Az biza nem jó. Mindenesetre a fellebbezést érdemes megpróbálni, amennyiben az anyagi helyzeteddel alá tudod támasztani (minimálbér, két gyerek vagy keveset kereső szülőkkel együtt élés) a jogsit pedig csak akkor van esélyed megtartani ha a munkavégzésedhez feltétlen kell (esetleg csak kategóriától tiltanak majd el) de ha a jogsid meghagyják akkor a pénzbírságot már nemigen fogják csökkenteni.
A mezei rendőr néhány csip-csup szabálysértést leszámítva nem osztogat büntetést az út mellett. Egyszerűen feljelent és majd az előadó, aki a paragrafusokkal sokkal jobban tisztában van mint a mezei járőr szépen leírja hogy mi ellen vétett a delikvens. Az előadónak van lehetősége mérlegelni a büntetés mértékét több dolog függvényében, ilyenek lehetnek például hogy egy kihalt mellékúton csak önmagadat veszélyeztetve (ehhez sincs jogod bármilyen meglepő) vagy Miskolcon a Búzán a délutáni csúcsban adtad elő a mutatványod egy tömött buszmegállóval a háttérben ahová egy véletlenül elszabaduló motor ha berongyol nem csak a járókeretes mama térgye kalácsa lesz bibis. Amennyiben a büntetés mértékét túlzónak találja aki elkövette, van lehetősége fellebbezni, aztán vagy csökkentik a bírságot, vagy nem, de egy próbát mindenképp megér majd főleg ha a vezetéstől eltiltás is szerepelni fog a büntetési tételek között. Igaz ehhez igazolni kell hogy a jogosítvány szükséges a munkavégzésedhez. Ha ilyen szintű szabálysértést követett el az ember, lehet érdemes egy ügyvéddel konzultálni. Amennyiben ráhúzzák a BTK 186§-t az egykeróért akkor az már nemigen a pénzbírság kategória lesz...
Na. Ilyen szerencsét! Tegnap délután kimentem a kicsivel egy körre a városba, főutca, posta környékén felkűdtem az elejét pici kuplunggal negyedikben, faszául utazgatok ott hátsókeréken, jött a bírósági kanyar, lassan leteszem, gondoltam, de hopp, nem! Ott jön szembe 3 motoros fénye, há' csak tartom még egy kicsit, hadd lássák, milyen ügyes vagyok, hát látták...aztán elkezdtek szépen szemben jönni velem, és letereltek az út szélére, majd félórás "haverkodás" következett...
Mit mondtak mire számíthatsz?