szigetelj,korszerubb kazant vegyel,furdovizzel ontsd le a vecet,mert az olcso energia pazarlasra osztonoz.
Vegyel fel ket pulovert es 18 fok is eleg.
Így van, kár a vernyogás így is úgy is fizetni kell. De ne is sajnáljunk egy szolgáltatót sem, hogy esetleg deficittel szolgáltatnának ugye.
Az ársapkás üzemanyagokon is lehet rendesen haszon.
Nekem azt sikerult ertelmeznem hogy te bizony informacio nelkul hadovalsz hulye kijelentesekez.
Mivel te mondtad,nem tudod mennyi az annyi.
Igazabol ami nincs megirva a telexindexen ahhoz sikhulye vagy,szoval nem biztos hogy neked kene azt a rajzot csinalni. 😂
Inkabb nezz haborus videot,hamar ennyire vagysz ra. 😂

http://youtu.be/gMTNMX7ZxLs
Én túlléptem mind a kettőt, és fizetek is, ahogy kell.
Mást egyébként se tudok tenni.
Én azt nem értem, még most sem, hogy nekem miért a tavalyi átlagfogyasztásom alapján számláznak augusztustól?
Miért nem onnantól, amikor a megszorítást bevezetik?
Ha mától esetleg spórolnék és nem lépném túl a keretet, akkor mi alapján fizetek emelt áron?
Na mindegy is!!!
Változtatni nem fogok igazán semmin, mert eddig se pazaroltam. Élni meg nem fogok úgy mint egy remete. 🤘
Ezert kerdezem,es ezert kummantasz,mert nem tudod,de azert siman kijelented hogy sokkal tobb.
Csak jelzem,a te fonokod nem az enyem. 😆
Es hogy o tudja te nem az is tutibiztos.
Mi egyiket sem lépjük túl, ha meg netán így lesz jól kifizetjük, teljesen felesleges ezen mérgelődni.
Egyébként, hogy megnyugodj, senki nem tud pontos számokat. Még a főnököd se szerintem.
Nem azt mondtam, hogy hazudott, hanem, hogy csúsztatott.

Nem ugyanaz.
Így biztos felfogod.
A csúsztatást arra értem, hogy hivatkozott itt a hosszútávú, olcsó gázszerződésre, ami hozzájárul a beígért rezsicsökkentéshez.
Most meg egy picit máshogy forognak a lapok.
De nincs ezzel semmi probléma, mint írtam is, tehát aki túllépi, az fizet, nem morgolódik!
Szerinted ki tudja pontosan megmondani? Mikor azok sem férnek hozzá akiknek még jogosultsága is lenne... Ha megmondod hány ccm-es mondjuk Rosamund Pike melle, akkor megmondom én is! De kérdezhetném azt is hogy a paksi atomerőmű szerződésének 3. oldalán mi van? Nem ez volt a lényege az egésznek, hogy pontosan mi mennyi... De ezt nem sikerült értelmezned(mondtam már, olvass sokat inkább mint háborús youtube videókat nézegetsz), vagy csak terelsz mert nem találtál magyarázatot a főni tettére?!?!
Rajzoljak neked hozzá összeszerelési útmutatót? Hátha...