asszony ajiból úgynézki elintézi hogy anyagárba megcsinálják a motoron külselyét (nagyrészt.. ) hm..50ér helyretennék a fejidomtartót, kapna oldalidomot amelyik elment, meg indexet, meg még ami kő.. messze van az a nyaralás, egyre messzebb..
"...És még egy másik dolog: a gumiméret hátul gyárilag 140/70 mekkora gumit lehetne beletenni? (150/70 de lehet, hogy belefér egy 160/70-es?)"
"Kérdésed másik része a gumiválasztás. Sajnos nem tudom fejből megmondani, mekkora gumi fér be, ezt a lengővilla és a lánc korlátai határozzák meg. Azon azért érdemes elgondolkodnod, hogy mennyire hasznos a végletekig növelni a gumi méretét. Lehet, minden gond nélkül befér a 160-as méret, de nem biztos, hogy egyben célszerű is ez a választás. A szélesebb gumival megnőhet a motor kanyarstabilitása a kigyorsításoknál, de ugyanakkor a szélesebb felfekvő felület az egyenesekben levesz a teljesítményből és gondolom, ezt a motort inkább hétköznapi használatra szánod, mint versenyzésre. Véleményem szerint a motor teljesítményét kiszolgálja a 140-es méretű gumi is."
Kicsit durva méretváltózásokról beszélünk! Annyi itt a probléma! Majd idővel rájössz, hogy jobb a normális méret!
Megnéztem faterom 400-át 5.0 a felni, arra való a 160/60
Megmondtam, hogy én a saját tapasztalatom írtam le. Nem kell, hogy elhidd. De ha egyszer úgy érzem, hogy így jobb akkor még a te kedvedért se fogom azt mondani rá hogy szar.
Csak tudnám,hogy most itt kit akarsz meggyőzni?! Te felraktad a szerelőd szerint ez így tökéletes,szerinted is jó...akkor lelked rajta. Csak velem ne próbáld meg megvetetni ezt az ötletet....ahoz én már túl sokat láttam. Kezdőkkel esetleg
A szerelővel nincs semmi gond. Nem kontár. Most én meg nem tudom neked mondani mekkora a felni mérete. Először úgy mentem oda hozzá, hogy 150-est akarok rá, mer a 160-as már talán nagy lenne rá. Azt mondta neeem az is jó rá. Megnézte a méretet és azt mondta nem gond a 160-as.
Meg aztán a gumitól is sokminden függ ám. Rengeteg féle gumi van. 160-as meg 160-as gumi közt is lehet óriási különbség. Nekem van itthon egy 160-as Pirellim is, de az még szélesebb, mint ami most rajta van Bridgeston, pedig az is 160-as.
Komoly lehet a szerelőd! Rámegy a 130-as gumi is a felnidre hátra! Miért nem rakod azt fel? Behuzza az alját!
Nekem a 180/55 helyett van fent 190/50 de soha többet! Ahogy behuzza az alját és a széle felé döntök hirtelen megbukik a butor és nagyon szar vele dönteni!
Mekkora a felnije a 250-nek? Nem emléxem már rá, hogy mekkora volt!
Inkább én előttetek. Ti jobban tudjátok hogyan viselkedik alattam a motor mint én. Ez a nem semmi. Amúgy én a saját tapasztalatom írtam le. Attól függetlenül persze lehet, hogy másnak meg szar volt.
A felni mérete adott! Ebbe igazad van! A szerelőmhöz fordultam először ezügybe és azt mondta simán elbírja a 160-ast. Amúgy meg, ha megkérhetnélek benneteket nehogy már ti mondjátok meg, hogy nekem hogy a jobb. Már bocs, de azt én érzem nem? 1 évig nekem a gyári méretek voltak és az én tapasztalatom az hogy most jobb lett. Nem kellenek ide vektorok meg mittomén. Motorozni kell nem vektorokat számolni.
amúgy a vektorok, tömegközéppont, gumi-talaj találkozási pont, és a gumi középvonala, valamint a dölésszög és kanyarsebesség-közt kell keresni az öszefüggéseket.
Lehet,hogy jobban néz ki,de attól még igenis szarabbul fog kanyarodni....sajnos ez is egy fránya tény. A felni mérete adott..ha szélesebb gumit teszel rá,akkor hülye formát vesz fel,mert a szélei nagyon be lesznek húzva. Szóval a kanyarteljesítménye csak romlik...egyenesben az már más tészta.
Azt nem. De viszont az elsőn meg nem nagyon látni ezt. Szal tuti nagy a 180-as hátsó. Ha lenne rá lóvém akkor igencsak le is rugdosnám róla és cserélném 160-asra.
"Kérdésed másik része a gumiválasztás. Sajnos nem tudom fejből megmondani, mekkora gumi fér be, ezt a lengővilla és a lánc korlátai határozzák meg. Azon azért érdemes elgondolkodnod, hogy mennyire hasznos a végletekig növelni a gumi méretét. Lehet, minden gond nélkül befér a 160-as méret, de nem biztos, hogy egyben célszerű is ez a választás. A szélesebb gumival megnőhet a motor kanyarstabilitása a kigyorsításoknál, de ugyanakkor a szélesebb felfekvő felület az egyenesekben levesz a teljesítményből és gondolom, ezt a motort inkább hétköznapi használatra szánod, mint versenyzésre. Véleményem szerint a motor teljesítményét kiszolgálja a 140-es méretű gumi is."
Ez a www.totalbike.hu-ról származik.
Megnéztem faterom 400-át 5.0 a felni, arra való a 160/60
Meg aztán a gumitól is sokminden függ ám. Rengeteg féle gumi van. 160-as meg 160-as gumi közt is lehet óriási különbség. Nekem van itthon egy 160-as Pirellim is, de az még szélesebb, mint ami most rajta van Bridgeston, pedig az is 160-as.
Nekem a 180/55 helyett van fent 190/50 de soha többet! Ahogy behuzza az alját és a széle felé döntök hirtelen megbukik a butor és nagyon szar vele dönteni!
Mekkora a felnije a 250-nek? Nem emléxem már rá, hogy mekkora volt!