Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Na ja... de ez így idegesítő, nem merek vele elindulni hosszabb távra :/
Ha Miskolcon jársz,szerintem érdemes benézned a Cromax-ba. Ott értenek hozzá,és ha nincs a polcon,másnapra ott lesz minden.
(Ifiházzal szemben van)
Skacok nem tud valaki Skoda Fábiába (2006-os évjárat) 5W40es olajat, olajszűrőt és levegőszűrőt jó áron?
Na EKK, azt hiszem ez elég kimerítő válasz volt a kérdésedre
Az olaszok sok mindent tudnak csinálni, egy dolgot viszont egész biztosan nem. Elektronikus alkatrészeket. Akárcsak a csigazabálók.
Mielőtt nagyon nekiállnál szétszerelni, nézd végig nem szív-e valahol falsot. Akár melegen is előjöhet tömítetlenségi probléma, ami hidegen zár, a melegtől kitágulva már nem biztos hogy tömít. Karburátor szellőzése jó? Nincs benne kosz? Pók nem fészkelt bele a csőbe (ha van)? Keverék nem szegény? Főtengelyháznál sem szív falsot vagy szuszog ki? Ha nem résvezérlésű, akkor a szívócsappantyú nincs kirojtosodva? Ha ezek mind rendben vannak lehet nézelődni a gyójtásnál, először éjjel. Nincs szikraeső sötétben a gyójtás környékén? Ha nincs, a trafó attól még kezdheti megadni magát, aztán ahogy visszahűl, megszűnik benne a zárlat. Láttam már olyat is ami azonnal leállt ahogy megmelegedett, de olyat is ami rejtélyes hőköléseket okozott, de még épp működött vele a gép. Motortest rendben van? Rossz testelésnek is lehet ilyen jelensége.
Nah, kimentem megnézni a gyertyát.
Van egy 9-es NGK és ami a motorban van az: 7-es Magneti Marelli
Kifejezetten nagy teljesítményű erősen kihegyezett mociknál olykor előfordul hogy már a gyári ajánlás is 10-es hőértékű NGK.
Az NGK 6-os hőértéke nem feltétlenül egyezik meg más cégek számozásával, szóval még akár jó is lehet bele másféle 6-os hőértékű gyertya.
Szerintetek bunkóság? Épp most tudakolom,mennyiért adná a dobját. Nálam jól érezné magát,de egy fityingem nincs Itt a dob.
Nájsz. Nem tudom pontosan milyen.. Leghamarabb csütörtök este tudom neked megnézni. De az tuti,hogy most a 9-es van benne. De Adee-nek is ilyen motorja volt (AF1),ő szerintem többet nézegette,mint én.
A 10-es inkább "divatgyertya". Utcai használatra pont annyira túlzó a használata, mint az 5.1-es fékolajnak. Csak, míg a fékolajtól csak még jobb lesz a féked, ez, ha nem bír rendesen bemelegedni, akkor inkább szívatni fog, mint támogatni a haladásodat. ..
rotax123
Várj! Milyen blokk van alatta? Nekem rotax 123 volt,nem tudom,mi van a Pegaso alatt.. Arra tippeltem,de..
Most néztem NGK honlapján, hogy miket írnak a pegasohoz:
Standard Plug, V-Power Plug , Iridium Plug
holnap lehet, hogy szétnézek, meg megpróbálom azzal ami még itthon van. 9-es vagy 10-es legyen? dani! te milyet használsz pontosan?
Egy biztos, nem a benzincsap a bűnös. Az, hogy gyertya,(vagyishogy gyújtáskör) vagy karburátor hiba, azért elég jellemzően megkülömböztethető. Gyújtáshiba nagyon hirtelen kihagyást eredményez,(mintha elvágnák) karburátorhibával pedig lassan, horkolva erőtlenedik el...
De mennyire igaz Csak aza baj, hogy mint mindenre erre is lesz egy megfelelő magyarázat, amivel már ki lehet törölni a seggünket
9-es "hidegebb" időben kell.. (nekem sokáig az volt,aztán a felújításnál vettem másikat) 10-esnél néha rá kell pörgetni,hogy le tudjon róla égni a dzsuva.. Ha pl városban araszolsz a dugóban.. Ha nem ég le,akkor beköpi,aztán szitkozódás és suvickolás lesz a vége.

Én az NGK-t 2ezer felett vettem
És ez így is van..
6os hőérték át fogja égetni a dugót, annak nem lesz jóvége.
Ki kell próbálni többel is. Én is löktem bele vagy 3-4-et mire megvolt az igazi
9-es kell bele a gyári adat szerint, ha jól emlékszem. Azért raktam ezt bele, mert egyik pegasos ismerősömnek is ez van benne és müxik faszán...na de túrok majd vmi ngk-t, hátha mégis jó lesz, úgyis ngk a gyertyapipám is
6-os hőérték nem kevés kicsit? Enyémbe is 9-10-es NGK volt.
Szerintem Adee majd tud segíteni. Ismeri azt a rotax23-at.
És van 9 vagy 10-es NGK-m,ha kell részing féle
Biztos jól mutatnák benne. Elajándékozta a sógornőmnek. No, hát rajta megnézném. Asszony is elég jól ki van párnázva,de sógornőm másfélszer olyan méret. Hááát,,, ott csak a pillangó látszik. Szerintem