Ja,valszeg a nyaron cola hutesre hasznalt pinceben levo regi hutot telen kihuzom,es figyelek a veletlen felkapcsolva maradt villanyokra.
A napelemrendszer hoz nem penzt.
A tavaly vett fa ki fog tartani a mostani telen ugy hogy bennemaradok a rezsicsokkentett reszbe,villany kerdeses,de legkesobb januarra fenn lesz a napelemrendszer,a szokasok atgombolasaval siman kibekkelem ezt is.Jovore komolyabban ra kell fekudni a tuzifa beszerzesre.
azért azt is nézd(bár ha drága lesz a villany akkor majdnem mindegy) hogy egy ariston tömítés annyi mint egy hajdún a fűtőszál meg az anód csere kompletten
és az aristont sokkal kevesebben szerivizelik mint a hajdút
a hajdút bármikor szétszedem kitakarítom, ami szar kicserélem, aristonhoz meg max akkor nyúlnék ha nem működik és már úgy is mindegy.....
én pont a hajdúkat nézegetem, olyan kell ami nem működik és olcsó, ellenben nincs szét rohadva
eddig csak rozsdásakat találtam 10 ezer körüli árfekvésben
a fűtszálat úgy is ki akarom cserélni kisebbre, szóval nem kell hogy működjön
Minden egyes keszulekuket nem vizsgaltam, elhiheted. Ami ott volt, az kivitt a beketuresbol, azon a kis ovalis szerviznyilason a kezem is alig fert be vizkovet kikaparni.
Tegnap én is méregettem: a dolgozós gépemnél a ritkán (pár naponta, akkor is csak pár percet - legfeljebb egykét órát) használt készülékeim fogyasztása készenlétben (kikapcsolt, de bedugott állapotban) is vagy 15W együtt. Napi 24 órában ez is havi 10 kWh (Ezek a lézernyomtató, a második monitor és az asztali rádióm / mini HiFi-m egyébként....) Na szóval ezek hárman mennek szépen egy kapcsolós elosztóba. ha kell, akkor bekapcsolom, utána meg ki - látszik is, mert világít a kapcsolója.
Tavaly márciusban vettem tárolós Hajdú gázbojlert (mert kilyukadt a régi FÉG-es) és ez teljesen hideg kívülről. A régi tényleg langyos volt. (Az új az purhabos szigetelésű, a régi meg vékony kőzetgyapot volt)
207kWh azt egy 300W-os folyamatos fogyasztásra elég.
Szóval hűtő, PC routerek ami számít. A tipikus nagyfogyasztókat csak rövid ideig használod, így azok jellemzően nem dobják meg komolyan a fogyasztást.
A napelemrendszer hoz nem penzt.