Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha a szokásosra odafigyelsz: kopóalkatrészek, hidegen hogy indul, nem jön-e semmi szokatlan hang a blokkból, füstöl-e, váltó vesz-e minden fokozatot könnyen és nem dobálja ki, ha ezek rendben vannak akkor nagyon nem foghatsz mellé!
Én igazából ha még egyszer ilyet vennék akkor a hengerfejből jövő hangokra figyelnék nagyon. Elég magas fordulatszámon dolgozik a blokk (100km/h 8000r/m, 110km/h 8500r/m) és ha a szelepek, himbák ki vannak az drága mulatság lesz!
Szia!
Ahogy gondoltam a márkaszervizt el fogom kerülni, van egy jó haverom robogókat szerel, a bátyja pedig nagy vasakat, hozzá fogom hordani. Ha jól vettem ki a szavadból vásárlás előtt a kuplungra kell odafigyelni jobban. Még mire érdemes kicsit több időt szentelni az átlagnál?

Köszönöm a sok segítő hozzászólást :)
Helló!

Nekem is volt 250-es zzr-rem!
Megbízható ez a konstrukció ha jól tudom 1987-től gyártották és még az új 250-es ninjának blokkjának is ez az alapja.
Bemész egy Kawasaki márkakereskedésbe és ott mindent megtudnak neked rendelni bár szerintem drágák az alkatrészek a motor értékéhez viszonyítva!
Pl: vezérműlánc 8000Ft, szelephimba 16500Ft, (bontott 4000Ft) hengerfejtömítés 5600Ft, benzincsapba kis gumikarika 1500Ft
Alapjáraton ez enyém kicsit dübögött amit a kuplungkosár okozott de ha behúztad a kuplungkart akkor elhallgatott.
Ha van kérdésed szívesen válaszolok!
Az enyém is futott itthon, ideiglenesen volt csak kivonva, kereskedésbe állt. Alkatrészt még nem kellett hozzá vennem ilyen rövid idő alatt. Ebay-en találtam mindenfélét hozzá. Itthon fogalmam sincs merre bújhatnak az alkatrészek. Ahol vettem ott mondták, hogy mindent betudnak hozzá szerezni. Az árakról nem beszélgettünk. Remélem nem is fogunk Bár most hogy nem akar indulni...
Ez a motor már futott itthon azt mondta az eladó, le is adva a rendszám. Megköszönném ha pontos infókkal tudnál szolgálni a motorról :) Egyébként megbízható ez a típus? Alkatrész árak és a beszerzés mennyire nehézkes?
Hello,

Én tavaly szeptemberbe vettem egy zzr 250-et. Az enyémnek is ilyen hangja van, este otthon megtudom nézni mennyibe fájt nekem a műszaki / forgalomba helyezés ilysemi. A hangját nem tudom megmutatni, mivel perpill téli álmot alszik. Szombaton próbáltam indítani, de Ő még nem szerette volna.
A képet nem rakta be valamiért.
Itt lesz:
http://imageshack.us/photo/my-...
Hali!
Szerviz manualom nekem is van, amikor gépet veszek az az első hogy kinyomtatom, lefűzöm, elteszem. De már megtanultam hogy nem szabad vakon bízni benne, mit ahogy ebben az esetben sem.

Íme a titok:
az első lépések a manual szerint. Csavarok ki, két oldalsó felső burkolat le (amik a légbeömlő csöveket takarják)
Ezután a műanyag burkolat alsó részét, ahol találkozik az oldalsó burkolatokkal, ki kell ugrasztani (óvatosan le kell húzni) az oldalidomról.

Ezután az egészet két oldalon egy-egy bolha fogja tartani! No ez nem fog engedni, ha sosem volt még leszedve. Óvatosan fel kell emelni (feszíteni műanyag darabbal) egy fél centire és jól befújni szilikon sprayvel. Majd várni egy öt percet és szépen le kell húzni a műanyag bolhát a foglalatból, ezután le fog jönni.

Képpel illusztrálva, a pirossal jelöl csavarokat ki -- a zöld nyilaknál vannak azok a toldások amik az olalidomba csatlakoznak (Ez a szerelési rajzon nem szerepel) ezeket kell kiakasztani az oldalidomból) majd a kékkel jelölt részeken vannak a bolhák, ide kell a szilikont beküldeni.

szia!
még én sem vettem le, de Barbi éppen most talált service manualt a vashoz - dobj egy email címet (enyém az adatlapon), és átküldöm!
próba cseresznye, köszi, jó éjt, csao
hát az úgy necces, de legyen szerencséd na mentem, jóéjszakát!
Igazából most nincs ennyi pénzem, de ha beszámolja az aeroxomat akkor nagyon valószínű, hogy igen. Egy ismerősömmel megyek, ő már régebb óta motorozik.
a lényeg h drága dolog ez a motorozás, de az érzés amit ad az leírhatatlan! ha holnap beválik a motor el is hozod?
Aha ez is újonnan volt, kpl ruha. Hajdúböszörményben varrják.
mondjuk vatta újan
és merre vannak ezek az olcsó bőrkabátok? mert én textilt néztem s-est 17500-ért váll könyök és gerincprotkóval+ a nadrág is ennyi
s-est adtak volna múltkor 15-be, bőr+protektor Nekem M-es mindenképpen kell.
azt az úgy kb mennyibe jönne ki?
bezony-bezony, ruhát szerintem varratni fogok, kaptam egy kedvező ajánlatot
+ biztosítás, kb 40 lesz. + megfelelő ruházat hozzá, ha még nincs
igazad van
A jármű kora: 19 év
A jármű teljesítménye:19 kw
A jármű lökettérfogata: 249 cm3
sztem ennek teljesen egészséges hangja van, sor 2- ez ilyen
nekem az átírás kicsit húzósabb volt,
forgalmi:6000Ft
törzskönyv:6000Ft
Eredetiség vizsgálat:17000 Ft
biztosítás:10000Ft
vagyonszerzési illeték:31500Ft- na itt néztem egy nagyot, és elmondtam egy "imát" azokért, akik ezt kitalálták...
namármost neked a forgalmi, törzskönyv eredetiségvizsgálat tuti ennyi lesz, a műszaki kijöhet kb 10-ből, meg te is nyugodtan számolhatsz a vagyonszerzési illetékre, ami kbszintén 10-15 lesz, nameg a biztosítás 5-6 ezer... na megrémültél?