B@ssza meg márciusban még szar idő,mindent szana szerte széjjel kell cserélgetni, ha idén arányaiban ennyit fogom használni a gépet, mint eddig a tavalyi évhez képest már nem éri meg az egész!
Igen, pont ezért kérdeztem.
Nem mintha megkérdőjelezném a szakértelmét, de tudod hogy van: még mindig Magyarországon vagyunk, láttunk már itthon 2500 km-t futott 'bemutató motort' amit előző héten az újságban még 14 ezer km-rel teszteltek
Szóval az a kenőanyag éppen lehet jó is bele, de ugyanekkora esélye van annak is, h ez volt "kéznél" amikor töltötték fel a vasat...
Ez minden bizonnyal így van, de nekem a gyári kifejezés az újonnan márkakereskedőtől átvett állapotot értem. Mivel a motor előélete nem túl hosszú, szerintem ez a gyári feltöltés.
jelentem: kikértem a szabadságomat az augusztus 3-10. időszakra. és nem látom okát, hogy miért ne kapnám meg
szóval az első lépést megtettem Horvátország felé... a többi lépést max a Ziziig teszem, onnan két keréken akarok haladni
Hát hamarabb is utána nézhettem volna ennek
Egy cikk:
megnövekedett igényeknek megfelelően került kifejlesztésre a PREVENT Autoglykol Extra P12 fagyálló , amely speciális, nitrit, amin, foszfát, borát, szilikát mentes korróziós inhibitorának köszönhetően kifejezetten ajánlott alumínium rendszerekhez és megfelel a legtöbb gépgyártói jóváhagyásnak, többek között a VW G12 gyári szabványnak.
Amennyiben lehetőség van rá, ne keverjük egymással a különböző fagyállókat. Amikor nem cseréljük a teljes folyadékot, hanem csak rátöltünk, azt a típusú fagyállót válasszuk, amit a rendszer feltöltésénél. A PREVENT és PRELIX fagyálló folyadékok (kivétel a PREVENT P12) egymással keverhetőek, ebből az üzemeltetés során probléma nem adódhat. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, inkább kérdezzünk utána és a cserét bízzuk szakemberre vagy szakműhelyre. Sokszor csalóka lehet a folyadék színe, a piacon több színben találunk fagyállót és sokan szín alapján, esetleg megszokásból választanak. Jó tudni, hogy a szín nem határoz meg egyértelműen tulajdonságot, ezért ne ez alapján válasszunk. A színezéket elsősorban azért használják, hogy más folyadékoktól egyértelműen elkülöníthető legyen, illetve a tágulási tartályban a folyadékszint jobban látható legyen. Példának okáért a PRELIX Autoglykol koncentrátum színtelen, a PRELIX Autoglykol -72 °C-os koncentrátum zöld színű, míg a PREVENT Autoglykol Extra P12 piros színű.
Ma is érdemes volt felkellni Tanultam megin újat. Akkor kicserélem a kocsiban és a motorban is a zöld színűt . Köszi kutya a felvilágositást . Ez rá van írva a fagyálló dobozára is?
Egyszer feltöltöttem én is a SEAT-omat kékkel.... egy hét múlva meg közölték velem, hogy megölöm a blokkot. Mert az alu blokkba piros kell. Hamar le is cseréltem. G12 a száma a folyadéknak. A Skodánál szoktam venni a koncentrátumot, amiből egy liter kb 1300 ft. Ha felesben higítod akkor kb -35°-os.
Ha a VW-nél veszed, az is jó de kb 2x ennyi az ára. Nem tudom ez jó-e a motorokba is, de tuti hogy piros. :)
Sziasztok!Már lassan mindentudók lesztek,vagy talán vagytok is a zzr-ben:))Ezért fordulnék hozzátok segítségért!Hűtőfolyadékot szeretnék cserélni a 400asban.Mit vegyek,hogyan cseréljek?Ha nem jelent gondot,segítsetek!Köszönöm!
Üdv.Minden jót!
Monnyuk még széjjel van kapva.
Nem mintha megkérdőjelezném a szakértelmét, de tudod hogy van: még mindig Magyarországon vagyunk, láttunk már itthon 2500 km-t futott 'bemutató motort' amit előző héten az újságban még 14 ezer km-rel teszteltek
Szóval az a kenőanyag éppen lehet jó is bele, de ugyanekkora esélye van annak is, h ez volt "kéznél" amikor töltötték fel a vasat...
jelentem: kikértem a szabadságomat az augusztus 3-10. időszakra. és nem látom okát, hogy miért ne kapnám meg
szóval az első lépést megtettem Horvátország felé... a többi lépést max a Ziziig teszem, onnan két keréken akarok haladni
kösz az üdvözletet Telepátia márpedig van, a világ márpedig kicsi
Gondoltam jól jöhet nektek egyik kedves barátunk vállalkozását, ezért most megosztom veletek. www.karbonozas.hu
Üdv mindenkinek és kicsizolinak A.
"Megállnék Vágó úr!"
Kevés olyan dolgom az életben, ami
- tudtam hogy szinte lehetetlen hozzájutni
- tudtam hogy bazi büszke lennék rá
- és azt is tudtam, hogy bármi legyen is : megszerzem!
Egy cikk:
megnövekedett igényeknek megfelelően került kifejlesztésre a PREVENT Autoglykol Extra P12 fagyálló , amely speciális, nitrit, amin, foszfát, borát, szilikát mentes korróziós inhibitorának köszönhetően kifejezetten ajánlott alumínium rendszerekhez és megfelel a legtöbb gépgyártói jóváhagyásnak, többek között a VW G12 gyári szabványnak.
Amennyiben lehetőség van rá, ne keverjük egymással a különböző fagyállókat. Amikor nem cseréljük a teljes folyadékot, hanem csak rátöltünk, azt a típusú fagyállót válasszuk, amit a rendszer feltöltésénél. A PREVENT és PRELIX fagyálló folyadékok (kivétel a PREVENT P12) egymással keverhetőek, ebből az üzemeltetés során probléma nem adódhat. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, inkább kérdezzünk utána és a cserét bízzuk szakemberre vagy szakműhelyre. Sokszor csalóka lehet a folyadék színe, a piacon több színben találunk fagyállót és sokan szín alapján, esetleg megszokásból választanak. Jó tudni, hogy a szín nem határoz meg egyértelműen tulajdonságot, ezért ne ez alapján válasszunk. A színezéket elsősorban azért használják, hogy más folyadékoktól egyértelműen elkülöníthető legyen, illetve a tágulási tartályban a folyadékszint jobban látható legyen. Példának okáért a PRELIX Autoglykol koncentrátum színtelen, a PRELIX Autoglykol -72 °C-os koncentrátum zöld színű, míg a PREVENT Autoglykol Extra P12 piros színű.
Bocsi a sok helyért
Type: Permanent type of antifreeze (soft water and ethylene glycaol plus corrosion and rust inhibitor chemicals for aluminium engines and radiator)
Mixed ratio: Soft water 50%, coolant 50%
Freezing point: -35°C(-31°F)
Total amount 2.5L
Majd mobimouse-val elolvasom.
Ha a VW-nél veszed, az is jó de kb 2x ennyi az ára. Nem tudom ez jó-e a motorokba is, de tuti hogy piros. :)
A pirosat szabad tenni olyan blokkokba (pl. a ZZR) ami könnyűfém alkatrészekből áll.
A legalsó vízcsövet kell lehúzni, úgy tudod legkönnyebben leengedni.
Üdv.Minden jót!