a termosztát az csak azt az áramlást szabályozza ..feltéve ha benne van a motorba ..meg csak endurókban van...crossokba nincs is ....ami a hőszabályozáshoz kell...szóval a hőpontok egyenletessége miatti ilyesmi lukak amik adott esetben gátolják helyenként a gyors vízszaladgációt meg keringési irányokat a termosztát le se szarja...ezek inkább ezért vannak...
Dehogyis csak neten keresgéltem, aztán az egyik oldalon erről folyt az eszmecsere.
Aztán mondom megkérdezem már itt
Csak érdekes dolog, mert ugye az áramlást a termosztát szabályozza.
Na mindegy
Bizonyára megvan az áramlástani magyarázata. Gondolom azzal tudják a megfelelő hőmérsékletet biztosítani a hengerben illetve hengerfejben. A DT-n is ugyan így volt. Vagy amit még el tudok képzelni, h a hengert így lehet könnyebben gyártani, meg kell a hőleadó felület, viszont sokkal kisebb furaton megfelelő a víz áramlási sebessége.
Szerintetek miért lehet az hogy a hengerfej tömitésen 3 hűtő csatorna keresztmetszete le van kicsinyitve?
Gyári tömitésről van szó.
A 2 bal oldali illetve az alsó csatorna is sokkal nagyobb mint a tömitésen levő lyukak.Nagyon érdekes jelenség
azért álltam meg, mert 90-el mentem pesten az 50 helyett. Szlovák rendszámú pótkocsival amin volt annyi bibi amiért levették volna a rendszámot ( dec 31 én hajnallban nem lett volna a legjobb). És nem akartam kelteni a feszkót.
Ha olyan kocsi van a seggem alatt amibe nem tudnak bele kötni én is úgy állok hozzájuk. Motorral meg alapból nem szoktam megálni.
Árultam egy cr250-est,jött egy vevő és elmentünk kipróbálni..megyek elöl a motorral ő meg utánam kocsival,kiérünk az aszfaltos útról a murvára ami egy 48 as temetőhöz vezet..egyszer csak előkerült egy rendőrautó és meg akart állítani...én csak leforgattam a motort és ott sem voltam...
vissza jött a srác és mondja hogy még a villanydrót fölött is ment a murva,rendőrök hamar megálltak és nézegették a kocsit
meg is vették a srácok a motort.
Miért álltál meg ha jött mögötted villogóval a bóbitás autó? KRESZ-ben nincs olyan hogyha mögötted jön és villog hogy akkor meg kell állni. A szabályos az hogy melléd jön és a tárcsájával kiint a sorból. Ha mögöttem jön és rám villog én nem állok meg ..
30-án este melóban sietősre vettem a figurát. 90-el végi a hungárián. Az M3 kijáró előtti lámpánál kilöktem az indexet és máris húztam a középsőbe. Akkor vettem észre hogy mögöttem már villog a bóbitás autó. Félre álltam és mire kimásztam a fülkéből már ott is volt. Pechemre az a rendőr akivel 2 éve balhéztam egy piros lámpa miatt. Remegett a lábam mert nem tudtam, hogy mióta jönnek mögöttem. Ráadásul a pótkocsin szlovák rendszám volt és olyan gumik amiért simán veszik a rendszámot. Pár perces stan up után az lett a vége hogy : "na menjen de máskor óvatosan azzal a gázpedállal"
Motorral 1x üldöztek nagyon komolyan egész Érden keresztül... nem kaptak el de 1 hónapig nem mertük elővenni a motort, és minden ismerősnek szóltunk, hogy nehogy feldobjanak. 4db rendőrmotoros mászkált föl alá és mindenkit kiszedett és minket kerestek.
Utána tudtk meg, hogy elég nagy anyagi kár lett a rendőr autóba mikor a múrvás úton közel engedtük magunkhoz...
biztos h igazad van amúgy! :) de apu nekem azt tanította h mindig mindent tagadjak akkor is ha tényleg úgy volt! :D az h én a szeme előtt be menekülök az udvarba és be akar jönni h meleg e a motor az akár az is lehet hogy én az udvarba motoroztam teljes felszerelésbe h ha a kutya elém fut és elesek ne legyen bajom.. :D de akár csak túráztattam állóhelyzetbe a motort és attól lett meleg, ha nincs fotója vagy videója hogy én vagyok márpedig ha nincs rendszám a motoron akár 10.000 ugyan ilyen ruhás ugyan ilyen ebben az esetben KTM es gyerek is lehet akit láthatott nem tud megbüntetni mert nincs bizonyítéka! mondani persze bármit lehet.. ismerős volt olyan szituációban ahol 3 rendőr szava volt az ő szava ellen bíróságon jártak és nem büntették mert nem volt bizonyíték.. szal valszeg azért nem jönnek be az udvarba (bár megtehetnék ezek szerint) mert úgy se tudnak semmit bizonyítani..
Bocs, akinek nem vettem fel!
KTM Duke II re keresek 1db kormányvégsúlyt a rögzítő vacakkal és csavarral együtt ha esetleg van valakinek valahol normális áron...
Köszi!
http://www.hasznaltauto.hu/motor/ktm/ktm_exc525-5390226
olyan 5ezer párszáz froncsi...
megnézed akkor a hütövédö kis müanyaokat exc 450 re 06 os gondolom04 töl 07 ig ugyanaz
kösz
Aztán mondom megkérdezem már itt
Csak érdekes dolog, mert ugye az áramlást a termosztát szabályozza.
Na mindegy
Van. Írj magánt (adatlap)!
Gyári tömitésről van szó.
A 2 bal oldali illetve az alsó csatorna is sokkal nagyobb mint a tömitésen levő lyukak.Nagyon érdekes jelenség
http://www.hasznaltauto.hu/motor/ktm/ktm_exc_200-53190
08
Ha olyan kocsi van a seggem alatt amibe nem tudnak bele kötni én is úgy állok hozzájuk. Motorral meg alapból nem szoktam megálni.
vissza jött a srác és mondja hogy még a villanydrót fölött is ment a murva,rendőrök hamar megálltak és nézegették a kocsit
meg is vették a srácok a motort.
Motorral 1x üldöztek nagyon komolyan egész Érden keresztül... nem kaptak el de 1 hónapig nem mertük elővenni a motort, és minden ismerősnek szóltunk, hogy nehogy feldobjanak. 4db rendőrmotoros mászkált föl alá és mindenkit kiszedett és minket kerestek.
Utána tudtk meg, hogy elég nagy anyagi kár lett a rendőr autóba mikor a múrvás úton közel engedtük magunkhoz...