Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ez olyan nesze semmi fog meg jól. A cégek kitalálják a saját tesztjeiket, és úgy is az összes 5-öst vagy 4-est kapnának az 5-ös skálán, mert hülyék lennének a saját terméküket lehúzni.
Úgy hogy tényleg csak a pénz beszél, ki milyet tud megvenni.
nnna, SHARP lesz az új rendszer (safety helmet assesment and rating programme). Eddig volt az ECE 22-05, ami régen a BSI volt. Ha átment a teszten, akkor mehetett a piacra a bukó. Ebben a sisak bizonyos előre meghatározott részein végeztek méréseket, volt pl oldalirányú ütés rá, de csak egy sebességgel, az újban lesz lassú és gyors ütés is. Hát sokminden újat nemhoz ez a szabvány sem .
Amúgy úgy dereng, hogy a gyártók is vizsgálják a saját bukóikat, többféle képpen. Amúgy sztem minél drágább, annál jobb a bukó, ami függ persze a felhasznált anyagoktól is. De kinek van pénze a 100-150ezres Arai, meg Shoei-ra Ne essünk
sharp? asszem az lesz az új rendszer, megtaláltam a cikket, kiszedem a lényegét
Jól néz ki, majd utas fejére rányomom azt teszteli
Jelenleg ugye három minősítés létezik a DOT, a SNELL és a ECE 22.05.

DOT: amcsi szabvány, gyakorlatban kissé hiányos, még a braincapek is átmennek rajta (bár mit várjunk egy olyan országban ahol sok államban nem kötelező a sisak)
SNELL: egyéni kezdeményezés, itt főleg az ütésállóságra és keménységre mennek rá.
ECE: az Unió saját szabványa, elviekben a legsokrétűbb mind közül.

Ezt az utsót akarják most valami új skálával kiegészíteni talán ami még több szempontot venne figyelembe.
ugye? KBC a kirrrály
van igazságod, de egy jó márka polija, van olyan, mint egy gyengébb márka kevlárja. nem hiszem, hogy egy jó márkánál ez probléma lenne...
Én szívesen tesztelném őket! A 4. emeletről ledobálom őket, és ha kibírja, akkor megkapja a Peeter OK minősítést!
Nálam a másodbukó tuti ez
lesz!
Sajna a bukókkal az a helyzet, hogy átmentek valami egyzerű vizsgálaton, de semmi komolyon, láthatja mindenki, néha milyen bukók kapják meg a CE minősítést. Nemsokára bevezetnek valami ellenőrzést(komolyabbat) a bukókra. Sajna részleteket nemtudok most hirtelen mondani, mert már rég olvastam, de ha érdekel titetek, akkor megkeresem.
Aha.
Bár igazából egyiket se szeretném kipróbálni "munka" közben, de ezek után tényleg már csak a buksza vastagsága lehet mérvadó. Na majd meglátjuk... Köszi Jaku!
Mindkettő CE minősítéssel rendelkezik, teljesítik az elvárt követelményeket.Súly és élettartam(?) csak a különbség.
Ne adj Neki ötletet, már megvannak az idomok
Mindkét fajta nagy valószinűséggel megvédi a búrád, a különbség az élettartamukban (a polit elviekben 3-4 évente csere) valamint a keménységükben van. Itt megoszlanak a vélemények, hogy a keményebb üvegszál + kevlár jobb-e vagy sem. Engem speciel többen is lebeszéltek a szimpla polikarbonátról de hogy mi a az igazság azt fasz se tudja.
Hűűűűű bazzzeeee Faragjuk át a ziziket, tuti beszarna mindenki tőlük
Míg elnem feledem, csináltatok már szelephézag állítást? Meee mintha szelep hangja lenne alapjáraton, de ha meghúzom a gázt, akkor elmúlik. Ha csinált valaki, akkor mennyibe fájt Tudom ez függ attól is hogy hány szelepet kellett állítani, csak úgy mégis... Dani?
ezt a törést ugye nem komolyan gondoltad...
Gondolom és az törik mint állat!
És az Fs-10-ről mit gondolsz?
Dani...
a következő hétvégére dobjál má vmi hasonlót össze
Műanyag. Nó kevlár, nó üvegszál.
Néztem mindkét helyen, de egyelőre a nagy HJC sem kapott kéket ebből a típusból.
És az mit jelent hogy csak polycarbonát?
http://kelomotor.hu/kepek/is_1...

Kelónál 35k. Egyébként én is náluk vettem az AC-11-em. Azt ugye vágod hogy ez sima polikarbonát Peeter.
www.hjc.hu -t próbáltad már?
ott irják az IS-16ot 40k-ért
Basszus, itt nincs IS-16-os! A másik, meg amelyik hasonló mint amit én akarok, az meg drága!
Na nembaj, azért még jövök...
Hein Gericke, itt a web oldal, van rajta HJC is:
http://www.hein-gericke-store....
Jaja, szerencsénk volt esőügyben!
Ez is jó túra volt, olyan kis lightos! Kicsivel többet mentünk mint 200 km., ettünk egy kevésbé jót, meg megismertük a szlovák rendőröket!
Akkor Misi, a szombatot még egyeztetjük, és melyik az a másik bolt ahol a HJC bukókat forgalmazzák?

Itt vannak a képek a máról!
http://picasaweb.google.com/ha...