Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ja,valszeg a nyaron cola hutesre hasznalt pinceben levo regi hutot telen kihuzom,es figyelek a veletlen felkapcsolva maradt villanyokra.
A napelemrendszer hoz nem penzt.
Szerintem eljön majd az idő mikor az ember szíve szerint le verné a tetőről akkora lehúzás lesz.
https://mandiner.hu/cikk/20220...
Csak az a baj hogy ezzel az eu vezetők nincsenek tisztában,mi fogunk szopni
"...a szokasok atgombolasaval siman kibekkelem ezt is..."

Na, pont erre akarják nagy hirtelen rávenni a népet. És hidd el, "a (Parkside-dal) sikerülni fog!" 😆
Ami meg kerdeses mi lesz a ceges villany es gaz ara valtozik e.A gazszamla olyan trukkos hogy passz mennyi a kobmeter,a villany 50 forint kwh.
A tavaly vett fa ki fog tartani a mostani telen ugy hogy bennemaradok a rezsicsokkentett reszbe,villany kerdeses,de legkesobb januarra fenn lesz a napelemrendszer,a szokasok atgombolasaval siman kibekkelem ezt is.Jovore komolyabban ra kell fekudni a tuzifa beszerzesre.
Egyet se tudtál.
Ettöl joval több a fogyasztásom. De minden villannyal megy, kivéve a melegviz, az gáz. De két gyerekkel nem elég a hetiegy mosás sztem sehol.
Vélhetöen csak az A1 lakossági dijszabástvették figyelembe a többit leszarták. Geo, H, vezérelt nem ment az átlagolásba.
Hat hogy szoval tartsalak. 😂
Akkor mif@sznak válaszolgatsz? :)
A videk jedi kardja dolgozik. 😆
azért azt is nézd(bár ha drága lesz a villany akkor majdnem mindegy) hogy egy ariston tömítés annyi mint egy hajdún a fűtőszál meg az anód csere kompletten
és az aristont sokkal kevesebben szerivizelik mint a hajdút
a hajdút bármikor szétszedem kitakarítom, ami szar kicserélem, aristonhoz meg max akkor nyúlnék ha nem működik és már úgy is mindegy.....
én pont a hajdúkat nézegetem, olyan kell ami nem működik és olcsó, ellenben nincs szét rohadva
eddig csak rozsdásakat találtam 10 ezer körüli árfekvésben
a fűtszálat úgy is ki akarom cserélni kisebbre, szóval nem kell hogy működjön
Minden egyes keszulekuket nem vizsgaltam, elhiheted. Ami ott volt, az kivitt a beketuresbol, azon a kis ovalis szerviznyilason a kezem is alig fert be vizkovet kikaparni.
hát nem(ujjával nemet mutató) 3 helyen van ilyen bojlerem töredéke a fogyasztás most pont indulok még 3 db. aristonért.
az pont fasza(gondolkodós)
Én már pedig nem fogok még 2-őt csinálni(szemeit körbeforgató)
Ugyehogyugye? 😂
Akkor jó, ezek szerint mindenki szigetelt házban lakik, nem lesz gond a gázszámla 😄
Pitlak ismeretseg,de mondom,minden nyaron a vasarlok 90%-a ablakcseres-szigeteles-felujitasokhoz idoziti a butorvasarlast.
Tegnap én is méregettem: a dolgozós gépemnél a ritkán (pár naponta, akkor is csak pár percet - legfeljebb egykét órát) használt készülékeim fogyasztása készenlétben (kikapcsolt, de bedugott állapotban) is vagy 15W együtt. Napi 24 órában ez is havi 10 kWh (Ezek a lézernyomtató, a második monitor és az asztali rádióm / mini HiFi-m egyébként....) Na szóval ezek hárman mennek szépen egy kapcsolós elosztóba. ha kell, akkor bekapcsolom, utána meg ki - látszik is, mert világít a kapcsolója.
En nem,mas igen,van egy combos pc installacio,meg ket huto es egy fagyaszto,mosogatogep,mosogep stb....
Ez egy resze.....
Igen. A jódolgukat nem veszik észre az emberek, csak amikor elveszítik.
Nekem meg az ismeretségemben szinte mindenki villanyautóval jár, országos szinten mégis csak pár százalék az arányuk.
Tavaly márciusban vettem tárolós Hajdú gázbojlert (mert kilyukadt a régi FÉG-es) és ez teljesen hideg kívülről. A régi tényleg langyos volt. (Az új az purhabos szigetelésű, a régi meg vékony kőzetgyapot volt)
207kWh azt egy 300W-os folyamatos fogyasztásra elég.
Szóval hűtő, PC routerek ami számít. A tipikus nagyfogyasztókat csak rövid ideig használod, így azok jellemzően nem dobják meg komolyan a fogyasztást.