igazából majd az dönti el, hogy lesz-e javítva, hogy fog-e kifújni vagy nem. de télig kihúzza az szerintem, nem hiszem, hogy most idén 15-20 óránál több fog belemenni, addig meg a szilikon is jó . a rezóra is kell majd várni 1 hetet sztem, mert nem én csinálom, majd utána minden kiderül.
Pontosan... bár a kipucsonk az nem néz ki vmi jól...
Úgy szokták ezeket csinálni, hogy egy gyűrűt raknak bele, ami olyan széles mint a tömítőfelület, és olyan átmérő kívül, mint a megmaradt kipucsonk. A belső átmérő meg lehet akkora, mint a rezónyak. Én bakelitből csináltatnék egyet, mert az nem faragja tovább a csonkot, de mégis ellenáll a hőnek és tartja a rezót is. Az meg le van pasztázva, oszt csókolom...
Ez csak egy ötlet volt, ha hülyeség, javítsatok ki. De még mindig olcsóbb, mint egy új csonk....
A képen látható, hogy eddig mennyire kezdte ki a csonkot. A mélysége max 2-3 tized milliméter. Sztem ez még annyira nem vészes. Majd ha rakom vissza a rezót, akkor nyomok még mellé egy kis szilikont is, csak jó lesz vele.
Nem ugrik szét, mert a powered mechanikáját egy két csavarral felfogatott biztosító lap tartja. Uh a csonkot nyugodtan leveheted. Csak a tömítésre figyelj oda, ha nincs helyette új!
Miután ki lett vágva a sérült rész, utána hozzáigazítjuk majd a csonkhoz, csak ugye amíg ki nem vágjuk, addig felesleges, mert szétreped a nyak . A kipufogó csonkot ahogy elnéztem, az aluminiumból lehet, azt meg még ha meg is eszi, azt meg lehet javítani. szerencsére van gépműhelyes ismerős, aki pont az ilyen szétcseszett hengerfejeket, hengereket javítja, ő meg biztos rendbe tudja rakni. Csak azt nem tudom, ha azt a négy csavart, ami a csonkot odafogja a hengerhez, leveszem, akkor a power szelepem nem fog-e szétugrani .
""csak a fejekben van baj , sajnos...,,
Az biztos
A májer vesz 1 motort mert az vagány
milyet vegyen kéket?zöldet?Sárgát?
Azt se tudják eszik vagy isszák
Ktm mert az ReDI TU RÉSZ
kár hogy a fejében kevés az ész
Tudás semmi de a pofa az nagy
bedagad a fej ha az hanyatt basz
300 at mert az a menő
majd 1x talán a feje is benő
A szarjáért él ,hal, fekszik