Nekem ennél sokkal jelentéktelenebb gond volt NSR-rel de az is olyan volt, h bárkit kérdeztem, se kép se hang, aki megnézte, az se tudott nekem mit mondani rá, de két nap alatt megvolt....
Mondjuk akinek értelmesebb rálátása van a dolgok működésére, mint nekem, annak sokkal egyszerűbb. De ha ennyi hozzáértéssel nem volt még olyan,amit nem fogtam volna fel, ha elmagyarázták, akkor sztem menne az mindenkinek.
Tényleg... Service Manual, vagy egyéb okos leírások a motorról... Sokat segít!
Aki még nem szívott lehetetlennek tűnő problemmel, az csak valami csilivili divatmotoros. Két éve az egész tavaszom erre ment rá. És egyszerűen semmi nem utalt arra, hogy a kipuffogó dob belsejéből kitört csődarab leszűkítette a kimenő csövet, ezért az egyik henger 5000 fölött szép lassan elhalt. Képzeld már el azt az örömöt, amikor két hónap hasztalan okoskodás, és szopás után levettem a két dobot, és minden henger 12000-ig állat mód tette a dolgát.
még nem volt olyan probléma amit ne tudtam volna megoldani, motorszerelés terén.. nézd meg apraszakit , neki sem motorszerelő a szakmája de állítomm hogy precizebben és jobban öszerak egy motort mint az ilyen két éves képzésen részt vett OKJ-s motorszerelő ZSENIK.....
nem két éve hanem vagy 8 éve minden szart megcsinálok, kezdtem a simsonokkal ezzel azzal.. aztán nem ugrottam meg a komolyabb gépektől sem. KTM sem egy nagy vaszizdasz amint már leirtuk ha van manualod., ugyan úgy más sem. csak kell hozzá egy kis affinitás én a legjobban a műhelyben érzem magam.. szerelek éjjel nappal...
Ha ez az a kanyar amire én gondolok, itt már én is jártam így az AF1-el. A korlát túloldalán van egy kereszt csak ezeken a képeken nem látom. Szerencsére nem lett nagy bajom.
Hát felőlem.. Nekem a hondán a kutya szétrágta a kábelköteget.. De csak a felét El is adtam.. Nem pöcsölnék ilyennel. Amikor meg láncot cseréltem,elgurultam egy szervízbe,és megkérdeztem,mennyire fasza a feszessége.. Annyival jobb a szervíz,hogy nekik már van valamekkora tapasztalatuk. Nekem is volt ilyesmi bajom,mint ekk-nek,hogy azt se tudtam,mit kezdjek vele,meg nem tudtam,mi okozza.
addig járok utána amig nem lesz jó...
nem ugrok meg semmitől.. megcsinálom. ezt nem tudom neked részletezni . CBR be cseréltem mrá blokot, KTM et hajtókaroztam meg ezaz...
alkatrész meg olyan hogy nemsokminden van nekik polcon..
Úgy, hogy fogod magad és keresel egy fasza service manualt, innentől nagy része annyi, mint legózni... Plusz általában mielőtt még bármihez is hozzákezdek, megkérdezem olyantól, aki ért hozzá, h mire kell figyelni, meg mit hogy csináljak.
Hondáról nekem annyi elég volt, h bementem az NSRrel, az eladó ott dícsérte nekem, h milyen szép motor, nézegette vagy 2 percig.... Aztán mondtam, h mi kellene, nézzen utána, mennyi, és tudok-e rendelni, akkor megkérdezte, h milyen motor is ez? Mondtam, h NSR. Erre: "Na jó jó, de mi? Suzuki? Yamaha?"
Mondtam neki, grat, szted minek vagyok épp itt.....
Hozzáértő, az a lényeg!
önbizalom az van mert bármi gáz van ugy megyek neki hogy úgyis megcsinálom..
EGO? az is lehet van csak azt én nem veszem észre sajna..
ezt szeretem csinálni ,műhelyben érzem jól magam..
most a két CBRt szerelgetem.. mellette itt lesz zoli banditja azt is be kell röffenteni. nem indul valamiért.. de befog
Mondjuk akinek értelmesebb rálátása van a dolgok működésére, mint nekem, annak sokkal egyszerűbb. De ha ennyi hozzáértéssel nem volt még olyan,amit nem fogtam volna fel, ha elmagyarázták, akkor sztem menne az mindenkinek.
Tényleg... Service Manual, vagy egyéb okos leírások a motorról... Sokat segít!
Ha arra járok, inkább kihagyom, úgy látom el van varázsolva
nem két éve hanem vagy 8 éve minden szart megcsinálok, kezdtem a simsonokkal ezzel azzal.. aztán nem ugrottam meg a komolyabb gépektől sem. KTM sem egy nagy vaszizdasz amint már leirtuk ha van manualod., ugyan úgy más sem. csak kell hozzá egy kis affinitás én a legjobban a műhelyben érzem magam.. szerelek éjjel nappal...
nem ugrok meg semmitől.. megcsinálom. ezt nem tudom neked részletezni . CBR be cseréltem mrá blokot, KTM et hajtókaroztam meg ezaz...
alkatrész meg olyan hogy nemsokminden van nekik polcon..
Mondtam neki, grat, szted minek vagyok épp itt.....
Hozzáértő, az a lényeg!