Én is feldobtam a vészvill témát vagy 2-3 hónapja. Érdekelne engem is. A kapcsoló van zzr 1100-os is némelyiken. GPZ 1100, ZR-7, XJR 1300-as-on is láttam ilyen kapcsolót.
Tegnap is az íbélyen néhány fillérért.
Mondjuk az elakadásjelző kapcsolója egy kicsit kemping :) Kell majd olyan armatúra, amilyen az 1400-ason van, és abban van kapcsoló is ügyesen, csak a kábelezést ne utálnám annyira, de majd a markolatfűtéssel egyszerre építem be ésakkor jólesz.
Az "én a csavart kicsavarom"-nál vérzek el. A feje belesüllyed a takaró idomba úgy, hogy sem dugó-, sem csillag-, sem semmilyen csavarkulccsal nem férek hozzá.
Ki kellene állnia a csavarfejnek az idomból?
Hátfigy, a távtartó azér van, hogy a csavar ne roppantsa össze a burkolatot. Én a csavart kicsavarom, távtartót kihúzom, oszt ügyesen ki lehet húzni a tankot (tartókáját) a burkolat alól.
Ez OK. De az első 2 csavar kicsavarása nélkül eléggé nehéz levenni a tankot...
És ahhoz, hogy kicsavarjam a csavarokat, le kell venne a burkolatot, mert nem fér be a csavarkulcs.
Normális dolog az, hogy az 1100-ason le kell bontani a tank körüli idomot, hogy a tankot levegyem? A tank első 2 csavarját ki fogom cserélni valami imbusz, vagy más csavarra, mert nem fér bele a 8-as vagy 10-es kulcs az idomba. Eléggé macerás így egy akksi piszkálgatás...
Alapvető sabály, hogy savat nem nyalogatunk Fagyállót esetleg, de savat semmiképp.
Az akkud nem zselés, az megint más kategória, és teljesen zárt.
Sav van benne (speciális, a sima 1,28 kg/l-essel szemben ez 1,32kg/l sűrűségű), amit üzembehelyezéskor töltenek bele, aztán a lezárt akkut nem kéne nyitogatni. A sav felszívódik a cellákban és egy kocsonyás anyagot képez, aminek az az előnye hogy mivel a motorkerékpárokban nem garantálható az állandó vizszintes stabilitás, így nem fog kilötyögni és szétmarni mindent a környezetében. A Banner AGM-ként jegyzi ezt a tipust.
Átmenetileg én már javítottam az állapotán anno a sajátomnak úgy, hogy kb. 5 ml akkusavat fecskendeztem minden cellába. Az eredmény nem garantált, nekem 3 hónapot dobott rajta, de ha ugyis mindegy neki akkor nincs mit aggódni. Ezekbe a sima savas akkukhoz hasonlóan értelmetlen, sőt káros desztvizet pótolni(alapesetben semmit sem szabadna) mivel ebből nem párolog ki semmi.
Tegnap is az íbélyen néhány fillérért.