oké.. majd lehet beszélhetünk róla...
Am tegnap felöntöttem belevaló olajjal reggelre jó lett tolja rendesen az olajat csak az van amit zoozee mester mondott hogy nem jön vissza teljesen a dugattyú...
Nem tudod/játok ilyenkor ezt ki lehet vhogy küszöbölni ?
igen valszeg ott lesz a gond...
megkérdeztem az öcsémet nem-e öntött bele vmit a hétvégén...
(haverjával motorztak...) azt hittem 15 évesen már több esze van....
na mindegy vmi jhonderee hidraulika olajat töltött bele a szerencsétlen... Persze most én visszem el a balhét... mindegy holnap megpróbálom szétkapni...
Am leeht külön venni cagy csak teljes kuplung szettben (ha netán nem sikerül sehogy...)
Na és kb mennybe kerül ? ?
csak mert ahogya neten nézegettem szép árba van egy egész szett...
Ha elötte jó volt,akkor kinyomatod belőle a régi olajat,mindegy ,hogy..,aztán fecskendővel felszívod az olajat és a végére ráhúzol egy szilikon csövet lényeg az ,hogy légmentesen zárjon..ráhúzod a légtelenítő csavarra is ,picit legyen fel lazítva,és elkezded tolni neki az olajat,majd ha mindent jól csináltál felül meg kell ,hogy jelenjen.Először én is egy napot szoptam vele, ha levegős a rendszer sose fogod tudni feltölteni felülről,sok sikert!
nézd meg visszajön -e alapra a dugattyú a felső működtető részben...gondolok itt arra, hogy nem zárja-e el a kis furatott amin töltődni kéne ...szokott olyan is lenni, hogy raknak bele akármilyen olajat és megdagad a karmantyú stb...
előtte amúgy működött mielőtt elrontottad szóval olajat csereberéltél benne?
Szevasztok !
van egy 125-ös ktm sx-em és olyan gondvan hogy kuplung olajat szertnénk benne cserélni de a tartályából egyszerűen nembírom átnyomatni magába a csőbe ami aztán megy a blokkfele.
a légteleníteni próbáltam egy fecskendővel de semmi...
majd a kormánynál kitekertem a csövet a tartályából és alúról elkezdtem fecskendezni az olajat....a cső végén meg is jelent az olaj szépen folyott is...(szal azzal nem lehet gond...
megpróbáltam azt hogy a tartályban a hidraulikának a beszívó részéhez cstlakoztattam a fecskendőt és próbáltam átnyomni rajta az olajat de nem ment.. (behuoztt és kiengedett kuplungal sem...)
majd raktam a tartályba olajat és megpróbáltam a hidraulika kivezető nyilásán át szívni de semmi.. csak vákumot csináltam de nem jött semmi....
több tapasztalt ktm-es ismerösöm is már több éve ezt a fajta olajat használja szal az sem lehet gond....
azt tanácsolták töltsem fel a tartályt és hagyam állni pár órát...hátha átfolyik... de eddig semmi (1.5 óra mulva)
Tudtok valami tippet ?
Hali!
Légyszi segítsetek: KTM Lc4 640-ben kellene kuplung csapágyat cserélni valószínűleg. / a hangok alapján / De nem tudom milyen csapágy megy bele, mármint egyedi (Ktm) vagy valamilyen szabvány csapágy. Gépkönyvem nincs hogy megnézzem benne és addig nem akarom szétszedni amíg nincs meg a csere. segítségeteket előre is köszönöm. Ja a motor 2006 végi.
Üdv: Balu
Köszönöm a segítségeket szóval nem kell betojnom hogy meleg a hűtöm igazából baja nem lehet mert most lett. henger fej tömítés meg vízpumpa tömítés cserélve szóval akkor ez normálisabb ilyen időben hogy forró.
de teljesen egyformák!
bár én nem javaslom az egy bovdenes próbálkozást,,,szerintem te is tisztában vagy a felakadó gáz utáni következményekkel egyébként 3000 ért nem éri meg szarakodni....gyári 12000
rendelj extra műszaki boltban bovdent de fonott legyen,és kapható csavaros szem amit felteszel leforrasztasz és kész!
Tegnap öntöttem a quadba. Nem hallottam, hogy lassú menetnél bekapcsolt volna most a ventilátor. Az az igazság, hogy mérni kellett volna a vízhőfokot előtte, meg utána is. De biztosan jó, mint álltalában a többi Motul cucc!
Nekem hétvégén szakadt..... asszem az alsó....mondom van 1 húzó nyomó vagy nem si tom kis paraszt eszemmel.....szakadt helyére átkötetöttem a másikat mondom megnézzük mien húzza jó minden rendbe...mikor befelé indítom egyből félgázon mondom király ez nem jó az csak futózás lett belőle..
Jah és 1 szakmai kérdés Giraffe vagy Bugic vagy akárki... mind a 2 gázbovden egyforma hosszúságú? Mert ami bennve volt azt kidobta és csak az 1ik maradt meg....köszi előre is!
kilett próbálva minden rendben müködik...
Köszönöm szépen asegítségeket !