Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ja! Alapvető hibák már a tükörből is látszanak.
A legnehezebb a hibákat kijavítani. Némi gyakorlattal felismerhető folyamatos megfigyeléssel (főleg helycsere után, ha már olyan jól megy) hogy mit ront el a padawan, de a padawannak is nehéz megfogadnia a tanácsot és az addig megszokottól eltérő dolgokra rávennie saját magát.
Egy kevés gyakorlattal rendelkező ebből a szempontból jobb alapanyag mint egy rutinos, de rossz beidegződésekkel rendelkező alany.
Hát azért írtam úgy, h ráveszek valakit (legalábbis úgy akartam), mert ez elég "szar" az illetőnek, neki nagyon figyelni kell.
Ennek a módszernek sok feltétele van, de alapvetően ez a nyerő módszer. A mestertől és a padawantól is nagyon nagy koncentrációt igényel míg beletanul a padawan hogy hogyan uralja az erőt úgy hogy a sötét oldal ne csábítsa el az út széli csalitosba.
Arra már nincs ideje olyan közelről kapja.
Csak akkor kapcsolok refit amikor már közvetlen közel van, hülye azért én sem vagyok. Nem akarok magamnak kárt mikor én sem látok rendesen, de érezze közvetlen közelről a törődést.
Elmélkedjünk, azt szeretem.
A medvés videoban inkább az a meglepő, hogy egy eseménydús történés van, amit igyekszel figyelemmel kísérni. Ismerünk ilyen szitukat. Sűrű forgalomban sok előzgetős, türelmetlen autós figyelemmel tartása hasonlít kicsit a labda szemmel tartására. Ilyenkor könnyen okozhat meglepetést egy nem kellően erős inger és lehet olyan érzés mintha a semmiből termett volna ott. Mondjuk egy autós aki megáll a zebra előtt, te pedig a mögötted jövő idióta seggedbe tapadt veszélyeztetővel törődsz, az előtted menő féklámpája lehet hogy pont akkor és addig villan fel (ne adj isten a kocsi szélén mégy és azon az oldalon ki van égve a lámpája) míg nem fordítasz rá elég figyelmet, máris felkenődsz a kocsi farára. vagy egy jó seggű picha épp ott riszálja magát valami dögös ruciban és még tán utána is fordulsz (ala Neo a Mátrixban) és beszopod a szitut.
A másik video talán tanulságosabb a motorosok szemszögéből, de mindkettő gondolatébresztő.
Nem tudom, lehet, hogy nem feltétlenül hasznos, de egyszer mentem így,és nekem nagyon jó volt, mert pont egy kicsivel ment jobban előttem, mint én tudok, és úgy, hogy láttam, hogy hol és hogy megy, nekem is ment.
Visszavillog,hogy észrevett,te meg lekapcsolod.. De ez csak egy a sok közül.. Hidd el,nem én találtam ki.
Jó stratégia. Egy elvakított szembejövő, aki nem tud segíteni neked félrehúzódással, mert nem látja a káprázó szemével az útszélt... Végül is, nem olyan súlyos dolog a frontális ütközés.
-
(Szandra), biztos jó a kanyarodás gyakorlása céljából követni egy/sok mestert? Ahol ő fékez/nem is fékez (nem nagyon kell, ha az egyeneseket nem teligázra veszi), az megfelel majd? Ha 5-20%-al nagyobb a kanyarsebessége, biztos ellesel valamit a kanyarodásából, vagy amikor még a saját ívválasztásoddal vagy elfoglalva, fog épp eltűnni a szemed elől?
-
C1800: a videó becsapós, mert tök lényegtelen, hány passz történik, de ennek számolására szólít fel, ellenben le kell küzdeni a feladat miatt a mindenki szemmel tartására érzett késztetést. Holott ugye vez.tech. alaptétel (nem?), hogy nem hagyjuk leragadni a fókuszt.
-
A fentiek nem kötekedési célú _vélekedések_ .
De,pont azért,mert balfasz Ha nem lenne az,akkor felfogná,hogy ott vagy
Viccelek
Akkor te az evolúció csodája vagy...
Nem vicces. Akivel eddig megnézettem mindet meglepetés éri a biciklissel kapcsolatban. Pedig ott van az is a tükörben.
Csak ugye az evolúció megtanította velünk hogy nem kell félni a kicsitől. Nem félünk egy sakáltól, de félünk az elefánttól. Ha elefánt is van a közelben akkor a sakálra pont szarunk rá.
Épp RGV-vel beszéltünk tán tegnap erről a dologról, hogy áll a macisajtnál, rádnéz, látod hogy rádnéz és erre kifordul eléd. Nem azért mert balfasz hanem azért mert nem vagy elég erős inger a számára. lehetsz hangos, dughatsz pávatollakat a seggedbe meg villogó neonokat is tehetsz a sisakodra, kicsi vagy és nem fogja fel az agya azt a mit a szeme lát. Egyszerűen figyelmen kívül hagy. Ha a keresztező forgalom is jön szembe veled, teherautóval vagy busszal, azonnal lassítás mert KI FOG fordulni eléd ha a teherautó elé még épp befér. nem azért mert köcsög, hanem amint a videón is látni egyszerűen az agya figyelmen kívül hagy téged. Ahogy a legtöbbünk agya is a nagy baszom taxit látja a tükörben és nem az apró biciklist.
Persze,mindenki azt lát meg,amit akar.. Mondjuk én kiszúrtam mind2-t
A medvéset ismertem, de jó az is A másik a rablós meg , na ja
A meddig tart mindig kérdéses. Négy előtt nem szokott vége lenni, de a csapaton múlik. Mindenkivel addig csináltatják a feladatokat míg párszor helyesen végre nem hajtja.
Kezdődni kilenckor kezdődik (gyülekező háromnegyed kilenckor), az elméletre is célszerű beülnöd és végigseggelned, semmi haszontalan nem fog rád ragadni.
Elméletileg a volt határőrlaktanyánál lesz gyülekező, de ha véletlen változik mert termet kell bérelni akkor úgyis tájékoztatok mindenkit. Onnan közös kimotorozás a pályára, szóval hozz sisakot és majd valaki kivisz. Meg egy napi hidegélelmet és innivalót.
Felszerelheted te a felkelő napot is a motorodra ami átégeti a retináját, akkor sem leszel elég erős inger az agyának. Linkeljek videot az emberi agy működési sajátosságáról?
Köszi
Még nem tudom, milyen, de felírtam, ha gáz lesz majd veszek
Én úgy tervezem, hogy megyek, amíg tart, de meddig tart kb és mikor kezdődik, és akkor pontosan hova kellene mennem?
Már az Aprilián is a refi világított nekem Motorba gondoltam a xenon-t,hogy észre is vegyenek.. Had vakuljon meg,amikor este kikerülsz valami vénembert,a szemtelenje meg jön szembe 70-nel.. Legalább észrevesz
A kurva anyját az összes geci szenonos fasznak! Kipeckelném a szemit és odaszigszalaogoznám a lámpájához egy napra!
Este, főleg esőben főleg motorral szart sem látok a sisakon táncoló esőcseppek miatt. persze a suttyó istenbarmát ez hol érdekli. Ő lát. Táliásfókuszosszutyokszviftesek meg vitósok még inkább menjenek a kurva anyjukba mert a nagy lámpáik kifejezetten tavaróak, a régi üszök bordás lámpás autólámpákis nagyon zavaróak. De DL-esre is refiztem már rá közelről a dupla Night Breakerrel hadd élvezze ő is az áldásos hatását a vakon motorozásnak...
Így már én is tudtam volna
Áááá bááázzee.. Nem néztem meg a többi fotót,csak azt az egyet
Simán xenon