Hello zxr7501!
Nem is tudom hogyan bukkantam az írásodra/ha jól látom már több mint 1 éves/
Sajnos segíteni nem tudok,inkább csak kérdezni szeretnék valamit.
Nekem is 900 RR-em van/picivel öregebb/ és szerintem nekem is ugyan az a problémám mint neked.
Ha hidegen beindítom a motort tulajdonképpen nem hallani semmi különöset,korához képest szépen,csendben jár a motor.ha elindulok és elkezdek gyorsítani egy bizonyos fordulaton elkezd csörögni-zörögni,zakatolni. Sajnos a fordulatmérőm nem működik,úgyhogy nem tudom megmondani,hogy milyen fordulaton csinálja,de 1.fokozatban KB. 40-60,2. fokozatban KB. 50-70 KM/h-ig és így tovább az összesben csinálja.Ha átlépem 1-esben a 60-as, 2-esben a 70-es határt akkor elhallgat/3-4-5-6 detto/ Ha már teljesen bemelegedett,akkor már alig lehet hallani.,de addig nagyon is zavaró.Voltam vele 2 különböző HONDA szervízben,ott rögtön kizárták a főtengely és a hajtókarok hibáját/már 25 000 kilométert rámentem és nem mondhatnám hogy romlott volna vele a helyzet/
Szerintük a vezérlánc szól benne/a cbr 600 f-eben teljesen másképp jelentkezett a vezérlánc hibája.Ott motorfékkor csörgött 3000-től 2000-ig/
Na szóval:egy haverom kicserélte a vezérláncot de még mindig ugyanúgy zakatol.Azt mondják ki kell cserélni a feszítőt is.Persze ez mind rendben van,csak nincs kedvem már rá költeni.Pláne ha felesleges.
Az lenne a kérdésem,hogy a tiéddel mit tudtál kezdeni. örülnék ha megírnád. Köszi!
hg3@freemail.hu
Hello mindenki!Lenne egy K... nagy gondom!Röviden:Olasz robogo(morini franco motori50)full felujitva,pöcc-röff indul,uj görgök és mégis b...ik normálisan menni,vagyis a motor pörög mint a marha de max 40-et megy!Mi a bánatos f....at cseréljek még ki rajta hogy ugy mennjen ahogy azt kell!Ha valaki tudna segiteni az nagyon jo lenne mert én kifogytam!Elöre is köszi!
ha közelebb nem találok akkor kérek majd bajai címet a fúráshoz
a dugó eléggé barna a gyűrűk alatt is
meg valami elég jól megkarcolta a dugót is hengert is
szerintem eltörhetett benne a gyűrű vagy ilyesmi és az előző gazdi csak a gyűrűt cserélhette, mert az nincs elkopva
Kuplung csuszas miatt most szedtem szet a kuplungomat.
A szervizkönyvem külön felhivta ra a figyelmet, hogy csak akkor bontsam meg ha van cseredarab tömitesem. Elöször biztosan gondoskodnek egyröl.
Segítsetek.! Nem indul a motorom.(GSX-r 400.) mentem vele elkezdett fulladozni megtorpanni gázadásra,aztán leállt.Kis idő mulva beindult és csak szívatóval ment pörögve mint az állat.Ha húztam a gázt akkor fulladozott.Valahogy hazavergődtem vele azóta nem indul.A porlasztók alját leszedtem kitakarítottam bár nem volt igazán kosz bennük.
Vagy ha az csak egy záródugó, át lehet fúrni a menetet nagyobbra. Ehhez persze le kell venni a fedelet, a tömítésnél az anyagától függ, hogy kibírja-e a szerelést. Yamahán vettem már le úgy kuplungfedelet, hogy utána vissza lehetett tenni a régi tömítést. Dehát ez Suzuki, úgyhogy biztosat nem tudok mondani.
Sajnos egy ilyen teljesítményű motornál nem sokat tudsz a végsebességen növelni. Viszont arra figyelj, hogy ha kisebb lánckereket teszel a motorra, a lengővillát védő műanyag gyorsabban fog kopni. Ha meg nagyobbat akarsz felszerelni, lehet hogy a lánc nem lesz elég hosszú. Ezekre oda kell figyelni!
Az első lánckerék méretét 1 fognál többel szerintem fölösleges növelni. Ha hátra akarsz kisebbet tenni, 2-3 fog a maximum ami belefér. Én YBR-125-öst áttételeztem át, előre egy foggal nagyobbat tettem; a végsebesség nem nőtt, mert nem bírt kiforogni, de a fordulatszám csökkenése miatt kevesebbet fogyasztott ötödikben, és a gazdája szerint a városi forgalomban is könnyebb volt elhúzni az autóktól, mert egyesben tovább lehetett gyorsítani.
Az RMZ-men véletlenül elszabtam a képen látható csavar menetét. A csavar körbe-körbe forog, nem szorul meg. Az érdekelne, hogy most vehetek rá egy új deklit, vagy elég ha veszek/teszek bele egy másik csavart? Ha leszedem a deklit, hogy megnézzem annak a menetét, utána oda új tömítést kell tenni?
Mennyibe fájna egy dekli,csavar,tömítés? (külön-külön)
De ha a dugók falán nem látod , hogy a gyűrűk mellett "leégett " volna , akkor még ne furasd szerintem ...
Enyém is ilyen volt (bár én nem mértem a rést)).Melegen megszorulna ha nem lenne hézag (nem tudna tágulni ...) nekem ezt mondták
összerektam a mocit és tökéletes ...
A tekercs annál elöbb.én azt nézném meg ha az sem akkor az elektronikát.